Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tatjana Jurić

'Ne želim biti zvijezda, bitno mi je samo da dobro odradim posao'

01.04.2015., Zagreb -  Voditeljica Tatjana Juric ispred zgrade HRT-a na Prisavlju. Photo: Davor Puklavec/PIXSELL
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/6
18.04.2015.
u 13:39

Voditeljica se nakon četiri godine pauze vratila na male ekrane i zajedno s Deanom Pelićem gledamo je ponedjeljkom na Drugom programu HTV-a u "TV Bingu". Od kolega je nakon prve emisije dobila pohvale, ali i nekoliko konstruktivnih kritika Javno je

Četverogodišnje televizijske pauze u slučaju Tatjane Jurić, nove voditeljice "TV Binga" na HRT-u, kao da nije ni bilo.

Opuštena, komunikativna i profesionalna pred kamerama u društvu voditelja Deana Pelića suvereno gledatelje i igrače vodi kroz TV emisiju Hrvatske lutrije i HRT-a.

Kakav vas je osjećaj prevladao kada su se uključile kamere?

Odličan! Za mene je televizija puno više od biti na ekranu; mene vesele kablovi po studiju, cijela kreativna ekipa, izgradnja projekta, scenarističke probe, govorne vježbe... Brzo sam se podsjetila koliko volim televiziju, to je moje prirodno okruženje i, kada sam odlazila s RTL-a, odlazila sam željna novih poslovnih prilika i nadgradnje... Znala sam da ću se kad-tad vratiti na televiziju i zahvalna sam svim čelnim ljudima HRT-a koji su mi dali ovu priliku.

Kakve su prve reakcije?

Reakcije su jako dobre i to me stvarno veseli. Novo okruženje, novi kolege, bitno ti je dobro krenuti. Isto tako, uvijek te vodi unutarnji osjećaj prema kojem znaš jesi li bio na visini zadatka. Odmah nakon odrađene prve emisije imala sam dobar osjećaj, ali najvažnije mi je bilo čuti mišljenje urednika, gledatelja pa i igrača u ovom slučaju. Bitni su mi i komentari kolega od kojih sam dobila i nekoliko konstruktivnih, ali i pohvala. Obvezu da budem na razini zadatka imam uvijek, neovisno o kojem poslu je riječ. Isto mi je radila na lokalnom radiju ili na nacionalnoj televiziji. Volim svoj posao i želim ga raditi profesionalno. Nikada nisam u neki projekt išla s ciljem da bude najgledaniji ili da sama budem zvijezda.

Primjećujete li neke pogreške?

Naravno da uvijek postoje detalji koji se mogu i trebaju poboljšati, no ako su to samo detalji, odlično! I nakon više od 12 godina rada na televiziji i nekoliko na radiju, i dalje mi je neprirodno gledati i slušati snimke same sebe, ali to s urednicima svih ovih godina radim i mislim da je to jedini način da budeš bolji.

Kako se Dean snašao u novoj ulozi?

Ovo je Deanu prvo voditeljsko iskustvo, ali svojim nastupom to ni s čim nije dao naslutiti. Kada je u studiju, doista je u prirodnom okruženju, brzo smo ulovili ritam, super se nadopunjujemo i funkcioniramo zajedno. Urednica Elizabeth Homsi doista nas je spojila po TV zakonitostima, energiji i onom nečem što voditeljski par čini kompatibilnim. Iako se format čini jednostavnim, to je ipak dinamična večernja emisija uživo gdje s jedne strane treba poštovati TV zakonitosti, redateljske i uredničke upute, ali i zakonitosti same igre i nema mjesta pogreškama! Pripreme su bile temeljite i rezultat se sada vidi; zadovoljni smo svi kako je sve krenulo.

Kažu da tko nema sreće u kartama, ima u ljubavi... Kakvo je vaše iskustvo u igrama na sreću?

Uplatila sam nekoliko puta Loto i jedini dobitak bila mi je jedna četvorka. Bingo sam odigrala prvi put prije emisije zajedno s Deanom. Dean je dobio 13 kuna, a ja ništa (smijeh). U ove moje 33 godine, kao i kod drugih, bilo je i uspona i padova, ali zadovoljna sam. I u ljubavi i u poslu, da pokucam u drvo; sad koliko to ima veze s ovim da tko nema sreće u kartama ima u drugim stvarima, ne znam.

Vaš status na Facebooku tijekom izborne noći o glasovanju dijaspore izazvao je burne reakcije.

Moji su statusi, izgleda, postali jako popularni. Čudi me to, kao da je vlastito mišljenje postala senzacija! Pa kamo sreće da svatko hrabro i glasno govori jačinom vlastitih misli i argumenata, svima bi nam bilo bolje. Pa ako me netko odlučio pozicionirati kao opinion makera mlađe generacije, meni to laska i odgovorno ću obavljati svoju dužnost. (smijeh) Spomenuti status bio je društveno angažiran i u skladu s mojom politološkom strukom, a u medijima je, nažalost senzacije radi, bio prezentiran kao politička isključivost, što nije bio!

Prijetili su vam, reagirala je policija, je li vas bilo strah?

Policija je reagirala prema službenoj dužnosti i na reakciju HND-a čiji sam član. Odrasla sam u javnom prostoru i naučila sam da svatko ima svoje mišljenje te da ga se ne libi reći, uostalom ako djeluješ u javnom prostoru, onda moraš biti spreman izazivati pozitivne i negativne reakcije. Nisam osjećala nikakvu ugroženost u ovoj situaciji i odgovorila sam na sve poruke koje sam dobila na Facebooku; iz odgovora tih ljudi shvatila sam da zapravo uopće nisu upoznati s cijelim mišljenjem, već su posredstvom medija dobili samo dio. Jednom kada sam objasnila o čemu je riječ, sve je bilo OK.

Pratite politiku, možete li se jednog dana zamisliti u nekoj političkoj TV emisiji?

Ma polako! Pa stvarno bi bilo neozbiljno govoriti o bilo čemu sada dok tek postavljamo novi projekt. Kada sam odlazila s televizije na radio, mnogi su se čudili, no i urednici su brzo shvatili da jednostavno – želim raditi i razvijati se.

Javno ste priznali da ste i sami imali iskustvo s dečkom nasilnikom, kako ste se odlučili na to priznanje?

Imala sam, točnije, jedno izolirano iskustvo s poznanikom nasilnikom i sasjekla ga u korijenu. Skloni smo od svega raditi tabu, ali nema nikakvog tabua ako stojiš iza svog iskustva i mišljenja te ako to mišljenje možeš argumentirati. Taj sam dan temu o zlostavljanju žena obrađivala u svojoj emisiji na Narodnom radiju i bilo bi nepotpuno, ako već uzimam dio javnog prostora kroz radijski eter i progovaram o toj temi, da i sama ne podijelim svoje iskustvo; možda na taj način makar jednoj djevojci koja se bori sa sličnim iskustvom dam do znanja da to ne mora trpjeti. Ne možemo živjeti u ova moderna vremena, a ne imati društvenu odgovornost; osobito ako si u medijskom prostoru – onda moraš interakcijom taj prostor stvarati. Inače si običan promatrač.

Vaša je veza sa zaručnikom Mirjanom "na daljinu". Je li to prednost u ovakvoj situaciji kada ste zatrpani poslom i planirate li uskoro vjenčanje?

Svaka veza ima prednosti i mana, trenutačno zbilja jesam posvećena poslu, jednostavno se tako dogodilo. Nemam zadršku govoriti o privatnom životu, ali svaki put kad nešto kažem, to ispadne kao velika životna najava, a ja nisam tip od velikih najava. Kada sam u leksikonu HRT-a napisala da jednog dana želim biti mama, upisati doktorat ili se možda udati, da, želim – jednog dana, ali ništa od toga niti me opterećuje niti me obvezuje.

Ostavljate dojam samokritične profesionalke. Jeste takvi u svemu?

Pa tako treba! Samokritičnost i odgovornost prema sebi i poslu koji obavljaš. Pa ako radimo, onda radimo. Moramo biti na visini zadatka. Kad tulumarimo, tulumarimo. I tu trebamo biti na visini zadatka. (smijeh) Nikada u poslu nisam imala nijednu drugu misao vodilju osim one da odgovorno radim svoj posao. Jedan me kolega, kada sam odlazila s TV-a na radio, pitao zašto želim biti šljaker kada mogu biti zvijezda. Nasmijalo me to. Prvo zato što u Hrvatskoj, na ovom našem omeđenom tržištu, zvijezde ne postoje, a drugo zato što me veseli svaka nova prilika u poslu, pa tako i ova koju mi je HRT pružio. U svakom slučaju zahvalna sam što svoju egzistenciju stvaram kroz posao koji volim.

>>Svaka bi žena jednog Deana za sebe

>>Tatjana Jurić zbog statusa dobila prijetnje smrću

Komentara 7

Avatar XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
13:48 18.04.2015.

Užas. Umjesto da su uzeli neku nezaposlenu curku sa burze oni su angažirali ovu kvazi ljepoticu sa ogromnim čelom koji prekriva kosom. I onda nam još palamudi. Katastrofa ;(

PS
psycho69
14:33 18.04.2015.

ajd ti nama reci kako si dobila posao na hrt??? imas neke posebne vjestine ili je dovoljno bilo pljuvati malo po dijaspori..niste pljuvali kad smo ginuli u hrvatskoj...

DU
Deleted user
15:44 18.04.2015.

Svi znamo kako si se vratila, smiješna djevojko.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije