Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jesen na htv-u

Nevena Rendeli gubi emisiju, Dnevnik ide u redizajn, a počinje HRT Sport

19.07.2014., Zagreb - Televizijska voditeljica i novinarka Nevena Rendeli.  Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/4
09.09.2015.
u 19:00

Show 'Ja to mogu' adut je za udarni termin subotom, ali ne zna se tko će ga voditi, a ukida se emisija 'Iza ekrana'

Dok su RTL i Nova TV već krenuli s novim adutima za televizijsku jesen, HRT još radi na pripremi formata kojima će u utrku za gledanost. Glavni im je adut subotnji licencni show "Ja to mogu" u kojem ćemo poznate pjevače gledati kako plešu, pisce kako glume... nešto kao multitasking sa zvijezdama. Show će se emitirati u udarnom terminu. Kao što smo već pisali u Ekranu, u sklopu jesenske sheme koja počinje u listopadu gledat ćemo i drugu sezonu "Maestra". Doznajemo i da će se emisija Danijele Trbović zvati "Sedam dana bez ekrana", a ne "The Bubble" kako smo pisali, dok Nevena Rendeli ostaje bez emisije "Subotom ujutro". Gledat ćemo je u polusatnom dnevnom magazinu "Život je lijep" koji će se emitirati u sklopu "Hrvatske uživo", a emisiju će, osim nje, voditi i Barbara Kolar i Danijel Despot. Ukida se emisija "Iza ekrana".

Novost je i obiteljski magazin "Vita jela, zelen bor" koji će se emitirati iza "Dobro jutro, Hrvatska", a zamišljen je kao savjetodavni format za rješavanje problema građana. Nova je emisija "Kulturni magazin", a uređivat će je Branka Kamenski. Velike nade polažu se i u redizajn Dnevnika sredinom listopada, a najveća je novost uvođenje interaktivnog videozida.

Doznajemo i da se piše scenarij za 12 novih nastavaka serije "Crno-bijeli svijet" koja će najprije biti emitirana na HRT-ovoj web-platformi koja će uskoro ugledati svjetlo dana, a rađena je po uzoru na BBC-jev iPlayer. To znači da ćemo uskoro sve HRT-ove TV i radijske kanale moći besplatno pratiti u live streamu na računalima, mobitelima i laptopima s mogućnošću odgode gledanja i proširenom ponudom emisija na zahtjev.

Prva serija koja će biti najprije prikazana na webu bit će "Nemoj nikome reći", koja će se tek nakon toga početi emitirati i na televiziji.

Radi se i na početku emitiranja nacionalnog sportskog programa HRT Sport, a HRT 4 postaje informativni program koji će emitirati vijesti "od sumraka do zore". 

>>Evo što nas od jeseni očekuje na malim ekranima!

>>Što televizijske gledatelje čeka u novoj jesenskoj shemi?

Komentara 5

Avatar marijaija
marijaija
20:18 09.09.2015.

Jedna od najboljih bila je emisija Crno-bijelo u koloru. Steta sto opet nema nesto slicno. Udusise nas usiljenim smijehom i nekakvim humorom raznih Trbovicka i slicnih

Avatar gala_kit
gala_kit
21:43 09.09.2015.

ja bi nazad "brojke i slova" kviz.

DU
Deleted user
08:09 10.09.2015.

Sve to treba rastjerati. Informativni program je na nuli. Jedne te iste vijesti vrte se na radiju i na televiziji po cijeli dan, a ponekad i više puta tjedno. Tehnička kvaliteta pogotovo na radiju je srozana, pucaju veze, ne može se uspostaviti radio veza između Zagreba i Rijeke i sl. Umjesto da se novac od pretplate ulaže u kvalitetu tehnike i program, daje se tako nekim facama za kao autorske uratke, koji su dosadni i negledljivi jer je uvijek faca u prvom planu, a ne događaj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije