Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova serija

Političke i ljubavne zavrzlame Dalmatinske zagore u "Glasu naroda"

18.08.2014., Zagreb - Snimanje prve klape nove humoristicne serije Glas naroda u Katranu, koju za HRT snima producentska kuca Maxima film. U seriji humor se temelji na spoju komedije mentaliteta i politicke satire. Drasko Zidar, Frano Maskovic, Damir Polj
Foto: Anto Magzan/Pixsell
1/6
23.08.2014.
u 15:00

Glavni lik sitcoma, koji autorski potpisuje Ognjen Sviličić, častohlepni je načelnik Mato čiji je moto da se zakona ne treba držati kao pijan plota, a glumi ga Draško Zidar. Prvi od 18 nastavaka serije koja obiluje političkom satirom emitirat će se sredinom rujna

Protagoniste nove HRT-ove serije "Glas naroda" njezin autor Ognjen Sviličić smjestio je u Dalmatinsku zagoru, a radnju je zavrtio oko častohlepnog općinskog načelnika. Mentalitet Zagore dobro je poznat Sviličiću i, prema reakcijama publike, odlično ga je obradio u seriji "Stipe u gostima", ali za razliku od "Stipe", koji se više temeljio na sukobu mentaliteta, u novom sitcomu humor se temelji na spoju komedije mentaliteta i političke satire.

Mnogi će se pronaći u likovima...

– Situacije koje će gledatelji vidjeti u seriji mogu se lako preslikati na bilo koje područje Lijepe Naše. Serija nema sličnosti sa "Stipom u gostima", manje su obiteljske teme, a više malo hrabrije, odnosno političke teme. Ima nekih momenata u kojima će se možda neke osobe iz javnog i političkog života osjećati i prozvanima – s puno opreza, da ne bi otkrio previše, priča nam redatelj Dražen Žarković, kojeg smo zatekli u studiju kako pažljivo promatra snimanje prvih scena serije. Prvu klapu snimio je muški dio glumačke postave u sastavu: Draško Zidar, koji glumi pokvarenog načelnika Matu Gugića, Frano Mašković, kojemu je pripala uloga pokvarenog tajnika Marija Pokude, i Damir Poljičak, koji utjelovljuje poštenjačinu i glavnog potrčka u općini.

– Matini prioriteti posloženi su tako da si osigura dobar položaj, nađe posao rođacima i ušićari što više može. Misli da nije potrebno držati se zakona kao pijan plota, ali, unatoč manama, simpatičan je – opisuje Zidar svoj lik. Opakim namjerama i zloćom načelniku parira još samo tajnik Pokuda.

– On je jedan prefrigan lik, poput većine osoba na takvoj poziciji, jer stranke se mijenjaju, a tajnici uvijek ostaju na pozicijama i preživljavaju sve sustave. Osim na političkom polju, prefrigan je, pravi lisac, i na ljubavnom planu – kroz smijeh nam je Pokudu okarakterizirao Frano i dao naslutiti kako će se njegov lik spetljati s načelnikovom suprugom Terezom koju glumi Marijana Mikulić.

Neobičan modni izričaj

– Tereza je osebujna ženskica, tipična nevjesta malog mista koja se trudi biti svjetska žena i pratiti modne trendove, ali u svemu pretjeruje, pa tako i u modnom izričaju – priča nam Marijana i ne skriva oduševljenje ovim novim glumačkim izazovom.

– Tekst i Tereza su me nasmijali još dok sam čitala scenarij i zato sam prije audicije danima hodala u natikačama u kakvima bi hodala Tereza da je što vjernije prikažem na audiciji i uspjela sam u tome – kaže Marijana. U seriji glumi i mamu.

– Zanimljivo mi je što prvi put igram i mamu tinejdžera kojeg glumi Roko Sikavica. Odličan je glumac – kaže Marijana koja je i u stvarnom životu mama, ali nešto mlađim dečkima,  Ivanu i devetomjesečnom Andriji.

Važna ulogu u ovoj priči ima i načelnikova mama, ona uvijek pronalazi opravdanja za svog sina sklonog malverzacijama, a u seriji je igra izvrsna Mirela Brekalo.

– To je baba od 70-ak godina čiji je sin načelnik, a baba mora sve kontrolirati i, naravno, ima ironičan odnos prema svojoj nevjesti, ali uvijek će stati u obranu obitelji kada ih netko napadne – kaže Brekalo. Serija s prikazivanjem počinje sredinom rujna, imat će 18 nastavaka po 30 minuta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije