Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U 75. godini

Preminuo René iz popularne serije 'Allo, Allo'

allo allo
Foto: YouTube screnshot
1/5
23.01.2017.
u 16:47

Vijest da je britanski glumac Gorden Kaye, poznat po ulozi Renea Artoisa, preminuo BBC-u je potvrdio njegov glasnogovornik.

Glumac Gorden Kaye, najpoznatiji po ulozi Renéa​ Artoisa u seriji "Allo' Allo" preminuo je u 75 godini, javlja BBC. Glasnogovornik glumca potvrdio je vijest da je glumac preminuo u staračkom domu danas ujutro.

Gorden je u seriji "Allo'Allo" glumio  vlasnika kafića u gradiću Nouvionu. Gradić su tijekom Drugog svjetskog rata okupirali Nijemci, koji su pokrali sva vrijedna umjetnička djela u njemu, a Rene je prisiljen raditi za Pokret otpora. Osim što vješto laže Nijemcima dok u kafiću skriva članove Pokreta otpora, Rene isto tako vješto laže suprugu i njoj pred nosom zavodi konobarice.

Gordenov lik bio je prisutan u svih 85. nastavaka serije i proslavio je Gordena kao glumca. Glumac se zadnji put na malim ekranima pojavio 2004. godine u BBC-om showu "Revolver".

Kaye je 1989. godine napisao autobiografiju naziva "Rene & Ja" u kojoj je opisao svoje djetinjstvo u radničkoj obitelji, odlazak na fakultet te je otkrio kako mu je najteži period u životu bio kada su mediji otkrili da je homoseksualac

Godinu dana nakon što je objavio autobiografiju doživio je prometnu nesreću u kojoj je zadobio teške ozljede, ali se zahvaljujući brzoj reakciji liječnika i uspješnoj operaciji uspio oporaviti.

Ključne riječi

Komentara 20

LJ
ljutko
16:53 23.01.2017.

Jedna od boljih humorističkih serija

CA
campa
17:15 23.01.2017.

Hvala mu na nezaboravnoj seriji koja nas je nasmijavala.Počivao u miru.

KA
karlodrago
17:06 23.01.2017.

Hvala mu za lijep i kvalitetan humor,puno sam se nasmijao uz seriju ALLO,ALLO

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije