Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čudesna šuma

Dizajnersko drveće za stilsko pošumljavanje doma

forest (1)
Foto: Arhiva VL
1/13
19.08.2011.
u 16:25

Drvo se lako može "posaditi" između četiri zida zbog brojnih "razgranatih" kreacija

Drvo se lako može "posaditi" između četiri zida! Drevni simbol života, rasta i razvoja omiljen je dizajnerski motiv koji u dom unosi ugođaj čudesne šume. Za izniman 3D efekt, a bez zauzimanja prostora, savršene su dekorativne zidne naljepnice i fototapete s mističnim šumskim krajolikom.

Motiv stabla osobito je "zahvalan" za police, što zorno pokazuje Lagov modularni sustav zidnih polica 30mm od kojih se može složiti veliko stablo. Popnete li se na ljestve, brat ćete knjige poput plodova, kažu u Lagu.

Stilizirano stablo dobitna je kombinacija za vješalice, poput Latve, koju je za Covo dizajnirao Mikko Laakkonen. Ova "razgranata" čelična kreacija mnogo je više od same vješalice jer sjajno izgleda kao ukrasna skulptura ili čak sobna pregrada. Takvu multifunkcionalnu ulogu namijenio je dizajner Eero Aarnio svom bajkovitom stablu The Tree, dok se između duhovitih stabala Alberto (dizajn Fabrica za Casamaniu) može razapeti uže za rublje.

Kazuyo Sejima za Driade je osmislio poznato "drvo" Hanahana od nehrđajućeg čelika – u svakoj je grani vaza u koju se može umetnuti cvijet, pa tako Hanahana postaje prvorazredna dekoracija koja sjajno povezuje živo i neživo.

I Pascal Mourgue poigrao se čelikom u stvaranju "šumskih" stolića Les Forets čije su površine laserski izrezane u krošnje, a tvrtka Porcelanosa odlučila se za "pošumljavanje" kupaonskim pločicama s motivom drveća.

Osobito je dražesna kreacija Chrisa Koensa: set keramičkih šalica Bird in the Bush, koje se mogu složiti uspravno, tako da tvore "deblo" s pticom i grančicama (stiliziranim drškama).

Među najekstravagantnijim je dizajnerskim drvećem luksuzna garderoba Fig Leaf (Smokvin list) koju je Toord Boontje prekrio sa 616 ručno obojenih emajliranih listića. Usred garderobe, obložene finom svilom, "raste" drvo od patinirane bronce!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije