Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pregršt novosti

Ostvari svoj san na ZŠEM-u!

24.06.2015.
u 09:19

Iznimnu znanstvenu djelatnost svake godine obilježi barem jedna znanstvena konferencija u organizaciji ZŠEM-a

Zagrebačka škola ekonomija i managementa ovoga je ljeta pripremila pregršt novosti i zanimljivih programa za maturante i sve buduće polaznike jednog od tri studija koja nudi na preddiplomskoj razini:

 - Ekonomija i management

 - Pravo i ekonomija

 - Matematika i ekonomija

i to na hrvatskom i engleskom jeziku kao i 11 specijalizacija MBA programa i diplomski studij ekonomije.

Prva generacija studija Poslovnog prava i ekonomije kojega na ZŠEM-u vodi dr. sc. Ljerka Mintas Hodak upravo polaže svoje zadnje ispite na prvoj godini. Studij je to koji uspješno kombinira dva važna i komplementarna područja, onoga prava i onoga ekonomije za karijere korporativnih pravnika u Hrvatskoj, Europi i svijetu.

Marija Magdalena Marković, Nevenka Jolić i David Pranjić neki su od polaznika studija prava i ekonomije, novog i jedinstvenog studija ovakve vrste, a evo što poručuju vezano uz njihova dosadašnja iskustva:

“Zovem se Marija Magdalena Marković. Živim ovdje u Zagrebu. Završila sam XV. gimnaziju. Studij Poslovnog prava i ekonomije sam odabrala upravo zbog toga što objedinjava pravo i ekonomiju te osobno mislim da se može postići puno sa tim smjerom, otvaraju se mnoge opcije jer su 2 velika područja integrirana u jedno i čini mi se jako zanimljivim studijem.
Do sada mi je bilo vrlo ugodno i lijepo na ZŠEM-u i svakako bih svima preporučila ovaj studij.”

Nevenka Jolić ima 19 godina živi u Zaprešiću, a završila je smjer Hotelijersko-turistički tehničar.
“Od samog početka studiranja dobro se snalazim jer su studentska služba, a i profesori uvijek dostupni ako imamo kakvih problema. Tu je i mentor koji nam se dodjeljuje kako bi nam se olakšalo prilagođavanje, snalaženje  i kako bi nam odgovorili na naših milijun pitanja. U budućnosti bi bilo zanimljivo zaposliti se u banci, osiguravajućoj kući ili hotelu.”

“Ja sam David Pranjić, rođen ne tako davne 95 godine, u Njemačkom gradu Dürenu, a odrastao sam u najdražem gradu Zagrebu, gdje sam pohađao osnovnu i srednju školu, a sada i studiram. Obrazovanje mi nije uvijek bilo u prvom planu dok sam se bavio tenisom i rukometom, međutim, pred kraj završetka Građevinske tehničke škole, shvatio sam da je moj put drugačijeg karaktera i, iako mi je išlo izvrsno, u tome ne bih mogao doseći puni potencijal, te ostvariti sreću, zadovoljstvo i uspjeh koje mi pružaju društvene znanosti, kao pravo i ekonomija, što u jednu ruku i jest razlog mojega dolaska na ZŠEM-ov studij poslovnog prava i ekonomije gdje sam se odlično snašao, no bolje da djela i postignuća govore za mene. Rekao bih da zbog svestrane, kolegijalne i zabavne ekipe, pristupačnih i izvrsnih profesora te mnogih mogućnosti i dodatnih aktivnosti koje mi se nude, zaista mogu reći da sam uvjeren da sam odabrao najbolji izbor.”

Na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa se od 29.lipnja do 17. srpnja održava međunarodni ljetni program, osmi po redu, na kojem će ove godine sudjelovati rekordan broj međunarodnih studenata iz 14 zemalja (SAD, Kanada, Velika Britanija, Meksiko, Rusija, Kina, Singapur, Australija, Njemačka, Portugal, Nizozemska, Francuska, Srbija, Ukrajina). Na međunarodnom ljetnom programu će uz studente iz Hrvatske sudjelovati preko 70 međunarodnih studenata koji dolaze sa ZŠEM-ovih partnerskih sveučilišta s kojima ZŠEM surađuje u okviru međunarodne razmjene po čemu je lider među visokoškolskim institucijama u Hrvatskoj i regiji.

S obzirom na međunarodni standard kvalitete u obrazovanju potvrđen AACSB akreditacijom, međunarodnu orijentiranost i programe na engleskom jeziku, svake godine raste interes međunarodnih studenata za studij u na ZŠEM-u, pa ih je tako samo zimskom semestru sljedeće akademske godine očekujemo preko 120. Osim prilika za studij koji im se nudi na ZŠEM-u, međunarodnim je studentima Hrvatska interesantna i zbog svoje lokacije te turističke ponude.

Na Međunarodnom ljetnom programu ZŠEM-a, studenti osim kolegija iz različitih polja ekonomije i poslovne administracije, imaju i kolegij Croatian studies koji uključuje posjete muzejima, Hrvatskom Saboru, Hrvatskoj gospodarskoj komori te izlete u Zadar, nacionalni park Plitvička jezera i Hrvatsko Zagorje.

Beta Gamma Sigma (BGS) organizacija okuplja i povezuje akademski istaknute članove AACSB akreditiranih institucija poslovnog obrazovanja. Članstvo se ostvaruje isključivo na poziv što čini najveće priznanje koje se može ostvariti unutar AACSB-a. BGS organizacija djeluje od 1913. godine, ima 500.000 aktivnih članova u 160 zemalja diljem svijeta i ogranke u čak 525 institucija. Članovi su najuspješniji poslovni stručnjaci s besprijekornom akademskim i profesionalnim karijerama koji se pod motom „Best in Business“, okupljaju u najrašireniju svjetsku mrežu studenata, alumnija i profesora poslovnih škola. Ustaljena je praksa da kompanije koriste BGS kao ekskluzivni pristup najboljim studentima, najboljih škola. U isto vrijeme studenti širom svijeta biraju institucije koje imaju BGS klubove jer žele surađivati s najboljim studentima, razmjenjivati iskustva i razvijati prijateljstva.

Pedeset devet članova Zagrebačke škole ekonomije i managementa (ZŠEM) pridružilo se ovoj ekskluzivnoj organizaciji u studenom 2014. godine. Studenti ZŠEM-a s međunarodnim iskustvom stečenim na jednom od 120 parterskih sveučilišta već su uvidjeli prednosti BGS članstva.

Znatno je razvijen i kontinuirano se ulaže u znanstveno istraživački rad nastavnika ZŠEM-a. Prodekan za znanost Boris Podobnik i direktorica istraživanja ZŠEM-a Karmela Aleksić Maslać ističu kako predavači ZŠEM-a godišnje objave 50 radova u Peer Reviewed časopisima, a Dubravka Bobinac, Tajnik ZŠEM-a dodaje kako je čak 65% nastavnika završilo poslijediplomske studije, od čega polovica u inozemstvu. Također, na ZŠEM-u je zaposlen visok postotak doktora znanosti, njih čak 48%. Iznimne akademske uspjehe koje želimo istaknuti jesu radovi ZŠEM-ovih znanstvenika objavljeni u vrhunskim znanstvenim časopisima. Tako su Vuk Vuković i Josip Glaurdić objavili članak pod naslovom "Prosperity and Peace: Economic interest and war legacy in Croatia's EU Referendum vote" u jednom od 10 najboljih časopisa iz područja političkih znanosti - European Union Politics s Impact faktorom 2. Tomislav Sokol… Andrija Raguž…

Iznimnu znanstvenu djelatnost svake godine obilježi barem jedna znanstvena konferencija u organizaciji ZŠEM-a. Ove godine je to konferencija iz područja inženjerstva - 19th International Conference of Engineering Education - ICEE 2015, koja će se održati od 20. do 24. srpnja 2015. godine u Zagrebu. Suorganizator ovog reprezentativnog međunarodnog događaja je iNEER (International Network for Engineering Education and Research), a glavni je pokrovitelj Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske. Znanstvenici sa Zagrebačke Škole Ekonomije i Managementa dugi niz godina aktivno sudjeluju u radu iNEER-a, a ove će godine imati prigodu svoje međunarodne kolege ugostiti u Zagrebu. Što se tiče doprinosa tehničkoj znanosti, ZŠEM je vodeći poslovni fakultet u Hrvatskoj u primjeni e-learninga kojega sustavno koristi i razvija od svog osnutka te rezultate i mogućnosti primjene opisuje u znanstvenim radovima. Organizacijom inženjerske konferencije na ovaj način i Hrvatska promovira svoj potencijal okupljanja relevantnih svjetskih znanstvenika koji su posvećeni ovoj vrlo značajnoj temi koja utječe na razvoj raznih novih tehnologija. ICEE 2015 je nesumnjivo prilika da svi zainteresirani za spoznaju i prihvaćanje inovacija u tehničkim znanostima, ravnopravno i interaktivno sudjeluju u radu te afirmiraju teme kojima se bave na međunarodnoj razini. Glavni govornici na konferenciji ICEE 2015 su dr. sc. Siniša Krajnović, potpredsjednik i voditelj razvoja Unit Radio u Ericssonu, profesor na ZŠEM-u i programski direktor diplomskog studija General MBA na ZŠEM-u i dr. sc. Krishna Saraswart koji dolazi sa Sveučilišta Stanford. Potonji će govornik predstaviti rad pod naslovom „What makes Silicon Valley and Stanford University Tick“. Programski odbor na čijem je čelu prodekanica ZŠEM-a Karmela Aleksić Maslać pohvalio se izuzetnim odazivom znanstvenika iz cijeloga svijeta. Zaprimljeno je preko sto kvalitetnih radova iz tridesetak zemalja, sa čak šest kontinenta. Prodekanica Aleksić Maslać povodom konferencije izražava zadovoljstvo i nadodaje: „Veselimo se velikom odazivu zvučnih imena iz cijelog svijeta na ovu važnu inženjersku konferenciju koju organizira upravo ZŠEM, a koja predstavlja platformu za umrežavanje znanstvenika i interdisciplinarno povezivanje ICT-a, poduzetništva, managementa i obrazovanja.“

Dekan Đuro Njavro rado ističe: “Zagrebačka škola ekonomije i managementa osigurava studentu kvalitetno i sveobuhvatno poslovno obrazovanje, mogućnost međunarodne razmjene i potporu u pronalasku prakse i stalnog zaposlenja. Na prvi pogled zvuči jednostavno no, iza ove kratke rečenice stoji izniman trud i energija velikog broja stručnjaka, od vrhunskih nastavnika s međunarodnim i domaćim diplomama renomiranih sveučilišta i iznimnim akademskim postignućima do tima najučinkovitijih managera koji vode službe ZŠEM-a. Naša misija je obrazovati studente za dugoročan uspjeh u globaliziranom svijetu izloženom stalnim tržišnim promjenama, a plan za budućnost je postati prepoznatljivom vodećom međunarodnom poslovnom školom u Europi i svijetu, s velikom zajednicom zaposlenih alumnija i studentskim tijelom čiju trećinu čine strani studenti. Uz sveobuhvatno znanje koje pružamo ne samo kroz nastavu već i preko cijelog niza seminara, radionica i gostujućih predavanja cijenjenih stručnjaka iz javnog života snažno podupiremo stjecanje iskustva naših studenata na svjetskim sveučilištima u globalnom okruženju koja su potrebna svakom mladom čovjeku ne bi li bio konkurentan na tržištu rada. Pri tom potičemo njihov povratak i implementiranje stečenog znanja i iskustva u razvoj naše Hrvatske.”

Naši studenti imaju mogućnost odlaska na međunarodnu razmjenu na preko 120 partnerskih sveučilišta. Javier Aguayo, voditelj Međunarodnog ureda ZŠEM-a ističe kako iz godine u godinu raste broj stranih studenata, ali i onih koji iz brojnih zemalja diljem svijeta dolaze studirati na ZŠEM. Tako je, prema njegovim podacima, 622 naših studenata otišlo na razmjenu u 30 zemalja na 78 fakulteta, a 899 stranih studenata iz 28 zemalja je studiralo ili još uvijek studira na ZŠEM-u. Ovo je sve moguće jer je ZŠEM prepoznao važnost studija na engleskom jeziku, jer imamo iznimno veliki broj međunarodnih profesora i predavača, te zato što smo prepoznali činjenicu kako je studenima potrebno više od učionice, predavanja i ispita. Timu za regrutiranje studenata na programe na engleskom jeziku nedavno se priključila i Marija Durakovich, Hrvatica koja se iz SAD-a vratila radi sigurnijeg života, ali i zbog svojih hrvatskih korijena. Ovim primjerom želimo naglasiti kako se u Hrvatsku dolazi zbog posla, a ne iseljava se tako dramatično kako se u medijima često naglašava.

Naši diplomanti u pravilu s lakoćom pronalaze zaposlenje, voditeljica Centra Jelena Janković kaže kako se 87% zaposli unutar šest mjeseca nakon diplomiranja, u čemu im sustavno pomaže ZŠEM-ov Career Centar. Mnogi nastavljaju obrazovanje u Hrvatskoj i inozemstvu, a mnogi su ZŠEM-ovci postali uspješni poduzetnici. Nakon odrađene prakse u Hrvatskoj ili inozemstvu često ih poslodavci prepoznaju kao vrijedne buduće zaposlenike te im ponude i stalno zaposlenje.

OSIGURAJTE SVOJE MJESTO NA JEDINOJ AACSB AKREDITIRANOJ ŠKOLI I NAJBOLJOJ POSLOVNOJ ŠKOLI U HRVATSKOJ, PRIJAVITE SE ZA PRIJAMNI ISPIT KOJI ĆE SE ODRŽATI 15.7.2015. NA ZŠEM-U.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije