Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
21.03.2015. u 14:00

Teško se oteti dojmu da su se (povremeno) zabavile samo šopingholičarke.

Premda su gledatelji RTL-ove domaće produkcije - nakon debakla emisija poput "Sudnice", "Ne daj se, Nina" ili pak "Hrvatskog top modela" - navikli na posvemašnji audio-vizualni neukus, bučno najavljivani novi serijal "Shopping kraljica" nakratko je probudio optimizam, ali uzalud.

Iako koncept emisije (pet "običnih" žena ima zadatak obući se za 2000 kuna u nekoliko sati) nije neviđen, pa ni odbojan format, premda odabrane natjecateljice svojom spontanošću i jednostavnošću povremeno uspiju zadržati pažnju gledatelja, premda voditelj Borut Mihalić nije nesimpatičan i premda se čini kako nepoderiva priča o ženi i cipelama ne može biti promašena, i ovaj je serijal uspio biti negledljiv.

Uz voditeljeve šale tipa "Stara koka, masna juha" ili "Gdje ste, moje žene, majke, kraljice, predsjednice", hinjenu ležernost šopingholičarki, napadnu glazbu i neskriveni marketing modnih brendova, opći je dojam ipak... beskrajna dosada. Prilično gorak okus ostavlja i prizor kada je životna tragedija zvijezde jučerašnje epizode, gospođe Vere koja sama podiže dvojicu sinova nakon što je ostala bez supruga, iskorištena kao "zanimljivost", a njezina ispovijest popraćena iskrenim suzama zaključena komentarom "dobro, Vera, ajmo na vedrije teme".

Zapravo, teško se oteti dojmu da su se (povremeno) zabavile samo šopingholičarke, a u ova bremenita vremena nije zanemarivo ni što su se razišle kućama s vrećicama punim nove odjeće. Valjda je smiju ponijeti? No, kada željena ciljana publika broji ravno pet žena plus pripadajuća rodbina okupljena oko malog ekrana, onda tu nešto gadno ne štima.

PLUS

Sjajan igrani serijal "Put oko svijeta u 52 filma" u večernjim satima na HTV3 ne posustaje. Kao još jedan u nizu europskih naslova, sinoć je prikazan njemački film "Pučina"

MINUS

Kada se već mislilo da čelni ljudi Informativnog programa Nove TV ne mogu pogriješiti, uveli su pauze usred Dnevnika. Zar se reklame ne mogu emitirati prije i poslije?

>>Otkriveno u koje dane u mjesecu žene najčešće kupuju- i zašto

Komentara 1

Avatar dalilla.matsumotosegota.3
dalilla.matsumotosegota.3
08:25 22.03.2015.

Emisija je za ovo doba odlična. Što se reklamiranja dućana tiče; od nekud trebaju doći novci koje će osvojit Šoping kraljica. A opet cure koje su bile Šoping kraljice nisu nešto puno izreklamirale dućane. Neće ni sljedeće. Pažljivo poslušajte najavuavu i vidjet ćete kako jedna kaže: Ne, tu mi baš ništa nije interesantno. Ako im je cilj bio reklamirati dućane, vjerojatno bi izrezali tu rečenicu. I na kraju, pa svakom se desi da kaže rečenicu bez razmišljanja, svi smo mi ljudi. Što se mene tiče, uživam u gledanju ove emisije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije