Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ljuo iz kud puklo...

Stjepan Perić: Vjerujem u ljubav za cijeli život, a to je moja Jelena

11.04.2014., Jadran film, Zagreb - Predstavljanje autorskih kolekcija domacih dizajnera na tjednu mode Cro A Porter, treca vecer. Jelena Jovanova, Stjepan Peric.  Photo:
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/3
05.07.2015.
u 19:00

Zvijezda serije "Kud puklo da puklo" poslije dva mjeseca života u Makedoniji snima film "Ministarstvo ljubavi" i veseli se ljetnom odmoru s knjigom u ruci

Kao klinac nije ni sanjao da će se baviti glumom. Zanimalo ga je pravo, glazba, slikanje, za koje ima smisla pa ponekad naslika i koji mural. Ali gluma... ne.

Srećom, sudbina se drugačije poigrala profesionalnim dijelom života Stjepana Perića pa je postao glumac i, između ostalih uloga, cijelu nas godinu uveseljavao kao policajac Ljubo u seriji "Kud puklo da puklo".

Trenutačno je gotovo neuhvatljiv. Razlog je tomu posao. Ipak, uspjeli smo ga detektirati na filmskom setu i saznati malo o njegovu poslu, malo o ljubavi, malo o ljetnim planovima i životu.

Gotovo ste neuhvatljivi... radno ljeto?

– O, da! Upravo snimam film "Ministarstvo ljubavi" redatelja Pave Marinkovića. Čini mi se da radimo toplu komediju koja ima nešto woodyalenovsko u sebi. Bavi se temom ratnih udovica koje primaju mirovine i ne smiju se ponovno udati kako ih ne bi izgubile, a već su u izvanbračnim vezama duljim od tri godine. Tu nastupa država koja je pred bankrotom pa na teren šalje inspektore da nađu te žene. Zanimljive su mnoge moralne dvojbe u priči i načini na koje se hvataju udovice, a i divno je raditi s Pavom.

A vaš lik je...

– Igram glavnu ulogu, profesora biologije koji je sedam godina nezaposlen i nema veze s tim svijetom. No, njegov bogati punac nalazi mu posao inspektora pa on od početne indiferentnosti postaje najbolji u poslu, ali spetlja se i s jednom od udovica... nećemo otkriti sve. U filmu glume i Dražen Kühn, Ecija Ojdanić, Olga Pakalović, Alma Prica, Milan Štrljić, Bojan i Goran Navojec...

Gledat ćemo vas i u filmu "Takva su pravila" Ognjena Sviličića koji je u službenom programu za nagradu na predstojećem filmskom festivalu u Puli.

– Ognjen mi je bio profesor na Akademiji. Nazvao me i zamolio da odigram dvije rečenice u njegovu filmu. Inače na tu konkretnu ulogu ne bih pristao, ali s obzirom na to da je riječ o mojem profesoru, jesam. Film još nisam stigao gledati.

U seriji "Kud puklo da puklo" oduševili ste nas kao policajac Ljubo. Kako ste se identificirali s tim likom?

– Ljubo je prava dobričina i pozitivac, bio mi je gušt igrati ga jer sam imao određenu slobodu i improvizacije i interpretacije. Osim toga, sada mi se pravi policajci i na granici i na ulici obraćaju kao kolegi, tako da izgleda da smo dobro "kliknuli".

On je dobričina baš poput vas?

– Valjda, iako ja nisam baš toliko naivan.

Serija je bila najgledaniji format godine. U čemu je kvaka?

– Autori serije vođeni Goranom Rukavinom su pogodili jer su radnju smjestili u selo u kojem beznačajni događaji dobivaju na značenju, baš kao u svakoj maloj sredini. Tako krađa lonca s gulašem postaje važan događaj u kojem se isprepleću i komedija i istina. Moram spomenuti i glumački postav u kojem su famozni glumci "starije" generacije koji su igrali u kvalitetnim kultnim serijama, što je sigurno privuklo publiku.

Spominjete kultne serije. U njih spada i "Malo misto" koje se reprizira na HTV-u. Hoćete li ga pratiti?

– Gledao sam ga tri puta u cijelosti tako da ću ga sada propustiti. Ne zato što ne želim, već zato što ne stignem. Snimam od jutra do mraka, barem 12 sati dnevno. Upravo završavamo zagrebački dio pa odlazimo u Drniš i okolicu gdje me čeka još mjesec dana rada.

Počelo je i snimanje druge sezone serije "Kud puklo da puklo", hoćemo li vas opet gledati u njoj?

– Pregovaram o tome, no imam još nekoliko projekata pa ne bih o tome govorio.

U zadnjoj epizodi serije prve sezone pojavila se i vaša životna partnerica, makedonska glumica Jelena Jovanova u koju ste se zaljubili na setu serije "Tajne". Tko je bolji glumac, vi ili ona?

– Muško i žensko smo pa nas je teško profesionalno usporediti. Ali ako baš moram birati, biram nju.

Postajete li pravi makedonski zet?

– Da, baš sam bio dva mjeseca u Makedoniji jer je Jelena tamo radila predstavu "Chicago", a ja sam se odmarao i upoznavao Makedoniju i divne Makedonce. I prije no što sam upoznao Jelenu spoznao sam, iako je teško generalizirati, da su Makedonci narod koji bi zadnju krišku kruha radije dao gostu nego je sam pojeo.

Kako funkcionira veza između Skoplja i Zagreba?

– Jelena živi sa mnom. Više nije u Zagrebu samo poslovno nego i privatno, tako da u našoj vezi ne postoji problem odvojenosti radi udaljenosti mjesta stanovanja.

Jednom ste nam rekli: Iako su došla vremena u kojima više nije "in" biti s nekim zauvijek, ja i dalje vjerujem da to postoji i nadam se da ću upoznati ženu s kojom ću biti sretan cijeli život. Ona mora biti ta prava i to će se znati i osjetiti kada naiđe. Stoga, je li Jelena ta?

– Da, Jelena je ta.

Za jesen je najavljena i premijera partizanske komedije "Narodni heroj Ljiljan Vidić" u kojoj također glumite. Kakve su vam prognoze vezano uz nju?

– Uvjeren sam da će to biti kinohit. Ljudi će pohrliti u kina jer se bavi tematikom koja je, nažalost, i dalje aktualna, a to su ustaše i partizani. Ako ga još tempiraju uoči izbora, film će biti prava bomba.

Kakav tip je partizan Mišo kojeg glumite?

– Voli ubojstva, rat, nasilje, seks i potpuno mu je svejedno je li partizan ili ustaša. Ukratko, gadan tip.

U filmu partizani idu na nacistički reality show "Čimbenik X"... Na jesen i na televizijskom programu opet kreću "Big Brother" i "Farma". Biste li pristali na sudjelovanje u takvom formatu?

– Prije koju godinu imao sam ponude i odbio ih jer nisam čovjek koji svoje privatno vrijeme želi provoditi na ekranu. Tko voli nek' izvoli. Uglavnom ne gledam realityje. Vrijeme radije provodim uz film, u kazalištu ili uz sport, točnije uz nogomet koji i igram kada stignem.

Hoćete li uhvatiti vremena za ljetni odmor?

– Kada završi snimanje filma u Drnišu neću se ni vraćati u Zagreb. Sa seta ću otputovati u Split pa ćemo odande malo po otocima. Nakon toliko posla, mislim da će mi odlično leći knjiga, plaža i gledanje u obzor. Moram odmoriti dušu.

>>Zaljubili se na snimanju RTL-ovih 'Tajni': Istina je, zajedno smo i sretni smo

Komentara 1

SA
samoborka
19:21 05.07.2015.

Obozavam ljude koji nakon par mjeseci veze ili braka daju velebne izjave o ogromnoj i vjecnoj ljubavi jednog prema drugom. Za godinu dvije o tima obicno citamo pod naslovima "Ja i Xy se rastajemo, ali cemo ostati u korektnom odnosu".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije