Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dva desetljeća i više

Postoji li itko tko nije pogledao bar jednu epizodu? Prisjetite se ovih kultnih serija!

bay
Foto: Promo
1/5
22.09.2014.
u 20:32

Dvije kultne serije "Prijatelji" i "Spasilačka služba" dijele isti datum početka prikazivanja

Osim što su ostavili neizbrisiv trag u televizijskoj povijesti, kultne serije "Prijatelji" i "Spasilačka služba" dijeli i isti datum početka prikazivanja.

Danas se obilježava 20. obljetnica početka prikazivanja "Prijatelja" koji su na američkoj televiziji debitirali 22. rujna 1994. Danas je također i 25. obljetnica omiljene popodnevne serije koja se počela prikazivati 1989. godine.

Iako je kasnije postao jedna od najpopularnijih serija svih vremena, "Spasilačka služba" je nakon prve sezone bila ukinuta. Od 103 serije prikazane te sezone, spasilačka serija završila je tek na 73. No, David Hasselhoff i dalje je vjerovao kako serija ima potencijala te je oživio godinu dana kasnije i postao globalni hit.

Kalifornijski spasioci trajali su jedanaest sezona, a pokrenuli su brojne glumačke karijere, poput one Pamele Anderson, Yasmine Bleeth, Carmen Electre i mnogih drugih.

Dok se ekipa "Spasilačke službe" prošle godine okupila uoči 25. obljetnice te daljnje obilježavanje nije predviđeno, ekipa "Prijatelja" danas će otići na privatnu večeru, prvi put otkako je serija završila s prikazivanjem prije 10 godina.

Kako bi proslavili 20. obljetnicu "Prijatelja" Warner Bros je objavio specijalan video dug 236 sekunde za svaku epizodu koja je prikazana u ovih 10 godina.

 

A da biste se najbolje prisjetili "Spasilačke službe" pronašli smo video koji prikazuje kultne uvodne špice u kojima zanosne plavuše u slow-motionu trče u crvenim kupaćim kostimima dok se nabildani spasitelji bore s valovima.

>>Bila je seks-bomba iz Baywatcha, a danas izgleda ovako

>>Preminuo vlasnik 'zaraznog' megahita iz 'Baywatcha'

>>10 godina poslije: Znate li što je s glumcima hit-serije danas?

>>Trenutak koji smo svi čekali: Prijatelji ponovo zajedno na malom ekranu

>>Sjećate li ga se? Evo kako danas izgleda preslatki dječak iz 'Prijatelja'

Komentara 2

Avatar Ironman0105
Ironman0105
02:36 23.09.2014.

Spasilacka sluzba, iliti "Baywatch" bar ovdje I americi nije niti top 20 serija svih vremena. "Prijatelji" su puno blize, no ne u samom vrhu. Kuzim da je doma I u Europi drugacije, jer se tamo jako cesto kao hit serije prikazuju one koje tu nisu uspjele, pa je cak I smijesno sto je npr P. Andersson iz baywatcha tu u americi najvise poznata kao supruga Tommy Lee-a

ZI
ZICKLER
08:29 23.09.2014.

Prijatelje nisam gledao , a Baywatch mi je bio precnjen posebno Pamela. ako već moram birati neke druge glumice bile su puno bolje i zgodinije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije