Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatska – Rumunjska 10:7

Dupini startali pobjedom protiv Raduove Rumunjske

\'22.03.2011., Zagreb -  Vaterpolo svjetska liga, V. kolo, Hrvatska-Grcka. Miho Boskovic, Argyrus Theodoropoulos Photo: Zeljko Hladika/PIXSELL\'
Zeljko Hladika/PIXSELL
16.01.2012.
u 15:30

Hrvatska je na posljednjih sedam natjecanja osvajala medalju, a pobjedom protiv Rumunja (10:7) krenuli su po nastavak dobre tradicije.

Na otvaranju Europskog prvenstva u Eindhovenu hrvatska je vaterpolska reprezentacija pobijedila selekciju Rumunjske s 10:7 (2:1, 3:2, 2:1, 3:3). Izabranici Ratka Rudića kontrolirali su razvoj događaja tijekom cijelog dvoboja i početkom posljednje četvrtine došli do najvećeg vodstva (8:4). Do malo napetosti i neizvjesnosti došlo je ipak nekoliko minuta kasnije kada su Rumunji preko mladostaša Cosmina Radua smanjili na 8:7.

Nervoza brzo prošla

- Kontrolirali smo utakmicu, no kad su nam se Rumunji približili na pogodak zaostatka postali smo malo nervozni. Na sreću, tad smo dobro i odgovorno reagirali i mirno završili utakmicu - istaknuo je izbornik Rudić.

Činjenica je da su dupini, branitelji europskog zlata iz Zagreba, postigli ono što su morali, osvojili su važne bodove, a o igri bi se dalo raspravljati. Nije ona bila loša, ali znamo da naši igrači mogu i moraju - bolje.

- Prve utakmice na velikim natjecanjima uvijek su teške i to je normalno. Još kad se igra u ranijem terminu... Rumunji su dokazali da su kvalitetna momčad, ali mi smo morali igrati bolje. Nadam se da ćemo u igri s Crnogorcima biti mnogo uspješniji jer će oni sigurno strože kažnjavati naše pogreške - napomenuo je dvostruki strijelac Sandro Sukno, kojemu je također trebalo vremena da se snađe.

Dobri i Hrvati Makedonije

Zasad se vidi da imamo malih teškoća s braničima. Damir Burić, koji je dugo pauzirao zbog ozljede ramena, još nije u najboljoj formi, a Andro Bušlje je zbog trećeg isključenja igru napustio u 26. minuti. No, zato su Rumunji zadovoljni uvertirom EP-a.

- Dobro smo igrali i zadovoljni smo rezultatom. Ne smije se zaboraviti da smo igrali protiv reprezentacije koja brani naslov prvaka a i ovdje je jedan od favorita - istaknuo je najbolji igrač Rumunja Cosmin Radu, kojega su naši braniči ipak prilično dobro čuvali iako su se na njemu i (po)trošili.

Uspješni su bili i Hrvati u makedonskoj reprezentaciji. Pobijedili su Tursku sa 16:4. Vratar Dalibor Perčinić obranio je sedam udaraca (64 posto), mladostaš Boris Letica postigao je četiri pogotka (bez ijednog promašaja), a u strijelce su se upisala i preostala dvojica naših igrača: Danijel Benić (2) i Igor Računica (1).

I Hrvate u makedonskom sastavu, ali još više hrvatsku reprezentaciju, bodrilo je 50-ak naših navijača, koji su došli odasvud. Na jednoj se zastavi tako potpisala i skupina iz Usore. U sljedećim utakmicama naših će na tribinama biti jamačno i više.

Hrvatska – Rumunjska 10:7

Četvrta četvrtina

30' U strijelce se upisao i Damir Burić pa su dupini opet na plus tri (10:7).

28' Maro Joković zabio je svoj prvi pogodak, malo lakše se diše četiri minute prije kraja.

27' Žabac Radu smanjuje na 8:7...

27' Isti igrač postavlja i 8:6, prednost od plus četiri smanjila se na plus dva...

26' Bušlje je isključen te je završio utakmicu, a Georgescu smanjuje na 8:5.

25' Sukno je strijelac za 8:4 uz igrača više.

Treća četvrtina

23' Sukno pogađa za 7:4 dok imamo igrača više.

20' Kadar smanjuje na 6:4.

19' Za 6:3 zabija kapetan Samir Barać.

Druga četvrtina

13' Bošković zabija za 5:3.

12' Busila smanjuje na 4:3.

11' Miho Bošković podebljava na 4:2.

10' Za novo vodstvo zabija Paškvalin s dva metra.

9' Obradović je isključen, a Ghiban poravnava na 2:2.

Prva četvrtina

8' Rumunj Iosep smanjio je na 2:1.

7' Miho Bošković lijepim udarcem iz daljine podebljao je vodstvo.

2' Već u drugoj minuti prve četvrtine Andro Bušlje dovodi Rudićevu momčad u vodstvo.

Komentara 11

NG
no_game
15:54 16.01.2012.

Jedino ih večernji iz nekih nepoznatih razloga naziva dupini.Svi ostal ih godinama nazivaju barakude.

SA
santos008
16:07 16.01.2012.

barakude ,kakvi dupini.

DA
damirtankovic
15:36 16.01.2012.

Kaj više nisu Barakude? Od kad su postali dupini?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije