Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jesen na Prisavlju

Umjesto Dnevnika 3 ide Otvoreno, ali bez Hloverke

Hloverka Novak-Srzić
02.09.2014.
u 16:00

Saša Runjić jučer je preuzeo dužnost ravnatelja programa HRT-a i na stol dobio novu shemu koju je složila Marija Nemčić

U srpnju izabrani novi ravnatelj programa HRT-a Saša Runjić (donedavni nezavisni producent i vlasnik produkcijske kuće “Fikcija”) jučer je i službeno preuzeo novu prisavsku ravnateljsku dužnost. A s prvim radnim danom na stolu ga je vjerojatno dočekala i nova jesenska shema HTV-a koju je s glavnim urednicima svih četiriju HTV-ovih programa “skrojila” vršiteljica dužnosti ravnatelja programa i ravnateljica produkcije HRT-a Marija Nemčić. Iako se službeno ne mogu doznati pojedinosti o mogućem ukidanju nekih starih i pokretanju nekih novih televizijskih emisija, ponešto informacija s Prisavlja ipak se probije neslužbenim putem.

Novi Dnevnik – u studenom
Tako zasad doznajemo da u shemi, koja bi trebala početi 15. rujna, više nema mjesta za inače gledan Dnevnik 3 koji su uređivali i vodili Tatjana Munižaba, Tina Šimurina i Siniša Kovačić.
– Ta će se kasnovečernja informativna emisija ukinuti, a u istom bi je terminu zamijenio političko-društveni talk show nalik nekadašnjem “Otvorenom”, što ipak ne znači i povratak Hloverke Novak-Srzić – reče nam jedan hateveovac.

Naime, taj bi se talk show emitirao svake večeri, a uređivat će ga i voditi radijski novinar i urednik te povratnik na HTV-ov ekran Mislav Togonal te jedan od donedavnih urednika i voditelja “Dobro jutro, Hrvatske” Domagoj Novokmet, koji je jedno vrijeme, prije dolaska Gorana Radmana, bio i glavni ravnatelj HRT-a.

Što se tiče već najavljenih promjena u središnjem Dnevniku (koje bi toj udarnoj informativnoj emisiji trebale vratiti nekadašnju gledanost i ugled), one bi se trebale dogoditi tek u studenom, iako se još uvijek ne zna u kojem omjeru i obliku. Nadamo se da sve ipak neće spasti na još jednu, ne znamo više koju po redu, promjenu urednika i voditelja. Nadalje, kako doznajemo, od jučer urednica projekta “Dobro jutro, Hrvatska” više nije Vesna Karuza Podgorelec, već je njeno mjesto preuzela Andrijana Škorput, a Karuza bi trebala uređivati novi veliki nedjeljni projekt. Ne zna se još točno o čemu je riječ, ali se može čuti da se radi o još jednom licencnom game showu.

Umijeće govorništva i natjecanje poznatih osoba tko će od njih sadržajem i načinom izrečenog najviše dojmiti gledatelje, nakon nekoliko se godina vraća na HTV, i to ponovnim emitiranjem “Piramide”, svjetski nagrađivanog showa koji su svojevremeno osmislili Dubravko Merlić i Željka Ogresta, koja ga je i vodila.

Udarna sportska vijest mogla bi biti informacija da se na Drugi program HTV-a vraćaju emisija “Olimp” i Hrvatska nogometna liga.

Bruno Šimleša – na Prvom

Od manjih promjena o kojima se sada govori tu su: selidba Brune Šimleše i njegove emisije “Svaki dan, dobar dan” u ranopopodnevni termin na Prvom programu (umjesto dosadašnjeg Drugog), kviz “Potjera” ne bi se više gledao dvaput tjedno, nego svaki radni dan, i to negdje prije središnjeg Dnevnika, a s Prvog bi se na Drugi program preselila emisija “Index” koja tematizira školstvo i obrazovanje.

Čekajući još novosti o prisavskom jesenskom televizijskom programu, podsjećamo da nas očekuje i hrvatska varijantna showa “The voice” u kojem se bitka za najboljeg vodi – glasovima.

Komentara 14

Avatar Orgasmatron
Orgasmatron
16:58 02.09.2014.

Pa da. Što bi imalu neutralnog novinara na javnoj televiziji kad možemo imati "društveno političke djelatnike"

OX
oxymoron
18:04 02.09.2014.

Katastrofa od programa.

Avatar tkozna
tkozna
16:52 02.09.2014.

Ostavite Dnevnik tri jer koliko znam Dnevnik 2 u 19 i 30 skoro nitko ne gleda zbog kvalitetnijeg dnevnika Nove TV. A ovo zafrkavanje je samo da bi nas se natjeralo da gledam državnu dalekovidnicu, ostajem kod Nove TV bolje se vidi. A otovreno je hi hi hi hi hi stranačka emisja stranke na vlasti ma koju god skračenicu imala.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije