Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zvijezda serije "Ljubav i novac"

Turska glumica Nebahat Çehre: Pobacila sam jer nisam htjela da moje dijete odrasta bez oca

Nebahat Çehre
Foto: Promo
1/4
06.07.2015.
u 14:30

U seriji “Ljubav i novac” dopao ju je lik moćne žene, odgovorne majke i poduzetnice koja vuče obiteljske konce kad je najpotrebnije. A čini se da glumica ima jednako snažan karakter i kad se kamere ugase

Zvuči potpuno nestvarno da glumica Nebahat Çehre, koju gledamo kao Zerrin Denizer u seriji “Ljubav i novac”, ima 71 godinu. Svojim izgledom, linijom, modnim izričajem i prije svega veselim duhom ni po čemu ne odaje da je u osmom desetljeću života.

U seriji “Ljubav i novac” dopao ju je lik moćne žene, odgovorne majke i poduzetnice koja vuče obiteljske konce kad je najpotrebnije. A čini se da glumica ima jednako snažan karakter i kad se kamere ugase.

– Biti samostalna žena ima svojih prednosti i nedostataka. Moraš se ponekad praviti snažna i onda kad si iznutra slomljena, ali u današnjem svijetu, da bi opstao, moraš bit jak. To sam osjetila i sama kad sam na 20 godina izašla iz filmske industrije. Bila je to moja želja, ali ljudi su zaboravili da sam postojala iako sam prije toga snimila brojne filmove – kazala je Nebahat u jednom intervjuu. Rođena je 1944. godine, a karijeru je počela graditi 1960., i to kao model. Pobijedila je na izboru za Miss Turske i svoju je zemlju predstavljala na svjetskom izboru u Londonu.

– Nikada od svoje obitelji nisam tražila novac. Na izbor ljepote su me poslali s doslovno jednom turskom lirom u džepu. Na granici su me zaustavili i nisu mi dali da idem u London jer sam premlada pa sam pod garancijom premijera ipak otišla na natjecanje. Ušla sam u avion s 50 centi, ali to je život na koji sam navikla – prepričala je godinama kasnije Nebahat.

S lentom najljepše Turkinje počele su pristizati i ponude za glumu premda nikad prije nije maštala da će postati glumica. Prvu ulogu odigrala je kao 17-godišnjakinja u filmu “Yaban Gülü”. Poslije toga uloge su se nizale kao na traci, a na glumicu je, barem u privatnom životu, najveći utjecaj ostavio film “Kamali Ze­­y­bek” iz 1964. godine. Upoznala je glumačku legendu, 14 godina starijeg Yilmaza Güneya, koji joj je kasnije postao muž. Vezu su započeli naglo, a tek kasnije pokazalo se da Yilmaz ima drugu ženu koja čeka njegovo dijete. Unatoč tomu, on i Nebahat ostali su skupa te se 1967. godine vjenčali. No brak je potrajao samo 15 mjeseci. Bio je prepun zavrzlama i svađa, pa čak i nasilja, baš kao i njihova veza. No i nakon razvoda bivši supružnici nisu nikad govorili negativno jedno o drugome. Deset godina kasnije Nebahat se udala za košarkaša Yavuza Demira s kojim je u braku bila tri godine. Ostala je trudna, ali je pobacila kad je shvatila da će njezin brak doživjeti krah.

– Odrasla sam uz očuha, nisam imala pravog tatu i zbog toga nisam htjela da moje dijete prolazi istu situaciju. Tada sam sebi obećala da ću, ako budem ikad imala brak za koji vjerujem da će opstati, imati i dijete – izjavila je Nebahat, ali to se nikad nije dogodilo. Unatoč svemu, glumica je u nedavnom intervjuu kazala kako nikad nije osjećala da joj nedostaje ljubavi.

– Već dugo nemam nikoga. Kada ne osjećam emocionalnu povezanost, ne želim ići ni na večeru s tom osobom. Nisam čak ni s muškim kolegama već godinama bila na večeri. Istina je da s godinama postaje sve teže naći nekoga tko ima iste životne ciljeve kao i ja, tko me veseli i s kim bih mogla provesti ostatak života. Ali nisam usamljena! Kad upoznam nekoga tko će donijeti uzbuđenje u moj život, znat ću to prepoznati, ali ako se to i ne dogodi, neću žaliti – iskrena je glumica.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije