Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tri, dva, jedan – kuhaj

Špiček Istarsku supu jeo - slamčicom

tri, dva, jedan, kuhaj
Foto: RTL
1/4
14.04.2014.
u 22:56

Prvi dan istarske kuhinje kuhalo se dva jela – Labinjonske krafe i Istarsku supu. I dok je prvi izazov bio konkretniji, drugi je zamalo napio stručni žiri.

Prvi dan istarske kuhinje kuhalo se dva jela – Labinjonske krafe i Istarsku supu. I dok je prvi izazov bio konkretniji, drugi je zamalo napio stručni žiri. Bez obzira na njihovo stanje opijenosti, Tomislav, Željka i gost sudac, Darko Baretić, donijeli su odluku: danas je Đurđica bila najbolja, Mile je najlošiji kandidat u showu "Tri, dva, jedan – kuhaj".

Iako smo ušli u doista uzbudljivu kulinarsku regiju, novi tradicionalni gastro zadaci nisu nimalo laki. Labinjonske krafe, tradicionalnu vrstu istarske svježe tjestenine slične raviolima, svi su kandidati skuhali na svoj način, s manje ili više začina, slatke ili slane. No, Mile ih je odlučio skuhati u vodi s narančinim sokom, što je kasnije bilo presudno kod ocjenjivanja.

- Mili je presudio taj prvi recept. Njegov kraf je imao predebelo tijesto, a premalo ga je skuhao. Praktički na granici jestivosti - rekao je gost sudac Darko Baretić.

Drugi zadatak mogao je biti poguban za bilo kojeg natjecatelja koji se nikada nije susreo s Istarskom juhom, marendom istarskih težaka čiji je glavni sastojak crno istarsko vino. Iako je i Milivoj bio na dnu liste, žiri je odlučio da Milina juha ne zaslužuje pohvale, pogotovo nakon što ju je Tomislav Špiček odlučio piti – slamčicom.

Svaku pohvalu dobila je Đurđica, kojoj se isplatilo napraviti dvije varijante krafa. Žiri od Bisere očekuje puno toga, te joj daje još jedan dan da se dokaže… Hoće li to i učiniti, doznat ćemo sutra, kada se kuhaju maneštra od bobića i fritaja sa šparogama i pršutom.

>>Bisera se rasplakala!

Foto: Marko Lukunić/Pixsell

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije