Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
veliki petak

Dijelili frigane srdele na riječkom Korzu. Ribice dobili Vinkovčani i Bjelovarčani

ribice,Uskrs,Rijeka
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
1/11
18.04.2014.
u 15:38

Vinkovčane počastili s tisuću porcija ribica Grad Vinkovci i Nezavisni sindikat danas su u pješačkoj zoni proveli humanitarnu akciju

Na Veliki petak Grad Rijeka organizira tradicionalno druženje s građanima. Povodom Uskršnjih blagdana danas je na Korzu podijeljeno četiri tisuće porcija friganih srdela. Obroke su pripremili Ugostiteljstvo 3. maj Rijeka, dobavljač ribe je tvrtka Ugor d.o.o. Rijeka, kruha PIK Rijeka, a ostalih namirnica potrebnih za pripremu obroka Brodokomerc Nova.

Ribice i u Vinkovcima

Vinkovčane počastili s tisuću porcija ribica Grad Vinkovci i Nezavisni sindikat danas su u pješačkoj zoni proveli humanitarnu akciju kojom su htjeli pokazati Vinkovčanima kako netko misli na njih u preduskršnje vrijeme. Vinkovčane su počastili s tisuću porcija pečenih ribica i krumpir salatom.

- Po prvi put Grad Vinkovci i Nezavisni sindikat provode zajedno akciju ba Veliki petak kako bi počastili građane ribicama, ali i da bi se družili i pokazali zajedništvo. Nadam se da nekima od Vinkovčana koji su sada ovdje, neće to biti jedini obrok danas jer gradska uprava se trudi da takvih obitelji bude što manje. Živimo u bogatoj Slavoniji koja može pružiti svim sve što je potrebno samo treba bolja organizacija. Svi zajedno to možemo postići - rekao je vinkovački gradonačelnik Mladen Karlić.

Planulo 500 porcija ribica i 100 litara piva

- Povodom uskrsnih blagdana predstavnici Grada Bjelovara, na čelu s gradonačelnikom Antunom Korušcem, prvotno su se družili sa sugrađanima na gradskoj tržnici. Tom prigodom građanima su dijeljene pečene ribice i pivo. Uslijed velike gužve, koju su većina poistovjetili sa stalnim osiromašivanjem stanovništva, u nekoliko je minuta planulo svih 500-ak porcija ribica i 100-ak litra piva.

No, gradonačelnik Korušec se ne slaže sa stavom da mu je više sugrađana gladno nego li sito poručujući da nije riječ o okupljanju socijalno ugroženih kategorija, već jednostavno druženju sa Bjelovarčanima uoči Uskrsa. Potom su čelnici Grada posjetili Caritas sv. Antuna Padovanskog, odnosno korisnike pučke kuhinje, a koje su darivali sa prigodnim poklon paketima vrijednima oko 120 kuna. Bilo je riječ o 40-ak paketa, a koji su sadržavali šunkicu, ulje, kavu, šećer, brašno, rižu i slične prehrambene namirnice.

>>Za kraj Velikog tjedna donosimo presjek slastica koje prate Uskrs i nose se na blagoslov
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije