Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bonačić ostaje optimist:

Bili smo loši, ali zašto ne bismo pobijedili Srbe?

Luka Bukić
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
17.07.2014.
u 09:15

Na velikim turnirima kao što je EP ne smije se primiti gol iz protunapada.

Loša strana sustava u kojemu se igra svaki drugi dan, kao što je to slučaj s Europskim vaterpolskim prvenstvom u Budimpešti, u tome je što kad se odigra loše, onda morate još cijeli jedan dan razmišljati o toj utakmici. Tako kažu hrvatski vaterpolisti koji su u srijedu nastojali "očistiti" glave od susreta sa Španjolskom (8:8) i posvetiti se predstojećim utakmicama, prije svega onoj s Francuskom (danas u 13 sati).

Isključenje da, peterac ne

I dok se igrači "čiste", stručnjaci ne skrivaju iznenađenje našom slabom igrom protiv furije. Kad smo bivšeg trenera Mladosti Ozrena Bonačića zamolili da nam prokomentira start Tucakovih izabranika u Budimpešti, on je ustvrdio:

– Nijemce smo rasturili, ali sa Španjolcima smo odigrali slabije od očekivanoga. Objektivno smo bolji od Španjolaca i trebali smo ih pobijediti. Ali uništio nas je loš napad s igračem više. U obrani smo odigrali relativno dobro iako imam neke zamjerke i na taj dio igre.

Dopustili smo im i previše protunapada. Na velikim turnirima kao što je EP ne smije se primiti gol iz kontre! I ta dva peterca protiv nas!? Neka budu isključenja, ali peterci se ne smiju raditi – upozorio je trener koji Mladosti donio čak 10 trofeja.

No Bone je poznati optimist. Nikad se nije predavao, ni kao igrač ni kao trener. I ne misli da je na Dunavu nešto nepovratno izgubljeno.

Robovi u svojoj zemlji

– Još je sve u našim rukama, ne znam zašto bismo se bojali utakmica sa Srbima i Mađarima. Nisu oni bolji od nas. Samo moramo bolje odigrati. A mi to možemo. No mora se igrati brže, aktivnije, moraju se uključiti i ostali igrači, a ne da suparnici strepe samo od Sukna i Jokovića. Potencijala imamo, mene je oduševio mali Bukić, zabio je i protiv Nijemaca i protiv Španjolaca. Nismo još u pravoj formi, ali bit ćemo – zaključio je Bone, ogorčen novim zakonom o radu iako je on sam u mirovini.

– Bit ćemo robovi u svojoj lijepoj zemlji. Nikad nisam bio u partiji, ali ispada da je bivši sustav imao više osjećaja za radnike i za neku socijalnu pravdu – kaže Bone.

>>Hrvatskim vaterpolistima samo bod protiv Španjolaca

>>Hrvatska pobjedom nad Njemačkom otvorila Europsko prvenstvo

Komentara 1

MP
mario.poleto
11:14 18.07.2014.

Izgubit cemo od srba..!ne igramo dobro....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije