Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nebojša Taraba i Miodrag sila

Uoči premijere Novina snimaju film s Kojom i otvaraju pivovaru na Visu

09.01.2016., Zagreb - Prva klapa snimanja nove HTV-ove serije Novine, redatelja Dalibora Matanica. Serija se snima u staroj redakciji Vecernjeg lista. Trpimir Jurkic, Goran Markovic, Zijad Gracic, Branka Katic, Tihana Lazovic, Dalibor Matanic. Photo: Zelj
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
03.06.2016.
u 10:00

U filmu uz Koju igraju i Zoran Cvijanović i Goran Navojec, a radi se o samoironiji - glume producente koji snimijau film o sebi samima

Serija Novine režisera Dalibora Matanića i producenata Nebojše Tarabe i Miodraga Sile za dva će tjedna doživjeti svoje premijerno prikazivanje u Dubrovniku na NEM-u. No, dok čekaju potvrdu termina premijernog prikazivanja od HRT-a, ekipa produkcijske kuće Drugi plan već je na drugim projektima.

– Prije svega, Novine su zamišljene kao trilogija, tako da planiramo snimanje druge i treće sezone, vjerujemo da će već prva biti jako gledana. Usporedno, kao manjinski producenti pripremamo film s Nikolom Kojom i Zoranom Cvijanovićem koji je sjajna komedija samoironije. Obojica, s drugima među kojima je i naš Goran Navojec, u filmu projiciraju situacije iz svojih stvarnih života, u filmu su producenti koji snimaju film o sebi samima koji netko treba i financirati. Zatvorio bi se u tom filmu neki trokut Zagreb – Sarajevo – Beograd kroz priče ponajboljih glumaca – kaže Taraba.

No iza priča o pokretnim slikama i scenarijima pojavilo se nešto potpuno drugačije, istodobno i originalno. U Hrvatskoj već neko vrijeme buja scena neovisnog pivarstva koje nije nepoznat pojam poznatim producentima. – Pokrenuli smo tvrtku Prvo viško pivo! U tom poslu partneri su Damir Radica, poznati viški vinar, i Norvežani Kjell Einar Karlsen i Kjetil Jikiun, nekada glavni pivar norveške pivovare Nøgne Ø koji je napravio možda i najuspješnije svjetsko pivo, Dark Horizon. Drži se kako je upravo Jikiun najzaslužniji za razvoj neovisnog pivarstva u Norveškoj. Zadnji veliki uspjeh imao je s pivom Solo na Kreti i to je formula koju bismo primijenili ovdje – opisuje Taraba svoju suradnju s uspješnim pivarom.

Otkriva kako se u posao ušlo iz poznanstvo s Norvežanima s kojima zajedno ljetuje već desetak godina, a u finalu će uroditi stvaranjem velike pivovare negdje na kopnu.

– Ako sve bude u redu, naravno. Na Visu ćemo napraviti jedan manji pogon kojim se želimo uklopiti u turističku ponudu što je tamo dočekano s dobrodošlicom. Samo ime otoka Visa otvara različite poslovne mogućnosti u nekoliko područja. K tome, Vis je otok koji leži na velikoj zalihi pitke vode. Puno ambicioznije ćemo krenuti kada se tržište upozna s proizvodom i, nadamo se, prihvati ga. Vrlo uskoro, već do kraja ovog mjeseca moći ćemo craft zajednici u nas ponuditi Prvo viško pivo koje će Kjetil kuhati u tri stila, pale ale, porter i saison – otkriva producent Novina.

Prve šarže kojima će se opipati afiniteti štovatelja neovisnog pivarstva u nas dolaze iz Norveške, iz pivovare u Arendalu, a proizvodnja se u Hrvatskoj planira već do kraja godine. Nebojša Taraba otkriva kako će uskoro ovo novo hrvatsko craft pivo biti raspoloživo u popularnom ugostiteljskom lancu La Bodega, ali i u svim viškim lokalima.

Komentara 2

Avatar hrvoje horvat
hrvoje horvat
11:23 03.06.2016.

Nebojša,Miodrag,Zoran,Goran i Koja.Još im fali Rade Šeširdžija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije