Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rudić na Srbiju

Hrvatska izbacila Italiju i u polufinalu igra protiv SAD-a!

josip pavić
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL
26.06.2015.
u 20:23

Dalje je prošao i Rudićev Brazil koji je sa 9:8 pobijedio Australiju, a u polufinalu će najvjerojatnije igrati protiv Srbije koja ne bi trebala imati problema s Kinom

Nakon početnog šoka i poraza od Rudićeva Brazila u prvom kolu Svjetske lige, hrvatska vaterpolo reprezentacija ušla je u pobjedničku seriju. Prvo su stradali Mađari, zatim Kinezi, a danas u četvrtfinalu i Talijani. Utakmica je završila 10:10, a zatim je naša reprezentacija bila bolja u izvođenju peteraca (4:2).

Hrvatska je dobro počela susret, vodila 3:1 i 4:2, ali Talijani su se uspjeli vratiti i povesti 5:4. Nakon toga su se reprezentacije izmjenjivale u vodstvu, a kada smo tri minute prije kraja poveli 10:8, činilo se da ćemo prelomiti susret. Ipak, Talijani su se opet vratili i 19 sekundi prije kraja izjednačili, a  u posljednjem napadu na utakmici Paškvalin je promašio prazan gol nakon što smo odlično izigrali obranu Italije. No, bili smo mirniji u petercima, pogodili smo sva četiri, dok je kod Italije Gallo u trećoj seriji pogodili vratnicu, a u četvrtoj je Di Fulviju obranio večeras sjajni Pavić.

Sandro Sukno bio je prvi strijelac s tri pogotka, Andro Bušlje i Luka Lončar su postigli po dva, a Paulo Obradović, Antonio Šetka i Maro Joković po jedan. Talijane su predvodili Francesco di Fulvio s tri i Stefano Luongo s dva pogotka.

U polufinalu ćemo igrati protiv SAD-a koji je pobijedio Mađarsku 8:7. 

Dodajmo kako je dalje prošao i Rudićev Brazil koji je sa 9:8 pobijedio Australiju, a u polufinalu će najvjerojatnije igrati protiv Srbije koja ne bi trebala imati problema s Kinom.

Pobjednik ovoga natjecanja izborit će plasman na Olimpijske igre u Riju 2016. godine.

>>Vaterpolisti s uvjerljivih deset razlike pobijedili Kinu

Komentara 3

Avatar Zagrepčanec123
Zagrepčanec123
21:36 26.06.2015.

Bravo dečki! Sretno protiv SAD-a, pa, nadajmo se, i protiv Srba u finalu!

Avatar R.o.n.i.n
R.o.n.i.n
06:45 27.06.2015.

Ako bumo ušli u finale, a mislim da hoćemo onda bi volio da igramo protiv Brazila da riješimo kiks s početka prvenstva naravno u našu korist !!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije