Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hit je joga na plaži

Voditeljica Mirna Zidarić svaki dan počinje treningom joge od 45 minuta

mirna
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/8
23.07.2014.
u 13:18

– U životu sam se našla u situacijama kad sam imala dojam da sam lik u humoreski "Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja", kad mi je sve bilo neshvatljivo i osjećala sam se kao usamljeni sanjar. Dosta sam emotivna i često sam se zbog nemoći znala i rasplakati, no otkad sam otkrila jogu, nema šanse da me nešto toliko izbaci iz takta.

Život je cvjetna livada dok vježbate jogu, opisuje HTV-ova sportska novinarka i voditeljica Mirna Zidarić kako se osjeća dok izvodi vježbe ove drevne vještine. U ljetnoj inačici Mirnina tvrdnja mogla bi glasiti: "Život je pješčana plaža dok vježbate jogu", a upravo smo na plaži u Umagu voditeljicu i uhvatili dok je izvodila impresivne poze iz joge.

Snaga za cijeli dan

Filozofija je ovog istočnjačkog sustava vježbi sjedinjenje s prirodom, a Mirna je samo jedna od brojnih poznatih osoba koje ovo ljeto jogu vježbaju na otvorenom. Svoje mirno mjesto za tjelovježbu pronašla je na istarskoj plaži gdje prati teniski turnir Vegeta Croatia Open.

Foto: Petar Glebov/PIXSELL

– Svaki dan počinjem jogom. Kada imam vremena, vježbam 45 minuta, a ako sam u žurbi, odradim dvadeset minuta treninga. Nakon joge u novi dan krećem čila, vedra i vesela. Skupim dovoljno energije i koncentracije da izdržim radni dan koji na ATP-u u Umagu traje od jutra do ponoći – sa smiješkom kaže. Nakon dvije godine vježbanja joge 44-godišnja HTV-ovka u fantastičnoj je tjelesnoj formi, ima zavidnu liniju, ali promjene nije doživjela samo u fizičkom nego i u psihičkom smislu.

– U životu sam se našla u situacijama kad sam imala dojam da sam lik u humoreski "Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja", kad mi je sve bilo neshvatljivo i osjećala sam se kao usamljeni sanjar. Dosta sam emotivna i često sam se zbog nemoći znala i rasplakati, no otkad sam otkrila jogu, nema šanse da me nešto toliko izbaci iz takta. Stvari koje su me prije dvije godine bacale u neraspoloženje sad uopće ne doživljavam. Shvatila sam da na milijun stvari ne mogu utjecati, stvorila sam mentalnu barijeru i mutikaše i smutljivce više ne doživljavam, sve mi je lijepo, divno i krasno – govori. Sitnu "pomutnju" u treningu čija je srž ravnoteža tijela i uma znaju joj izazvati samo njeni sinovi, 19-godišnji Borna i 14-godišnji Marin.

Sinovi me malo zezaju

– Kad vježbam kod kuće i koncentriram se dubeći na glavi, sinovi znaju ući u sobi i reći mi: "Kaj sad tu dubiš na glavi, imaš sto kuna?" – smije se Mirna. Suprug, arhitekt Zoran Zidarić zasad ne popušta Mirninu nagovaranju da i on proba jogu, a "smekšati" ga nije uspjela ni kada mu rekla da je ljubitelj joge i najbolji tenisač svijeta Novak Đoković.

Foto: Petar Glebov/PIXSELL

– Zahvaljujući jogi Đoković je jedan od najgipkijih tenisača. Čitala sam i da je Neven Spahija uveo treninge joge za svoje igrače kad je postao trener Cibone, a jedan je od najpoznatijih "jogija" među košarkašima igrač NBA LeBron James – upućuje nas Mirna koja se uvijek divila umijeću izvođenja joge supermodela Gisele Bündchen. Slavna Brazilka potaknula ju je da i ona iskuša granice vlastitog tijela. – Gledala sam izuzetno gipku Gisele kako radi stoj na glavi i ostale nimalo lake poze i mislila sam si: kad bih bar ja to mogla. I evo, danas mogu – sretno kaže novinarka. I Mirnina vršnjakinja Naomi Campbell obožava jogu, izvodi je čak i na pramcu jahte, a i 43-godišnja pjevačica Danijela Martinović zaustavila je godine zahvaljujući treninzima joge.

>> Mirna Zidarić: Suprug i ja po nogometnim SP-ima pamtimo najvažnije stvari u životu

Komentara 2

Avatar pekarr
pekarr
14:26 23.07.2014.

Život je cvjetna livada?.... pričao bi i ja da nije sve u novcima...al prvo moram imati novaca da bi to rekao..

SE
sestrićna
20:26 23.07.2014.

a ja mislio da se prvo dobro hm jelte...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije