Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jugu 58. trofej

Joković: Nije šala, tko to još ima...

Jug CO
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
1/5
04.04.2017.
u 12:41

- Posljednja dva mjeseca malo smo se tražili, ali sad smo zaigrali baš onako kako znamo, kaže Joković

Na 10. obljetnicu osvajanja svjetskog zlata u Melbourneu hrvatske reprezentacije, vaterpolisti Juga Croatije osiguranja na maestralan su način zaokružili nastup u ovogodišnjoj Regionalnoj ligi.

U finalu završnoga turnira u Dubrovniku pobijedili su svoje susjede iz Herceg Novoga, igrače Jadran Carine, sa 15:3 i zadali im poraz koji će dugo pamtiti. Dubrovčani su tako treći put u klupskoj povijesti osvojili regionalni naslov (nakon 2009. i 2016. godine). Zlatne medalje jugašima uručila je Janica Kostelić, državna tajnica za sport i najtrofejnija hrvatska sportašica svih vremena.

Pobjeda gospara niti jednog trenutka nije dolazila u pitanje, domaćin je imao puno više raspoloženih igrača od gostiju, a prednjačili su Maro Joković s pet pogodaka, Marko Bijač s pet obrana te Xavi Garcia koji je proglašen i najboljim igračem dubrovačkoga Final Foura.

- Posljednja dva mjeseca malo smo se tražili, ali sad smo zaigrali baš onako kako znamo. Čvrsto u obrani, učinkovito u napadu. Vidio se angažman svih igrača. Malo se tko može pohvaliti ovakvim nizom od sedam trofeja - kazao je Maro Joković koji se i sam prisjetio osvajanja svjetskog naslova od prije deset godina također na 1. travnja.

- Nije bila šala tada, nije ni sada - nasmijao se.

Bila je to treća i najvažnija pobjeda jugaša u ovosezonskim odmjeravanjima s Hercegnovljanima. Osvojili su tako sedmi naslov u nizu (nakon Hrvatskoga kupa, ove su sezone potvrdili i primat u Regionalnoj ligi) te u ionako bogate klupske vitrine unijeli 58. trofej, po čemu su jedan od najuspješnijih klubova u Europi i svijetu. Jugaši su tako prekinuli crni niz protiv Jadrana u finalima Regionalne lige. Prethodna dva finala, 2010. i 2011. godine, dobili su Crnogorci.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije