Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nije prerano

Uštedite za Božić kupujući darove sada

božić
Arhiva Večernjeg lista
17.10.2012.
u 12:00

Raspodjela troškova u krizi na nekoliko mjeseci osnovni je razlog zašto se božićni artikli kupuju mjesecima unaprijed

Mnogi od nas navikli su blagdanski šoping obavljati u posljednji tren, ali to ne mora biti tako.

Iako nas od Božića dijeli više od dva mjeseca, za kupnju božićnih ukrasa i darova nije prerano. Neke trgovine poput Bauhausa i Interspara već su izložile božićne dekoracije i druge artikle. Običaj ranog kupovanja blagdanskih ukrasa i darova pojavio se unatrag nekoliko godina, a u nekim europskim gradovima božićni asortiman može se kupiti već u kolovozu.

Razlog tome je raspodjela troškova koja je mnogima postala nužna zbog praznih novčanika u krizi. Kupujući na ovaj način, budžet za božićne darove i ukrase se raspodijeli na nekoliko mjeseci te se smanjuju blagdanski troškovi u prosincu. Dodatni razlog zbog kojih se isplati već sada kupovati božićne predmete jest činjenica da su cijene niže u predsezoni nego tjedan dana prije Božića, a po znatno nižim cijenama mogu se kupiti i lanjski božićni artikli. Jedno britansko istraživanje pokazuje kako čak polovica građana kupuje ranije darove za Božić, a glavni su razlog financije.

Trećina ispitanih počinje s predbožićnom kupnjom tri mjeseca prije kako bi uštedjeli nešto novca.

Komentara 2

M3
Miške 3
06:04 18.10.2012.

Kupujte, kupujte, zaduživajte se- samo da bi strani robni centri imali profit sa svojim smećem iz Kine u RH. Ne kupujte ništa u robnim centrima.

CV
cvijece
10:02 18.10.2012.

O tempora,o mores!Gdje su ona vremena kada se na Badnjak kitio bor a darivalo se jabukom i pokojim slatkišem?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije