Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Član žirija x factora o glazbi i dobrom izgledu

Željko Joksimović: Bavim se javnim poslom u kojem je važno kako izgledate

21.12.2014., Zagreb -  Koncert Zeljka Joksimovica u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski.  Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
27.04.2015.
u 09:25

Sa srpskim pjevačem kojega slušaju i u Dubaiju razgovarali smo o glazbenim počecima i talentima čiju sudbinu kroji u showu RTL-a

Visok, crn i zgodan, Željko Joksimović miljenik je ženske publike koja ga spremno čeka i u dalekom Dubaiju u kojem uskoro nastupa, a posljednjih nekoliko nedjelja mamac je za gledateljice u cijeloj regiji koje s nestrpljenjem čekaju novu epizodu X Factora Adria.

Svima njima nažalost, Joskimović je u sretnom braku i otvoreno kaže kako su supruga Jovana i djeca Kosta (1) i Mina (20) njegov eliksir mladosti. Godinama se, kaže, ne zamara, a kako je upravo on sada u showu, što ga  gledamo na RTL Televiziji, taj koji uz Aleksandru Kovač, Massima Savića i Tončija Huljića kroji sudbinu mladim talentima, sa Željkom smo razgovarali o njegovim glazbenim počecima, očekivanjima publike i kako uspijeva uskladiti naporan radni tempo s obiteljskim životom.

:: Sve je više žena koje otvoreno priznaju da show gledaju (samo) zbog vas, kako se nosite s tim da vas promatraju kao markantnog i zgodnog muškarca?

Mislim da je sve životno zadovoljstvo mojom obitelji, prijateljima, poslom sada zapravo isplivalo na površinu i da se to vidi na meni.... A komplimenti svakako gode. (smijeh)

:: Koliko je vama izgled bitan? Koliko mu dnevno pridajete pažnje, imate li stilista ili se sami odijevate...

Bavim se javnim poslom i važno je kako izgledam. Otprije godinu dana surađujem sa stilistom Dejanom Iglendžom i jako sam zadovoljan, a i obojica dobivamo pohvale, što znači da se radi prava stvar. On se brine što ću obući na javnim nastupima, koncertima, manifestacijama..., s obzirom na to da svaka iziskuje poseban stil i treba im se prilagoditi na pravi način. Privatno, volim kada mi Jovana kaže da obučem neku stvar jer sam onda siguran da mi to dobro stoji.

:: Prije par dana navršili ste 43 godine. Slavite li uopće još uvijek rođendane ili su oni rezervirani za vašu djecu?

Najvažniji rođendani su rođendani moje djece i sve je podređeno njima... Svoj rođendan sam proslavio sa suprugom i djecom i nekoliko bliskih prijatelja... Uskoro idem u Dubai jer imam nastup, pa ćemo ondje proslaviti Jovanin rođendan. Kod nas je uvijek veselo u travnju jer je puno članova obitelji rođeno u tom mjesecu. Travanj nam je najradosniji mjesec u godini.

:: Kako se odnosite prema godinama, bojite li se starosti, krize srednjih godina...?

Nemam taj osjećaj. Godine idu, važno je kako se mi osjećamo, kakvim ljudima smo okruženi, što radimo... Kada je dobra energija oko vas, i vi se osjećate dobro ma koliko godina imali.

:: Sjećate li se svojih glazbenih početaka? Što biste s današnjim iskustvom poručili sebi kao glazbeniku "početniku"?

Svoju prvu ploču izdao sam sa 27 godina. Do tada sam puno radio, stvarao kompozicije za kazalište, filmove, druge kolege... Polako i veoma pažljivo gradio sam i krčio svoj put i ne bih ništa mijenjao.

:: Što je danas potrebno za uspjeh?

I danas i uvijek – samo puno truda, rada, neodustajanja od svojih snova, ideja... I kada pomislite da ste došli do vrha, to samo treba biti vjetar u leđa da stvarate više, jer uvijek može više i bolje.

:: Ima li danas možda previše zvijezda i onih koji misle da se mogu proslaviti? Za X Factor bilo je 12.000 prijava, svi žele biti novo lice, misle da znaju pjevati... Je li to možda zato što misle da je riječ o laganom poslu ili možda odraz stanja u zemlji u kojoj je sve više nezaposlenih?

Rekao bih da je čitava regija vrlo talentirana. Nama je u korijenima muzika, ples... A sad, na svakom je da pokuša, oni koji su talentirani, oni se izdvoje. Međutim, i njima predstoji mukotrpan rad. Može to zazvučati kao fraza, ali zaista je tako – talent je samo 20 posto uspjeha, ostalo je rad, rad, rad...

:: Kako se slažete s ostalim članovima žirija i koga biste od njih vi izabrali za svog mentora?

Odlično se slažemo. Tonči, Massimo, Aleksandra i ja potpuno smo različiti, svoji, a opet kao tim lijepo funkcioniramo. Vjerojatno je tako jer nas veže ista stvar – muzika. A kao mentora izabrao bih nekakav miks njih troje... To bi bio jedan odličan mentor. (smijeh)

:: Pripremate i novi album, možete li nam otkriti nešto više o njemu?

Toliko sam nestrpljiv da završim album, ne znam iščekujem li više ja da bude gotov ili publika. Album treba izaći krajem svibnja ili početkom lipnja, a onda će uslijediti i koncertna turneja...

:: Kako uspijevate u sve obveze uklopiti i obiteljski život?

Samo dobrom organizacijom. Imam odličan tim ljudi oko sebe i uz dobar plan i raspodjelu vremena uspijevam se posvetiti stvaranju muzike, glazbi, prijateljima. Postići balans između posla i obitelji..., i to je umjetnost. Veoma mi je važno da nijedna strana ne trpi. Uspijevam.

:: Sin Kosta nedavno je proslavio prvi rođendan, a imate i kćer Minu kojoj je 20 godina. Koji su, po vama, danas najveći izazovi roditeljstva?

Izazova je uvijek bilo i bit će ih. Nisu bila laka vremena ni kada sam ja odrastao, kao ni ova sada. Ono što je veoma važno jest da sve potječe iz obitelji. Norme kojima djecu kao roditelji naučimo u ranoj dobi ostaju usvojene zauvijek. Kasnije, uz puno truda i opreza prilagođavate se vremenu u kojem ste. Važno je da se neki osnovni principi ne krše... I da se bude čovjek.

:: Kako se opuštate? Je li to čaša vina navečer, dobar film, putovanje...?

Baš sve to što ste naveli... Iako, nekako najviše volim kada supruga Jovana i ja spontano odlučimo nekamo otputovati i odmoriti se desetak dana... To je pravi odmor koji mi jako godi.

>>Je li pretjerao? Joksimović 16-godišnjaka poslao na dijetu: Što će ti kilogrami, skidaj to

>>Željko Joksimović: Moja je supruga božanstvena, a djeca su mi eliksir energije

Komentara 1

KR
krass
12:23 27.04.2015.

Lektore " dobivamo" ili dobijamo obojica pohvale.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije