Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Modna revija za dom

Otkačene ideje s pariškog sajma namještaja Maison&Objet

maison
Foto: Maison&Objet
1/23
26.09.2012.
u 14:15

Nedavno jesensko izdanje poznatog pariškog sajma za uređenje interijera Maison & Objet bilo je posvećeno umijeću življenja na nove načine koji brišu granice između stvarnosti i mašte

Moderne tehnologije utrle su put u novi svijet. Inovacija ubrzava pozitivnu energiju u svim područjima dizajna. S optimističnom vizijom budućnosti istražujemo nove načine življenja. Sutra je već počelo!

Poruka je to poznatog pariškog sajma za uređenje interijera Maison & Objet čije je nedavno rujansko izdanje bilo posvećeno “umijeću življenja”. I to u širokom rasponu od minimalističkog povratka osnovnim životnim vrijednostima do “ekscesnih” ispada mašte.

No svima je zajedničko senzualno preispitivanje Ljepote (koju namjerno pišu velikim početnim slovom) na načine “bogate emocijama i senzacijama”. Bilo da je riječ o “goloj” geometriji ili raskošnom pretjerivanju s bojama i oblicima, kažu da je stigla nova generacija objekata s kojima nestaju granice između sna i jave.

Moderne kreacije pršte dječjom radošću, poput magnetnih slagalica Tatlin za ukrašavanje zidnih i metalnih površina, “balonskih” lampa Balloon X, “produžnih” kasica...

Popularne su i neočekivane kombinacije poput papirnatih svjetiljki s LED rasvjetom. Tako je američka dizajnerska zvijezda Harry Allen dizajnirao otkačene LED lustere od kaširanog papira, a i stolne lampe tajvanskog studija Pega D&E, izrađene tradicionalnom tehnikom oblikovanja papira, u svojim starinskim oblicima skrivaju LED tehnologiju.

U dizajnerskoj igri s materijalima za oko su nam zapele i police od recikliranog papira Papier Tigre, police Berthe s visećim trakastim spremištima od filca, cementni zidni sat 4th dimension u obliku spiralnog stubišta koje vodi u četvrtu dimenziju, neodoljiv silikonski infuzor za čaj Tea Egg...

Komentara 1

DU
Deleted user
15:33 26.09.2012.

Vi tu u VL koji ste, odakle li?, došli u Hrvatsku, u Hrvatskoj se veli OTKVAČITi. Naučite to!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije