Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
raskoš pokreta

Plesači kao novi identitet HRT-a 3

HRT 3
Foto: HTV
1/9
01.04.2015.
u 17:53

– Ovo je savršena promocija cijelom plesnom svijetu u Hrvatskoj, kao suvremenoj tako i urbanoj sceni. Dočekali smo naših pet minuta da nas javnost primijeti i da pokažemo da Hrvatska ima i jaku plesnu scenu.

Vođeni mišlju kako ples prati čovjeka od pamtivijeka te da čovjek plesom reagira na emocije HTV 3 osmislio je novi vizualni identitet programa utemeljen na plesu. Tako će od 1. travnja svakoga dana novi plesači u novim jinglovima plesom buditi emocije gledatelja i sugerirati atmosferu programskih sadržaja koji se toga dana emitiraju. Novi vizualni identitet dizajnirala je ekipa predvođena art-direktorom Trećeg programa HTV-a Dariom Iričaninom, a u njemu su sudjelovali neki od naših najboljih plesača i koreografa - Ivana Pavlović, Petra Hrašćanec, Martina Nevistić, Maja Drobac, Zvonimir Kvesić, Matija Ferlin, Petra Chelfi, Elvis Hođžić “El Rock”, Edi Grubišić... Originalnu glazbu skladao je splitski skladatelj Gordan Tudor.

– Ovo je savršena promocija cijelom plesnom svijetu u Hrvatskoj, kao suvremenoj tako i urbanoj sceni. Dočekali smo naših pet minuta da nas javnost primijeti i da pokažemo da Hrvatska ima i jaku plesnu scenu. Nezastupljenost je problem s kojim se plesači kod nas najčešće susreću jer je komercijalna branša plesnog djelovanja puno više zastupljena od konceptulalne koja širi svijest i daje neki drugi smisao cijeloj toj kulturi – ističe plesač Elvis Hođžić “El Rock” koji se plesom bavi skoro 20 godina.

Foto: HTV

'Treći pleše' treće je poglavlje u dizajniranju Trećeg programa. Četvrto poglavlje bit će suradnja s Akademijom likovnih umjetnosti i njezinim odsjekom za animaciju. Studenti animacije razvijat će vizualne identitete pojedinih emisija Trećeg programa. Tako ćemo se vratiti na sam početak kanala - kada su najatraktivniji sadržaj kanala predstavljali kratki animirani filmovi ponajboljih hrvatskim animatora.

Pokrenut 15. rujna 2012. godine, HRT 3 se od početka želio razlikovati od svih ostalih programskih kanala u hrvatskom medijskom prostoru, ne samo programskim sadržajem, već i slikom. Treći program želio je podsjetiti gledatelja da je televizija ipak prvo slika, pa tek onda riječ. U novoj shemi 2014./2015. pokrenute su brojne nove emisije. Na ekrane se vratila knjiga (Knjiga ili život, četiri puta tjedno; Prekid programa zbog čitanja, tri puta tjedno; Klasici na ekranu). Na ekran su prvi put sustavno došli strip (serijal Strip u Hrvatskoj) i filozofija, potonja u čak dva ukazanja (kratki format Pamet u glavu i emisija Symposium). Oživjela je i kultna emisija Transfer. Pokrenuta je nova emisija o klasičnoj glazbi - Plodovi klasike. Pribrojimo li tomu i dokumentarni serijal Carpe Diem, uz podatak da niti jedna od starih emisija nije ukinuta, Treći je u doba krize svejedno povećao broj programskih sadržaja, a sudeći prema ocjenama kritike, i njihovu kvalitetu.

Foto: HTV

HRT, trenutno, emitira emisije Carpe Diem, Knjiga ili život, Stand-up 3/Drugi smjer, Na rubu znanosti, Treća runda, Trikultura, Intervju tjedna, Animatik, Treći element, Prekid programa zbog čitanja, Peti dan, Symposium, Glazbeni specijal, Strip u Hrvatskoj, Posebni dodaci, Dobro jutro, kultura, Plodovi klasike, Opera Box, Pamet u glavu, Šahovski komentar, Vrijeme je za jazz i Treća povijest.

HRT3 neprekidno emitira antologijske domaće i strane televizijske serije, koncerte, arhivske dokumentarne filmove i brojne filmske cikluse najvažnijih svjetskih redatelja i kinematografija. HRT 3 je medijski partner bezbrojnih hrvatskih festivala. Filmskih festivala u Motovunu, Puli, Zadru (Avvantura), Vukovaru, Opatiji (Liburnija), ZagrebDoxa, Festivala svjetske književnosti u Zagrebu, splitskog Pričigina, Sa(n)jma knjige u Puli…

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
13:30 02.04.2015.

da,sve šta je do sada valjalo na trećem su stvari koje su rađene 2007-2009,dok nije bilo ove komunističke nomenklature,sa radmanom u glavnoj ulozi.domoljubna tematika kroz priloge dokumentarce,novijeg datuma ne postoji.zato smo iscrpno informirani šta je saša broz ručala,gdje oliver frlić priprema domoljubne kazališne komade,...invazivna vrsta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije