Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
užurbano ljeto

Žarko Radić: Odreći će me se moji kartaši jer za njih nemam vremena od posla

17.07.2014., Split - HNK, glumac Zarko Radic, ravnatelj drame splitskog HNK i ravnatelj dramskog programa Splitskog ljeta.  Photo:
Foto: Tino Jurić/Pixsell
1/3
27.07.2014.
u 12:00

Glumac kojeg ćemo na jesen gledati u humorističnoj seriji "Kud puklo da puklo" otkriva ljetne planove i zašto će se povući s mjesta ravnatelja Drame splitskog HNK.

To što ljeto zbog ćudljivog vremena očito neće biti idealno za odmor, glumcu Žarku Radiću ne smeta.

Devet dana upijat će vitamin D

Poslovne obveze ostavile su mu samo devet dana za odmor.

– Nedovoljno da regeneriram sve oštećene ćelije. Nadam se da će se do kraja godine dogoditi neki prazni hodovi pa ću to pokušati nadoknaditi. Tih devet dana bit ću negdje gdje se D vitamin najlakše skuplja – kaže 64-godišnji Radić kojega gledamo u reprizama sapunica "Loza" na HTV-u i "Villa Maria" na RTL Televiziji.

– "Loza" mi je jedan od najdražih projekata u kojima sam sudjelovao. Serija je odrađena na profesionalnom nivou.

Mnogim sudionicima, a i gledateljima, žao je što nije imala dulji život. Iako su producenti krenuli u ozbiljnu pripremu za drugu sezonu, do nastavka snimanja, nažalost, nije došlo – ističe. Na jesen ćemo ga pak gledati u novoj humorističnoj seriji Nove TV "Kud puklo da puklo".

– Uvjeren sam više nego ikad da će serija biti zanimljiva i, što je još značajnije, zaista duhovita. Nije mi se često događalo da ekipa iza kamere s toliko zanimanja, odobravanja i smijeha prati naše scene. To mi daje nadu da će i gledatelji tako reagirati. Zahvaljujući dobro pisanim scenama i ličkom dijalektu, svi dolazimo na snimanje dobro raspoloženi i trudimo se iskoristiti velike mogućnosti koje nam se često nude iz situacija koje su odlično napisane – otkriva Radić, koji je i ravnatelj dramskog programa aktualnog 60. splitskog ljeta.

Govori ličkim dijalektom

– Iako smo morali odustati od jednog dijela programa zbog opće krize, mislim da je cjelokupni program 60. splitskog ljeta izuzetno zanimljiv. U dramskom dijelu imamo premijeru "Othella", a odigrat ćemo i pet predstava "Timona Atenjanina", naše prošlogodišnje uspješnice, tri u Splitu i dvije u Dubrovniku. U goste nam dolazi Theatre Ulysses s predstavom "Cabaret Brecht: Zadrživi uspon Artura Ulija" – nabraja Radić dio programa festivala. Od prošle jeseni ravnatelj je i Drame splitskog HNK, ali s te se funkcije planira povući.

– Dužnost ravnatelja Drame prihvatio sam na poziv Tončija Bilića koji je u tom trenutku bio intendant. Gospodin Bilić dao je ostavku jer je, kako sam shvatio, proglašen preambicioznim. Kako sam ja bio dio njegova tima, mislim da bi bilo dobro da se i ja povučem sa svoje funkcije, što ću najvjerojatnije i učiniti. Kazališta u Hrvatskoj, kao i mnogi drugi segmenti naše domovine, trebaju korjenite promjene. To će se sigurno dogoditi, ali mislim da predugo čekamo pa se slobodno može reći da je situacija svakog dana sve teža – priča. Naglašava da voli svoj glumački posao, pa mu je to i glavni motiv za daljnji rad.

– Ovih mjeseci imam više obaveza nego što bih htio i bojim se da će me se moji partneri, s kojima u slobodno vrijeme igram preferans i remi, odreći. U posljednje vrijeme radni dani su mi dugi pa sam jako zadovoljan kada uspijem odspavati šest, sedam sati – ističe.

– Svi likovi, pa i moj, dobro su pisani, nisu jednodimenzionalni, nema samo dobrih i samo loših, svi su životni, od krvi i mesa – otkriva Žarko Radić detalj o novoj humorističnoj seriji koju snima za Novu TV. U glumačkoj ekipi su i Ecija Ojdanić, Miodrag Krivokapić i Milan Štrljić s kojim je Žarko surađivao na nekoliko projekata, između ostalih i u "Lozi".

– Milan je veliki profesionalac. Ponavlja tekst više i od mene, što je gotovo nemoguće. Izuzetno mi je drago što prvi put radim s Miodragom Krivokapićem jer je izuzetno dobar i zanimljiv. Mislim da će i Štrljo i Krivi napraviti odlične uloge – kaže.

Komentara 1

DU
Deleted user
12:54 27.07.2014.

Krivokapic? Jel' to onaj sto je kao i serbedzija nestao iz Hrvatske devedesetih ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije