Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Glas crtanih likova

Preminuo je Joe Alaskey, glas Zekoslava Mrkve i Paška Patka

Looney Toones
Foto: Screenshot
1/7
04.02.2016.
u 18:30

Zabavni Alaskey radio je i kao imitator, oponašajući glas predsjednika Richarda Nixona u filmskom klasiku Forrest Gump

Joe Alaskey, glas crtanih likova preminuo je u 63. godini života. Napustio nas je nakon borbe s karcinomom, a najveći trag ostavio je dajući glas poznatim dječjim crtanim likovima.

Njujorčanin rođen 1952. godine karijeru započinje kao imitator kod Warner Brosa. Prvi uspjeh bilježi 1988. filmom "Tko je smjestio zeki Rogeru?", u kojem posuđuje glas likovima Yosemite Sama i Foghorn Leghorna.

Mnoga djetinjstva ipak označio je kao glas Zekoslava Mrkve i Paška Patka tijekom 2000-ih te glas miljenika publike, ptičice Tweety i mačka Silvestra

Zabavni Alaskey radio je i kao imitator, oponašajući glas predsjednika Richarda Nixona u filmskom klasiku Forrest GumpPosljednji radovi uključivali su lik Droopyja u crtiću "Tom i Jerry", zatim Zelene Lanterne u "Lego Batman 3: Beyond Gotham" te kao naratora dokumentarne serije Discovery Channela – "Murder Comes to Town".

Za svog života napisao je i memoar iz 2009. “That’s Still Not All Folks!!” te kolekciju kratkih priča “Queasy Street: Volume One – Eleven Tales of Fantasy".

>> Sretan 75. rođendan, Zekoslave Mrkvo

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije