Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ne propustite

Vodimo vas na The Voice

The Voice
Foto: Promo foto National Geographic
1/4
27.03.2015.
u 13:19

Gledajte uživo svoje favorite

The Voice – Najljepši glas Hrvatske" natjecateljski je glazbeni show nastao prema originalnom televizijskom formatu "The Voice of...", u vlasništvu Talpa Internationala B.V. iz Nizozemske.

U ovom natjecanju najbitniji je glas. Samo natjecatelji s istinskim pjevačkim mogućnostima sudjeluju u predizboru, a najuspješniji među njima nastupaju na audiciji pred četvero mentora. Mentori – Jacques Houdek, Indira Levak, Tony Cetinski i Ivan Dečak - tijekom izvedbe su natjecatelju okrenuti leđima. Ako mentor odluči da želi da natjecatelj postane dijelom njegovog tima, pritisne tipku „Moj glas“. U tom trenutku se mentorska fotelja okreće prema natjecatelju, a mentor se prvi put suočava s pjevačem. Ukoliko se okrene više mentora, natjecatelj bira u čijem mentorskom timu želi biti. Tijekom audicija od gotovo stotinu natjecatelja svaki mentor je kreirao tim od 12 natjecatelja, čime natjecanje nastavlja ukupno 48 natjecatelja. Mentoru u pripremi pjevača za iduće faze natjecanja pomažu njegovi savjetnici – vokalni trener i producent.

Druga faza natjecanja su dvoboji. U dvobojima svaki mentor od svojih 12 natjecatelja kreira po 6 parova. Ti parovi u duetu izvode pjesmu u takozvanom dvoboju, a mentor odlučuje tko je u svakom paru bio uspješniji. Pravo odlučivanja ima samo mentor pojedinog para, dok je mišljenje drugih mentora isključivo savjetodavno. Mentor se prije donošenja odluke može konzultirati sa svojim savjetnicima. Na kraju dvoboja u svakom mentorskom timu ostaje 6 natjecatelja, odnosno ukupno njih 24.

Tih 24 natjecatelja nastupa u prve dvije emisije uživo, u svakoj po troje natjecatelja iz svakog mentorskog tima. U ovoj fazi natjecanja uključuje se peti mentor, odnosno publika (gledatelji i slušatelji) koji putem telefona glasa za svoje favorite. Natjecatelj iz svakog tima koji ima najveći broj telefonskih glasova nastavlja natjecanje, a o sudbini preostalo dvoje natjecatelja odlučuje njihov mentor.

Nakon prve dvije emisije uživo natjecanje nastavlja 16 najboljih natjecatelja, po 4 iz svakog tima. Svi oni nastupaju u trećoj emisiji uživo, a natjecanje će napustiti njih 4.
Svake iduće emisije, sve do finala, natjecanje napušta 4 natjecatelja, po jedan iz svakog mentorskog tima. U finalu nastupa po jedan predstavnik svakog tima, a o pobjedniku i nositelju titule Najljepšeg glasa Hrvatske odlučuje isključivo publika.

Osvojite ulaznice!

Tko će idući napustiti show? Saznajte uživo! Budite brzi jer prva dva čitatelja koji pošalju svoje podatke na mail nagrade@vecernji.net sa naznakom The Voice dobit će dvije ulaznice za sutrašnju emisjiu The Voice.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije