Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Momčilo Otašević

Zvijezda serije "Kud puklo da puklo": Zahvaljujući roditeljima nikad nisam poletio previsoko

 Momcilo Otasević
Foto: Grgur Žućko/PIXSELL
1/5
28.02.2015.
u 21:00

Gledali smo ga i u "Zori dubrovačkoj" te seriji "Budva na pjeni od mora", a na području cijele regije trijumfirao je u filmovima "Led, "Dječaci iz ulice Marxa i Engelsa"...

Nerijetko se od starijih generacija može čuti kako su baš glumci iz njihove mladosti bili oni pravi, kvalitetni glumci kojih današnjem glumištu nedostaje. No, svako toliko, pronađe se tek brušeni dijamant koji ih u toj tvrdnji uspješno demantira, a jedan je od njih i Momčilo Otašević, crnogorski glumac, lugar Damir iz serije "Kud puklo da puklo", koja po gledanosti suvereno vlada nacionalnim televizijama. Iako je praktički tek zakoračio u posao, već je zabilježio uspjehe na kojima mu mogu pozavidjeti i stariji kolege. Gledali smo ga i u "Zori dubrovačkoj" te seriji "Budva na pjeni od mora", a na području cijele regije trijumfirao je u filmovima "Led, "Dječaci iz ulice Marxa i Engelsa"... Nakon snimanja serije "Kud puklo da puklo", počet će snimati film "Ruske kape", a tu je i nova sezona "Budve". A tek mu je 25 godina!

Serija "Kud puklo da puklo" trenutačno je najgledaniji sadržaj na hrvatskim nacionalnim televizijama, a vi glumite glavnog junaka. Nama se čini da ste se odlično snašli u ulozi, ali koja je vaša ocjena?

– Od same pilot-emisije koja je napravljena prije godinu dana, pa sve do danas uloga Damira jako mi odgovara. Uživam raditi s kolegama, od kojih s nekim radim tek prvi put, a s nekima već treći. Serija "Kud puklo da puklo" dramska je serija s humorističnim elementima i drugačija je od svega što sam dosad radio, a tome se posebno veselim.

Priroda prije nego studio

Ako ništa, razlikuje se po tome što jako puno snimate na otvorenom prostoru...

– To me naročito razveselilo jer se uvijek na lokacijama osjećam življe nego u studiju i okolnosti su uvijek pomalo nepredvidive, a to te tjera na drugačiji rad. Kad se snima u studiju, sve teče dosta brzo i fizički je zahtjevnije. Snimanje na otvorenom daje i vremena za promišljanje o sceni koju trebaš igrati, a uz sve to i meni je na TV-u draže vidjeti šumu, sunce i potok umjesto nekog tamnog potkrovlja.

Imam dojam da vam je lik Damira i privatno dosta sličan. Varam se?

– Pa malo i da. Uvijek je razlika između onog lika koji igram i mene osobno, ali se trudim svaki lik igrati na što prirodniji način. Ne bih ni loše ni dobre stvari koje Damir čini radio na njegov način i u vrijeme u kojem ih on radi.

S Mirnom Medaković surađivali ste i prije ove serije. Čime jedno drugo izbacujete iz takta?

– Baš ničim. I ne lažem vam! Privatno smo dobri prijatelji, često se družimo, Mirna i njen Hrvoje te ja i moja Tina. Prijateljski prolazimo i kroz sve scene pa zato nema ni nesporazuma. Velika smo podrška jedno drugome.

Bojite li se da će vas gledatelji, ali i redatelji početi gledati kroz prizmu sapunica, što bi vam možda moglo uskratiti uloge na filmu?

– Normalno je da će me gledatelji u Hrvatskoj percipirati kroz popularne serije koje sam ovdje snimao, kad su me samo tu i vidjeli. Ali ne bojim se nikakvog etiketiranja. Glumio sam u nekoliko filmova, unatoč natrpanom rasporedu, stignem odraditi tri-četiri kazališne predstave mjesečno u Beogradu i Crnoj Gori. Volio bih gostovati s nekom predstavom i u Hrvatskoj. Volim ovaj posao i u njemu uživam, a kada procijenim da mi je televizije dosta, posvetit ću se više kazalištu.

Crnogorski način rada

Seriju "Kud puklo da puklo" snimat ćete još mjesec dana. Kakvi su planovi nakon toga?

– Počinje snimanje filma "Ruske kape" u kojem ću igrati mladića s ozbiljnom problemima s drogom. Vjerojatno ću morati smršavjeti i obrijati se. A tu je i snimanje nove sezone serije "Budva na pjeni od mora" koju svi jedna čekamo jer nam je to užitak, a ne posao. Svi znamo da nas tu ne čeka težak i naporan posao. Pa snimamo u Crnoj Gori, ne može to biti krvnički rad... (smijeh)

Osjećate li da vas je popularnost na bilo koji način promijenila?

– Mislim da sam ostao isti kao onaj mladić koji je upisao glumačku akademiju. Sada sam možda odgovorniji i ozbiljniji, što mi je ponekad žao. Rano sam počeo raditi, a kad se počnete ozbiljnije baviti ovim poslom, onda shvatite da nije sve tako bezbrižno kako se čini na početku studiranja. A to što sam ostao isti, zahvaljujem svojim roditeljima koji su me obrazovali i odgojili. I danas čujem njihove savjete, oni mi nisu dopustili da poletim visoko.

Foto: Anto Magzan/Pixsell

Tko je najponosniji na vaše uspjehe?

– Moja obitelj, a naročito moja baka Denja. Ona je presretna jer će se "Kud puklo da puklo" uskoro početi prikazivati i u Crnoj Gori.

Zbog snimanja serija u Zagrebu ste već godinu i pol. Jeste se priviknuli na grad?

– Odlično mi je u Zagrebu ili, kako biste vi rekli: paše mi. Nemam baš puno slobodnog vremena za šetnje, ali zato volim noću doći do Zrinjevca. Ljudi me prepoznaju pa tu i tamo nešto i popričamo. Fenomenalna je mi i pozicija Zagreba jer za samo nekoliko sati vožnje stignem do svih većih europskih gradova, a ja sam skitnica, pa mi to odgovara.

Hrvatska je nedavno dobila prvu ženu predsjednicu, što su mnogi ocijeni kao korak naprijed u političkom razmišljanju cijele nacije. Mislite li da žene mogu biti jednako moćne na visokim pozicijama kao i muškarci?

– Apsolutno da! Politiku ne pratim i jednostavno je ne želim pratiti, nadam se da se njome nikad neću morati baviti. Ono što znam o političkim zbivanjima, saznam čitajući portale. Ali svakako mislim da je dobro da je žena na tako moćnoj poziciji. To valjda zbilja znači da se nešto i kod nas mijenja.

>> Kada se želim odmoriti, jedem kruh i paštetu, sjedim i gledam crtiće

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije