Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svjetska liga

Predsjednica bodrila hrvatske vaterpoliste u Vukovaru

Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/14
14.03.2017.
u 19:31

Veliku pozornost pobudila je utakmica hrvatske vaterpolske reprezentacije u Vukovaru, jer je to bio prvi nastup jedne nacionalne selekcije u gradu heroju, pa nije ni čudo što je svih 700 mjesta u novoizgrađenom bazenu bilo popunjeno

U 5. kolu B skupine Svjetske vaterpolske lige Hrvatska je u utorak u Vukovaru pobijedila Francusku sa 16:6 (5:3, 6:1, 2:0, 3:2) i kolo prije kraja zadržala je vodeće mjesto u skupini koje vodi na završni turnir Svjetske lige.

Veliku pozornost pobudila je utakmica hrvatske vaterpolske reprezentacije u Vukovaru, jer je to bio prvi nastup jedne nacionalne selekcije u gradu heroju, pa nije ni čudo što je svih 700 mjesta u novoizgrađenom bazenu bilo popunjeno.

Među gledateljima su bili predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac i državna tajnica Središnjeg državnog ureda za šport Janica Kostelić, te brojni drugi ugledni gosti.

Reprezentacija Hrvatske nastupila je u najjačem sastavu, a kako je u 2. kolu "kombinirana" momčad Hrvatske u Montpellieru pobijedila sa 14:9, ništa drugo osim uvjerljive pobjede odabranika Ivice Tucka i nije se ni moglo očekivati, jer je razlika u klasi bila očita. Uostalom u dosadašnjih 11 susreta Hrvatska je pobijedila u deset, a jedini poraz od Francuza naši su vaterpolisti pretrpjeli na OI u Rio de Janeiru.

Momčad Francuske, koju vodi mladi zagrebački stručnjak Hrvoje Hrestak, samo je u prvoj četvrtini donekle mogla parirati Hrvatskoj, pa su u petoj minuti zahvaljujući dvostrukom strijelcu Ugu Crousillatu i centru Blaryu imali rezultat 3:3 , a sve ostalo pripalo je našim reprezentativcima koji su i plivački i tjelesno nadvisili Francuze.

Foto: Davor Javorović/Dubravka Petrić/Pixsell

Hrvatsku od finalnog turnira osam najboljih momčadi dijeli još samo pobjeda u posljednjem kolu u kojem će 11. travnja u Šibeniku igrati protiv Nizozemske.

HRVATSKA: Bijač, Macan, Buljubašić 2, Lončar 3, Joković, Bukić 1, Petković 1, Bušlje 1, Sukno 3 (2), Krapić 1, Šetka 2, Garcia 2, Marcelić.

FRANCUSKA: Fontani, Saudadier, Bachelier, Khasz, Blary 2, Rocchietta 1, Crousillat 2, Guillaume, Marzouki, Kovačević, Vanpeperstrate, Cannone 1, Hovhannisyan.

Komentara 17

PE
pekec
21:23 14.03.2017.

da sjedi na Pantovcaku -ne valja Kad ide na sluzbeni put -ne valja kad promovira Hrvatsku-ne valja kad ide na sportske utakmice -ne valja meni valja -a ne valja jugoslovenima

Avatar Titanov sin
Titanov sin
20:22 14.03.2017.

Naša predsjednica. Ponos svih Hrvata.

Avatar croatxl
croatxl
22:56 14.03.2017.

Ovo je potpuno normalno,nasa predsjednica je uvjek sa svoim narodom od Vukovara do Cavtata.Yugici su u predinfraktnom stanju zajedno sa svoim portalcicima,a nista joj nemogu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije