Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u nedjelju veliko finale

'Tvoje lice zvuči poznato' u brojevima: Za Vandinu transformaciju u Wondera trebalo čak šest sati!

vanda stevie
Foto: PR FOTO
1/20
19.12.2014.
u 11:49

Ove nedjelje svjedočit ćemo velikom finalu popularnog showa koji je kroz 11 dosadašnjih emisija u prosjeku privukao više od milijun gledatelja. Prema podacima AGB Nielsena najgledaniju - petu emisiju pogledalo je 1.227.000 gledatelja, odnosno 59,6 posto gledatelja koji su u to vrijeme bili pred malim ekranima

Ove nedjelje svjedočit ćemo velikom finalu popularnog showa koji je kroz 11 dosadašnjih emisija u prosjeku privukao više od milijun gledatelja. Prema podacima AGB Nielsena, najgledaniju – petu emisiju pogledalo je 1,227.000 gledatelja, odnosno 59,6 posto gledatelja koji su u to vrijeme bili pred malim ekranima.

Peta epizoda showa ''Tvoje lice zvuči poznato'' postigla je rekordnu gledanost kojom se etablirala i kao najgledanija zabavna emisija od 2007. godine do danas. Uz predfinale u kojem smo saznali imena četvero finalista bilo je više od 1,059.000 gledatelja, ta je epizoda je ostvarila gledanost od 25,9 posto te 51,8 posto udjela u gledanosti. Službene stranice showa na društvenim mrežama također se mogu pohvaliti velikim brojem obožavatelja showa.

Predvodnik je Facebook sa 140 tisuća lajkova. Groznica nedjeljne večeri vlada internetom od prve epizode showa pa su pohvale i brojni komentari neizostavni na društvenim mrežama. Novi trend cyber-svijeta – Instagram broji 11.300 obožavatelja, dok je na službenoj stranici showa na Twitteru oko 600 vjernih pratitelja. Zaključno s dvanaestom, finalnom emisijom megapopularnog showa, prisjetili smo se ova posljednja dva mjeseca mnogih popularnih imena domaće i svjetske glazbene scene.

U showu smo bili svjedocima čak 104 transformacije, od kojih je 96 odrađeno od kandidata, no u preobrazbama su se okušali i članovi žirija i voditelji. Podsjetimo, u prvoj epizodi vidjeli smo Sandru Bagarić kao Marilyn Monroe, Gorana Navojca kao Elvisa Presleya, a Tomu in der Mühlena kao Slasha. Nakon što smo ih vidjeli u transformaciji u R&B pop i dance grupu – Milli Vanilli, voditeljski dvojac  u predfinalnoj emisiji zamijenio je uloge i oduševio nas odličnom voditeljskom transformacijom. Igor i Rene u finalnoj emisiji gledatelje će počastiti nastupom kao John Travolta i Olivia Newton John s pjesmom iz kultnog filma ''Briljantin''.

Nakon što je kroz dvanaest tjedana više od 500 sati utrošio na učenje natjecatelja plesnim koracima kako bi što zornije predočili nastupe glazbenih zvijezda koje emitiraju, na red je došla i transformacija samog koreografa Igora Barberića. U finalnom showu Igora ćemo vidjeti u ulozi Grincha koji će otpjevati pjesmu „Jingle Bell Rock“. Najzanimljivije transformacije su zasigurno one iz muškog u ženski rod i obrnuto. Najviše transformacija u suprotan spol broje Minea i Andrea s njih sedam, dok je Baby Dooks imao tri transformacije u ženski spol, odnosno najmanji broj puta je morao uskočiti u štikle i haljine. U štiklama se po četiri puta našao i svaki član ostatka muške postave, s tim da uz četiri transformacije u ženski spol, Ronald broji i dvostruku transformaciju s kojom je utjelovio Ivu Robića i Zdenku Vučković.

Za potrebe snimanja showa bilo je potrebno pripremiti i do 200 kostima, što za kandidate što za plesače koji su sudjelovali u koreografijama. Za sve transformacije korišteno je gotovo stotinjak perika te nešto manje umjetnih trepavica i jedno dvadesetak setova ekstenzija. Primjerice, za Giulianovu transformaciju u Amy Winehouse korištene su čak četiri različite perike! Da bi uz šminku i ostale elemente vjerno predočili nastup glazbene zvijezde u koju se transformiraju, tim profesionalaca kostimografa kreirao je identične kostime, a da bi se osmislio i izradio samo jedan kostim, bilo je potrebno dva do četiri dana. Trinaesteročlana mađioničarska ekipa koja uključuje maskere, šminkere, frizere i vlasuljarku izvršila je i najzahtjevniju transformaciju – bilo da se radi o promjeni boje kože ili čak transformaciji u suprotan spol. Oko pedeset sati uloženo je u šminkanje natjecatelja. Najduža transformacija bila je ona Vande Winter u Stevie Wondera, koja je trajala punih šest sati jer su se spojili najzahtjevniji elementi – proćelava glava s pletenicama, protetika i tamna boja kože.

>>Finalisti showa 'Tvoje lice zvuči poznato': Pjevat ćemo i bolesni, ali štikle nam više ne spominjite

>>Giuliano oduševio nastupom i prošao u finale!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije