Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zvijezda potjere

Mladić koji je naživcirao Tarika Filipovića: Mogao je postupiti i profesionalnije!

potjera
Foto: Screenshot
1/5
01.04.2015.
u 16:37

Nakon što Anđelo nije uspio obraniti ni tu nižu ponudu, Tarik Filipović je mladom studentu uz smiješak poručio: – Nisam bio nikad na ovaj način iskren prema igračima, ali nije mi nimalo žao što ste ispali

Ni dva dana nakon emitiranja emisije "Potjera" u kojoj je 22 ­-godišnji student prava Anđelo Berković iz takta izbacio voditelja Tarika Filipovića, ne prestaje se pričati o njegovu nastupu.

Nakon što je u rundi brzopoteznih pitanja točno odgovorio na samoj jedno pitanje i tako osvojio 3500 kuna, pristao je na nižu ponudu lovkinje Morane Zibar i s njom se borio za ravnih ­ nula kuna. U nevjerici je tu njegovu odluku prihvatila i Morana, i Tarik, a još više njegovu suigrači.

Nakon što Anđelo nije uspio obraniti ni tu nižu ponudu, Tarik Filipović je mladom studentu uz smiješak poručio: – Nisam bio nikad na ovaj način iskren prema igračima, ali nije mi nimalo žao što ste ispali. Nemojte mi zamjeriti, samo sam iskren – izjavio je voditelj. Nastup mladića iz Čazme vrlo brzo je osvojio internetske portale, a da će izazvati takvu pomutnju, ni sam Anđelo nije očekivao.

– Prvo moram istaknuti da me se odmah počelo napadati ponajviše iz političkog aspekta, i govori se da sam rizničar mladeži HDZ. Ja sam to prestao biti prije više od dvije godine. Nitko nije istaknuo da sam bio aktivist Amnesty Internationala, Centra za mirovne studije i Mreže mladih Hrvatske – ­ kaže Berković, a na naše pitanje znači li to da više nije član HDZ­- a, odgovara: – Naravno da sam član. Zar su me zbog ovoga trebali izbaciti iz stranke? Student prava ističe da voditelju Tariku Filipoviću ne zamjera ništa, mada... – Mogao je postupiti i profesionalnije, njegov zadatak je da bude podrška natjecateljima, ali ne doživljavam njegov postupak negativno ­ – ističe Berković.

Pojašnjava i zašto je pristao na Moraninu nižu ponudu, odnosno na nula kuna. – Na brzopotezno pitanje koja emisija za mlade dijeli naziv s jednim filmom odgovorio sam "Grease" umjesto Briljantin, ali mi je taj odgovor u prvi trenutak bio prihvaćen. Međutim, nakon što je bila pauza u snimanju, Tarik je intervenirao i kazao kako moj odgovor nije točan.

-–Svjestan sam toga da sam krivo odgovorio, ali me naživciralo što je Tarik intervenirao, a ne netko od nadređenih iz produkcije – priča Berković, pa nastavlja: – I tek kad sam došao pred Moranu, Tarik je rekao da mi se odgovor ne priznaje te da nisam osvojio 7000 kuna, nego 3500. U tom trenutku sam odlučio da ću prihvatiti nižu ponudu, mada tada nisam znao da će to biti nula kuna – kaže Anđelo. Ne smatra da je u emisiji igrao sebično te tvrdi da bih opet postupio isto.

– Htio sam da moja ekipa bude korak ispred Morane i da ima člana više u završnoj potjeri. Siguran sam da bih im nekim svojim odgovorom uspio pomoći u borbi za novac­ – kaže Anđelo. Na pitanje nije li egoistično htjeti dijeliti novac u kojem on doslovno nije donio ni kunu, Berković odgovara: – ­ Ne mislim da sam egoističan.

Poslije emisije dobio je brojne pozive te tvrdi da mu je drago što se zbog njega o "Potjeri" priča više nego ikada te da je navikao da se diže bura oko njega.

Dodaje i da dobiva brojne poruke podrške, ali i prijeteće poruke. ­ – Bilo je poruka neka crknem i slično, ali još ništa nisam prijavio policiji – kaže. A smatra li da su te prijeteće poruke povezane s njegovim članstvom u HDZ­ -u, a ne s emisijom "Potjere"? ­ – Pa sigurno da ima veze s politikom. Bliže se izbori, pa se želi napadati stranka. Ali mislim da bi bilo takvih poruka i da sam član bio koje druge stranke, a ne HDZ­-a – kaže Berković.

>>Natjecatelji oduševili Kotigu: Svaka čast, pokazali ste kako se igra ovaj kviz!

>>Tarik na rubu: Moram biti iskren, nije mi nimalo žao što ste ispali!

Komentara 98

TO
tolitol
17:20 01.04.2015.

Na stranu sam natjecatelj i njegovo (ne)znanje nevjerojatno je da jedan voditelj komentira na ovakav način bilo koga. Gledam otkad znam za sebe slične emisije na stranim televizijama i nikada, ali baš nikada si nijedan voditelj nije dopustio ovakvo što. No ako je mogao godinama Šprajc biti "iskren" u dnevniku tada može i Tarik. No jedno je sigurno: takvi primjeri obavljanja voditeljskog posla postoje samo kod nas. Nigdje drugdje.

DU
Deleted user
17:20 01.04.2015.

Najdosadniji i najskrtiji kviz do sada, umjesto da mu zahvale sto se i za njih cuje, svaka cast covjeku bar je unio dozu humora u otrcani kviz..

WA
Warlord
17:02 01.04.2015.

Vece spadalo/kukavicu odavno nisam vidio na TV-u ! Svaka čast tariku na iskrenosti, decko je zaslužio "krumpir"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije