Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na korak do cilja

Hrvatska propustila pobijediti Srbiju i osigurati četvrtfinale EP-a

hrvatska
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL
1/12
19.07.2014.
u 17:30

Dupini su minutu prije kraja utakmice imali napad s igračem više no nisu ga iskoristili. Završilo je neodlučeno (8:8).

Hrvatski vaterpolisti u neizvjesnom susretu 4. kola skupine B na EP u vaterpolu u Budimpešti imali su veliku priliku za pobjedu nad Srbijom kojom bi izborili nastup u četvrtfinalu. Ovako, minutu prije kraja susreta pri rezultatu 8:8 Dupini su imali napad s igračem više no nisu ga iskoristili. Krenuli su potom Srbi po pobjedu, ali na visini zadatka bio je vratar Pavić obranivši snažan udarac Gocića tri sekunde prije kraja.

Završilo je neodlučeno, 8:8, što znači da će Hrvatska u slučaju poraza protiv snažnog domaćina Mađarske, ovisiti o ishodu ogleda Srbije i Španjolske gdje bi joj odgovarala pobjeda bilo koje momčadi. Za prvo mjesto u skupini i nastup u polufinalu izabranicima Ivice Tucaka prvo treba posrtaj Mađarske protiv Njemačke, pa onda i pobjeda u međusobnom ogledu. Takav scenarij bio bi velika senzacija.

Hrvatska je u susretu sa Srbijom samo dvaput bila u vodstvu - kod početnih 1:0 (strijelac Sukno) i odmah početkom drugog poluvremena (6:5, Lončar). Posebice u prvom poluvremenu, Tucakovu momčad 'vukao' je Sandro Sukno postigavši sva svoja 3 pogotka. On je bio i najbolji strijelac Dupina dok je za Srbe najviše postigao Filipović (4).

Hrvatska je imala realizaciju igrača više 15:5, a Srbija 11:4.

Dodajmo kako je Španjolska ranije danas uvjerljivo pobijedila Francusku - 13:5. 

Poredak skupine B: Mađarska (-1) 9 bodova, Hrvatska 8, Srbija i Španjolska po 7, Njemačka (-1) i Francuska su bez bodova. U skupini A doigravanje su već izborile Italija, Crna Gora i Grčka.

>>Pavić: Protiv Srba ćemo igrati čvršće, jer samo tako možemo slaviti

Komentara 14

Avatar Topgen
Topgen
18:44 19.07.2014.

Po naslovu , pomislih da je Hrvatska izgubila. Tesko im je napisati da ... nije izgubila.

Avatar Ron Burgundy
Ron Burgundy
19:56 19.07.2014.

Molim nek netko javi Mići Dušanoviću sve kombinacije da se ne blamira u prijenosu...

KA
kafka
18:17 19.07.2014.

Dupini ili barakude?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije