Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gaf u Dnevniku 3

Munižaba: Smijenjene smo zbog pogreške za koju mi nismo krive

Tatjana munižaba
Foto: HRT
1/3
21.03.2014.
u 16:52

Tatjana Munižaba smijenjena je u četvrtak s mjesta voditeljice i urednice Dnevnika 3 zbog gafa s gostovanjem ministra Gordana Marasa

Zbog pogreške u tijekom emitiranja sinoćnjeg intervjua s ministrom Gordanom Marasom, koji nije išao uživo već je bio unaprijed snimljen, danas su smijenjene urednica i voditeljica HTV-ova Dnevnika 3 Tatjana Munižaba i suurednica Inja Svetl.

Smjenu nam je potvrdio vršitelj dužnosti rukovoditelja Informativno-medijskog servisa HRT-a Tomislav Špoljar kazavši da je riječ o profesionalnom propustu. Ipak, kada smo ga pitali hoće li sankcionirani biti i realizatori i montažer emisije, uzvratio je da je već zatražio i njihovo sankcioniranje.

– Kolegica Inja Svetl i ja smo smijenjene, no dogodila se pogreška produkcijske prirode, a mi na to ni na koji način nismo mogle utjecati, pa je očito da pravi razlog smjene leži negdje drugdje, ali o tome mogu govoriti oni koji su odluku o smjeni donijeli. Kolegica Svetl i ja apsolutno nikakav profesionalni propust nismo napravile – kazala nam je kolegica Tatjana Munižaba.

Na pitanje misli li da je pogrešku netko napravio namjerno kako bi im možda prouzročio neke probleme ili je zaista samo riječ o nečijoj nespretnosti, uzvratila je kako se nada da se radi o nespretnosti. Objasnila je i to da je ministar Maras zamolio da se razgovor snimi ranije jer je bio preumoran, pa je intervju s njim snimljen u 21.45, oko sat vremena prije početka Dnevnika 3. Dodala je kako je to praksa koju koriste i svi ostali urednici i voditelji Dnevnika 3 ako je gostima, koji su pozvani na intervju, prekasno čekati početak emisija koje se emitiraju uglavnom oko 23 sata.

Munižaba će već sutra odraditi novinarski posao, a na kraju našeg razgovora dodala je i ovo: – A sada idem spremati se za večerašnju dodjelu vaše nagrade Večernjakove ruže, za koju sam jedino ja nominirana u IMS-u i to upravo za uređivanje Dnevnika 3.

Umjesto Munižabe i Svetl u Dnevnik 3 neće doći novi urednički par, tvrdi Tomislav Špoljar, njihove će smjene podijeliti Tina Šimurina i Siniša Kovačić. Ipak, iz kuloara se može doznati da bi se u Dnevnik 3, nakon ovog događaja, možda mogla vratiti Tončica Čeljuska.

>>Dnevnik 3 umjesto Katje Kušec vodit će Tatjana Munižaba

 

Komentara 77

Avatar Proleter
Proleter
17:03 21.03.2014.

Gledao sam sinoć Dnevnik 3. Nije Munižaba smijenjena zbog tehničke pogreške nego zato što je Maras ispao totalni kreten. Počeo je lupetati floskule kakve samo političar može i kad je skužio da je pretjerao rekao je "Mislim stvarno... jel možemo ispočetka". Uglavnom, bilo je za krepat od smijeha.

DU
Deleted user
17:35 21.03.2014.

Mnogo veći gaf dotične novinarke bio je kada je krivo prenijela izjavu Željke Markić,rekavši da Markić ponovo sablažnjava javnost,stavljajući joj u usta nešto što doista nije rekla (polemika što je bolje za dijete,dom ili homo-par). Nije joj se ništa dogodilo,jer je bilo u službi dnevno-političkih potreba partije.

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
17:01 21.03.2014.

Baš šteta da se partija riješila Munižabe.. Mislim, sklona je partiji, ali je bar imala smisla za humor... Izgleda da se osjećaj kraj na Pantovčaku i Markovu trgu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije