Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kraj posta

Na bjelovarskom korzu održan prikaz narodnih običaja 'Uskrsno jutro'

'Uskrsno jutro' u Bjelovaru
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/8
19.04.2014.
u 13:18

Prikaz tradicijskih običaja organizirao je HSS, a uz lokalne je čelnike nazočila i potpredsjednica stranke Marijana Petir

Članovi Gradske organizacije HSS-a i Udruge žena Hrvatsko srce Bjelovar na gradskom su korzu dočarali tradicijske običaje bilogorskog kraja “Uskrsno jutro”. Sam događaj uprizoruje kraj korizmenog posta, a nakon čega nepci dolaze na svoje s obzirom na uživanje blagodati blagdanskog stola.

Među ostalim na stolu bile uskrsne delicije kakve su krasile uskrsne stolove iz prošlog stoljeća, šunka, slanina, kuhana jaja, hren, mladi luk, sir i vrhnje, domaći kruh,  “digani” kolači, rakija i crno vino. Cilj je očuvanje tradicije i običaja, te njihovo prenošenje nadolazećim naraštajima.

Manifestaciji se među ostalim odazvala i potpredsjednica stranke Marijana Petir, te lokalni čelnici, Dinko Pirak, predsjednik Županijske organizacije HSS-a Bjelovarsko-bilogorske županije i Zdenko Kramarić, predsjednik HSS-a Bjelovar.

>> Pripreme za Uskrs: Žene su na Veliku subotu crkvu okruživale hranom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije