Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tri, dva, jedan – kuhaj

Tko će od arambašića napraviti sarmu?

Tri, dva, jedan - kuhaj
Foto: RTL televizija
1/4
23.04.2014.
u 14:33

Doznat ćemo večeras u novoj epizodi „Tri, dva, jedan –kuhaj“ u 21:10 sati na RTL-u!

Od ova dva, toliko posebna tradicionalna recepta, žiri očekuje mnogo. Sinjski arambaši ne smiju završiti kao sarma, vučeno tijesto u prisnacu ne smije biti tanko, a i treba obratiti pažnju na količinu i kakvoću sira kojim se taj kolač puni.

Tomislav, Željka i Siniša dijelili su savjete natjecateljima, no je li ih itko poslušao? Doznat ćemo večeras u novoj epizodi „Tri, dva, jedan –kuhaj“ u 21:10 sati na RTL-u!

Novi dan donosi „svečani ručak“ i dva nova zadatka, oba vrlo autohtona recepta Dalmatinske zagore.

Foto: RTL televizija

Sinjski arambašići su toliko posebno jelo da se nalazi na popisu zaštićenih nematerijalnih hrvatskih kulturnih dobara, a prisnac je kolač koji u zadnje vrijeme postaje toliko popularan da se sve češće organiziraju gastro natjecanja u njegovoj pripremi. Osim toga, Pravilnik hrvatske autohtone kuhinje uvrstio ga je među 450 odabranih jela.

Sva tri člana žirija svjesna su da natjecatelji lako mogu pogriješiti i umjesto arambaša napraviti sarmu, pa su u nekoliko navrata napomenuli tri bitna savjeta: u meso za arambaše ne ide riža, meso se ne melje, nego sjecka, a s limunovom koricom i začinima kao što su muškatni oraščić, klinčić i cimet treba biti pažljiv, kako ne bi preuzeli cijelo jelo. Neki će natjecatelji koristiti sudžuk (domaće sinjske kobasice) i suho meso, dok će drugi čak dvaput prati listove kupusa kako bi mu smanjili slanoću i kiselost.

Anka se napokon nalazi na svom terenu. Jučer je žiri pohvalio njezin soparnik i janjetinu lešo, no danas će osjećati još veći pritisak. Bez obzira na sve to, rado će dijeliti savjete ostalima i pomoći Mili u punjenju listova kupusa. Međutim, drugo današnje jelo nikada nije probala niti pravila kod kuće, iako je prisnac vrlo poznat kolač njezinog kraja.

Pirjati kupus u arambašićima ili staviti sitno nasjeckani kupus gore? Hoće li itko napraviti prilog uz arambašiće i kakav? Koliko debelo tijesto i kakav sir moraju biti u prisnacu? Ova pitanja su si postavljali skoro svi natjecatelji, a odgovore na njih doznat ćemo večeras u novoj epizodi “Tri, dva, jedan – kuhaj!” u 21:10 sati na RTL Televiziji!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije