Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
svjetska liga

Hrvati Arslan i Atilla nisu znali pomoći Turcima

18.11.2014., bazen Mladost, Zagreb - FINA Svjetska liga, grupa C, Hrvatska - Turska. Andjelo Setka. Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/7
19.11.2014.
u 00:30

Uzeo sam prezime svoje djevojke, četiri godine sam u Turskoj. Tamo je puno stranaca - kazao je Deniz Sen koji se prije zvao Ivan Brzica.

U svom prvom nastupu u novoj sezoni hrvatska vaterpolska reprezentacija je u Zagrebu u prvom kolu Svjetske lige pobijedila Tursku s 13:3 (3:0, 3:0, 4:1, 3:2).

A zapravo se iza turskog sastava krije reprezentacija Otomanskog Carstva. Jer su uzdanice gostujuće momčadi hrvatski i srpski igrači. Od Srba su tu Aksentijević i Korolija. Naši Josip Šutalo i Ivan Bebić promijenili su imena, pa je prvi postao Arslan a drugi Atilla, ali još dalje je otišao bivši vratar Mladosti Ivo Brzica. On je promijenio i ime i prezime i postao Deniz Sen. Tako zakamufliran skoro bi nas i zavarao da kvalitetom svojih obrana (sedam) nije značajno odudarao od turskih igrača.

- Uzeo sam prezime od svoje djevojke. Već četvrtu godinu sam u Turskoj i dobro mi je. Puno je stranaca u turskim klubovima pa je turska liga po kvaliteti, ako ne treća, sigurno četvrta u Europi. I reprezentacija je sve jača. Mislim da možemo igrati i bolje, ljutit sam na neke suigrače iz obrane. Čut' će me - kazao je Brzica.

Hrvatska je skoro tri četvrtine bila bez primljenog pogotka. Bijač je odlično branio, a nakon što je primio prvi gol, svoje je mjesto ustupio Marceliću. Nakon dvije godine izbivanja, za našu su reprezentaciju ponovno zaigrali Bošković (4 pogotka) i Burić.

- Okupili smo se prvi put i možemo biti zadovoljni iako ova utakmica ne može biti mjerilo. Malo je bilo čudno igrati u skraćenom bazenu - napomenuo je Burić.

Ostali rezultati: Francuska - Italija 9:15, Srbija - Španjolska 9:1, Rusija - Njemačka 12:9, Mađarska - Slovačka 13:6, Grčka - Rumunjska 15:8.

>>Burić i Bošković se vraćaju u reprezentaciju, igra se na 25 metara

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije