Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uskrs na stolu

Umjesto da kupite gotovu, napravite pincu kod kuće

Pinca
Foto: Danijel Berković/Pixsell
1/3
30.03.2015.
u 17:40

Ovog Uskrsa napravite sami pincu kod kuće. Donosimo recept Večernjakove blogerice za dvije veće pince.

Na listu svojih recepata za Uskrs svakako uvrstite i ovaj za pincu od Večernjakove blogerice Tanje Božić koju možete pratiti na blogu Gastrobajterica.

Za dvije veće pince potrebno je:

500 g brašna za dizana tijesta

25 g kvasca

110 g šećera, 100 g maslaca

10 g soli

4 jaja

pola mahune vanilije

2 velike žlice ruma

2 velike žlice maraskina

2 velike žlice likera od ruže

mlakog mlijeka po potrebi (oko 200 ml)

Pripremite je tako da u malo mlakog mlijeka razmutite kvasac, dodajte prstohvat šećera i brašna te umutite smjesu gustoće kao za palačinke. Smjesu pokrijte krpom i stavite da se diže. U dignuti kvasac dodajte četvrtinu svih sastojaka te ih dobro izradite.

Ponovno pospite brašnom, pokrijte i ostavite da se diže. Treće dizanje vrijeme je da u smjesu dodate sve preostale sastojke i umijesite tijesto. Kad ga izradite toliko da se odvaja od posude, pospite ga brašnom i ušuškajte u krpicu neka se još jednom digne.

Tek tada podijelite tijesto u dvije jednake količine, formirajte kugle, složite na lim za pečenje obložen papirom, premažite uljem i još jednom ostavite. Kad narastu za trećinu, premažite ih razmućenim jajem i pecite na 180 °C 25 do 35 minuta. Ako prebrzo tamne, pokrijte ih papirom za pečenje ili folijom.

Blogericu Tanju Božić pratite i dalje na blogu Gastrobajterica.

>> Ovog Uskrsa želite pripremiti nešto drugačije? Napravite keksolize u obliku pisanica

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije