Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Italija u vodstvu

Hrvatska u Gružu protiv Italije doživjela prvi poraz u Svjetskoj ligi

Hrvatska vaterpolo reprezentacija
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/5
01.12.2015.
u 20:13

Vaterpolisti Rusije svladali su Tursku s 13-9 u utakmici 3. kola europske skupine C Svjetske lige odigranoj u utorak u Moskvi.

Vaterpolisti Hrvatske poraženi su od Italije s 8-9 (2-3, 3-1, 2-2, 1-3) u utakmici 3. kola europske skupine C Svjetske lige odigranoj u utorak na bazenu u Gružu.

Bio je to prvi ovogodišnji poraz Hrvatske u Svjetskoj ligi nakon dvije uvjerljive domaće pobjede nad Turskom i Rusijom, dok je Italija zadržala stopostotan učinak zahvaljujući odlično odigranoj posljednjoj četvrtini dubrovačkog dvoboja.

Hrvatski su vaterpolisti nakon tri četvrtine imali prednost 7-6, a pogotkom Sandra Sukna pet i pol minuta prije kraja dvoboja izabranici Ivice Tucka poveli su 8-6. No, do kraja utakmice Talijani su triput svladali Josipa Pavića dalekometnim udarcima, dok je Hrvatska ostala bez ijednog pogotka, čak i u situacijama s igračem više, u kojima je do tada realizacija bila gotovo savršena (6/8).

Hrvatski vaterpolisti imali su priliku u posljednjih sedam sekundi izboriti izjednačenje i odluku o pobjedniku petercima, ali su se u situaciji s igračem više spetljali i nisu uspjeli ni uputiti udarac prema talijanskom vrataru Stefanu Tempestiju koji je sa 16 obrana bio jedan od najboljih pojedinaca na utakmici.

Hrvatske strijelce predvodio je Sukno s tri pogotka, dva je postigao Damir Burić, a po jedan Paulo Obradović, Petar Muslim i Luka Bukić. Josip Pavić je sakupio 10 obrana. Za pobjedničku reprezentaciju Presciutti je postigao tri pogotka, Di Fulvio dva, a po jedan Fondelli, Aicardi, Bini i Gitto.

Hrvatski vaterpolisti će sljedeću utakmicu u europskoj skupini C Svjetske lige igrati 16. veljače 2016. godine, kad će izabranici Ivice Tucka gostovati u Turskoj.

Vaterpolisti Rusije svladali su Tursku s 13-9 u utakmici 3. kola europske skupine C Svjetske lige odigranoj u utorak u Moskvi.

Rusku reprezentaciju su do prve pobjede u ovom natjecanju predvodili Lazarev s četiri i Odincov s tri pogotka, dok je najbolji strijelac Turske bio Sutalo s tri gola.

>>'Želim odvesti svoje Primorje na vrh Europe, to je cilj svakog trenera'

Rezultati, 3. kolo:

Hrvatska - Italija   8-9 (2-3, 3-1, 2-2, 1-3)

Rusija - Turska   13-9 (4-1, 1-4, 6-2, 2-2)

Ljestvica:

1. Italija        3    3    0    39-23    9

2. Hrvatska    3    2    1    44-24    6

3. Rusija       3    1    2    33-42    3

4. Turska      3    0    3    19-46    0

Komentara 1

DU
Deleted user
07:17 04.12.2015.

Gubit ćemo mi još puno utakmica sa jačim repkama i ostajati bez medalja na velikim takmičenjima sve dok ne vratimo Rudača na kormilo vaterpolista.....!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije