Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nagrade Emmy

Sa 29 kipića rekorder je "Na putu prema dolje"

31.08.2014.
u 16:00

Na dodjelama televizijskog Oscara već godinama svoju premoć dokazuju iste serije, uz "Breaking Bad" to su "Moderna obitelj" i "Carstvo poroka"

U televizijskom svijetu nagrada Emmy ima jednaku vrijednost kakvu u filmskoj branši ima Oscar. Osvajanje Emmyja televizijskim serijama i glumcima koji igraju u njima, osim potvrde kvalitete, donosi i interes televizijskih kuća za otkup formata.

Hvalospjevi za "Carstvo poroka"

Najprestižnije kategorije ove dodjele su ona za najbolju humorističnu i dramsku seriju, a ove godine u tim kategorijama slavili su "Moderna obitelj", serija koju pratimo na RTL-u 2, i "Na putu prema dolje", izvrsna serija koju trenutno nijedna naša televizijska kuća nije uvrstila na svoj program. Upravo je ova serija, u kojoj se profesor kemije, nakon saznanja da boluje od raka pluća, upušta u brojne kriminalne radnje, jedan od rekordera u osvajanju zlatnih Emmyja. Tijekom pet sezona prikazivanja imali su 58 nominacija i 29 osvojenih Emmyja, a brojem osvojenih Emmyja u stopu ih prati ekipa "Moderne obitelji". Ova humoristična serija može se pohvaliti s čak 67 nominacija i 21 osvojenim televizijskim Oscarom.

>> 'Pohvatali' se Bryan Cranston i Julia Louis-Dreyfus, Sofia Vergara optužena za seksizam!

Kada je prije tri godine prikazana prva sezona serije "Carstvo poroka", kritičari su je obasuli hvalospjevima kao i publika, a nagrade su se nizale jedna za drugom. Tako se i ekipa ove serije uvrstila na listu Emmy rekordera po broju nominacija i osvojenih kipića.

Dramske serije bolje prolaze

Serija čija je radnja smještena u Ameriku u vrijeme prohibicije, s autorskim potpisom oskarovca Martina Scorsesea i na čelu s glumačkom zvijezdom Steveom Buscemijem, osvojila je čak 18 Emmyja. Ovom popisu valja dodati još dva rekordera, barem u zadnjih pet godina, a to su "Downton Abbey" s 11 i "Momci s Madisona" s 15 Emmyja.

Prije "Moderne obitelji" i "Na putu prema dolje" titulu rekordera nosili su "Obitelj Soprano" i "Zapadno krilo". Sada već kultna serija o talijanskoj mafijaškoj obitelji tijekom godina emitiranja osvojila je 21 kipić Emmyja. Priča o obitelji Soprano ujedno je financijski najuspješnija serija jedna kabelske televizije, a pokojni James Gandolfini bio je odličan u ulozi Tonyja Soprana. Četiri godine zaredom serija "Zapadno krilo" osvojila je Emmy za najbolju dramsku seriju, a ukupno se na policama glumačke ekipe i produkcijskog tima nalazi 26 Emmyja. U svojoj prvoj sezoni, serija "Zapadno krilo" osvojila je čak 9 Emmyja, te do danas drži rekord u najviše osvojenih Emmyja za prvu sezonu neke dramske serije.

>> Pogledajte kako seksi Sofia mrda guzom na pjesmu iz hit filma 'Footloose'

Komentara 1

AT
atHyperion
20:32 31.08.2014.

Breaking Bad je jedna od najboljih serija ikada i zaslužila je sve te Emmyje, ako ne i još koji. Iako su mi sve navedene gore odlične....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije