Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ah to slatko

Znate li koliko je malo potrebno da biste se u godini dana udebljali 9 kilograma?

čokolada
Foto: Shutterstock
24.07.2014.
u 10:00

Zamijenite kalorične poslastice za one koje su nutritivno zdrave

Svi volimo pojesti čokoladu ili komad torte, ali ako vam ovo zadovoljstvo postane svakodnevna navika, možete se oprostiti od vitkosti (i zdravlja).

Za povećanje tjelesne mase od pola kilograma potrebno je 3.500 kalorija više tjedno. To možda ne djeluje mnogo, ali svakodnevni višak od 500 kalorija dovoljan je za povećanje težine od pola kilograma tjedno.

Dugoročna prognoza iznosi 2 kg mjesečno ili 9 kg za pola godine.

Premda je lako unijeti višak od 3.500 kalorija tjedno, vrlo je teško sagorjeti ih.

Jedan sat trčanja sagorijeva od 600 do 700 kalorija, što znači da zbog jedne poslastice dnevno morate trčati bar pet sati tjedno!

Ključ uspjeha: Zamijenite kalorične poslastice za one koje su nutritivno zdrave. Umjesto jednog komada kolača, pojedite šaku sjemenki ili jezgrastog voća. Punomasno mlijeko zamijenite obranim, a čokoladicu bananom.

>>TOP 10 pravila prehrane za trajno oslobađanje masnoga tkiva i put do zdravlja i zadovoljstva

>>Evo zbog čega se tjelesna težina povećava tijekom godina

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije