Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKA SUBOTA

Na gradilištu buduće crkve prvi puta blagoslovljena hrana

Petrinja
Foto: Antun Petračić
1/5
19.04.2014.
u 19:27

Iz svoje bogato popunjene kočije zdravlja Petrinjce je najobilnije darivala i čestitala Uskrs vladajuća koalicija HNS, SDP, HSU

Na današnju Veliku subotu velika živost vladala je na gradskoj tržnici Petrinje. Nekoliko štandova prepunila su jaja, šunka, pisanice, kruh, pecivo, kolači, jabuke, ukrasi, suveniri, piće, cvijeće i drugi predblagdanski sadržaji.

Iz svoje bogato popunjene kočije zdravlja Petrinjce je najobilnije darivala i čestitala Uskrs vladajuća koalicija HNS, SDP, HSU, povezana u „Rad za naš grad“. Nije izostao ni oporbeni blok HDZ, HSS pod nazivom „Svi smo mi Petrinja“, a odvojeno je istupio Savez za Hrvatsku, iz kojeg su promidžbene letke za izbore EU dijelili predsjednik i dopredsjednica Zavjeta za Hrvatsku Marko Lukić i dr. medicine Viktorija Kaleb. Na placu se predstavila i Udruga osoba s invaliditetom Sisačko moslavačke županije radovima svojih korisnika iz Petrinje, Gline i Novske.

Poslijepodne je u predjelu Slatina, ispod križa na gradilištu buduće crkve novoutemeljene župe Preobraženja Gospodnjeg, prvi puta blagoslovljena hrana vjernika iz toga sjeveroistočnog dijela Petrinje i prigradskih naselja Češkog Sela i Nove Drenčine. Uz trajnog đakona Vjekoslava Uvalića i bogoslova Roberta Jakicu obred je vodio župnik Josip Karas, koji nam je rekao kako u lipnju očekuje početak gradnje župnog doma i pastoralnog središta.

>> Pripreme za Uskrs: Žene su na Veliku subotu crkvu okruživale hranom

Komentara 1

EV
evropljanin
09:29 20.04.2014.

podjelite tu svu hranu siromasnim familijama starim i nemocnim.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije