Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reality kućanice

Ove poznate dame voljeli bismo vidjeti u domaćoj verziji 'Kućanica iz visokog društva'

Kućanice
Foto: Pixsell
1/14
25.01.2015.
u 22:23

Američka franšiza "Kućanice iz visokog društva" zavladala je malim ekranima, a mi smo se poigrali idejom kako bi izgledala domaća verzija popularnog reality serijala

Prošlo je gotovo cijelo desetljeće otkako je američka publika prvi put upoznala "prave kućanice".

Reality show "Real Houswives of Orange County", kod nas prevedene kao "Kućanice iz visokog društva", svoju je premijeru imao davne 2006. godine, a otad je priča o bogatim američkim kućanicama poharala svjetsko tržište. S guštom su gledatelji diljem svijeta, pa i u Hrvatskoj, zavirivali u domove žena iz plodne Kalifornije, promatrajući kako provode slobodno vrijeme, zaljubljuju se, razvode, mijenjaju se plastičnim operacijama...

Hrvatska verzija

Fino upakirani TV show koji zadovoljava maštu gledatelja-voajera doživio je niz franšiza diljem svijeta. 
Prava su otkupili i u Velikoj Britaniji gdje se upravo prikazuje "The Real Housewives Of Cheshire", a glavnu ulogu imaju djevojke i žene nogometaša Ampika Pickston, Dawn Ward, Lauren Simon, Leanne Brown, Magali Gorré i Tanya Bardsley.

Foto: Instagram

Kako je televizijska godina već krenula reality stopama s The Voiceom na HTV-u i dok je RTL u niskom startu uoči početka prikazivanja X-Factora i Kraljice shoppinga te poznavajući ukus domaće publike koja je dosad gotovo bez iznimke davala zeleno svjetlo emisijama koje zaviruju u tuđu intimu, poigrali smo se idejom "što bi bilo kad bi bilo" te odabrali poznate i uspješne dame iz hrvatskog javnog života koje bismo vrlo rado vidjeli na malim ekranima u domaćoj verziji "Kućanica iz visokog društva". Njihova imena pobuđuju pažnju, a njihova pojava uvijek je zabilježena okom fotoaparata.

Da se dame ne uvrijede, naziv kućanice radno je rješenje.

Piste zamijenile majčinstvom

Prva koju bismo rado vidjeli na malim ekranima svakako je Iva Balaban, supruga našeg nekadašnjeg nogometnog reprezentativca Boška Balabana. Lijepa Riječanka slavu je stekla 1995. godine kad su je proglasili Kraljicom Hrvatske, a iste je godine osvojila četvrto mjesto na izboru za Kraljicu svijeta. Iva je majka troje djece, a kako nam je sama priznala u nedavnom razgovoru, drži sva četiri kuta svoje kuće i nema dadilju. Djeci kuha, sina vodi na treninge i još pronalazi vremena za posao – radi kao stilistica za jedan šoping-centar.

Dobra je prijateljica i sa Severinom, ali i ostalim damama iz našeg malog izbora.

Ljupki Gojić Mikić vrata svjetskih modnih uspjeha otvorila su se nakon što je kao 13-godišnja djevojčica osvanula na naslovnici Teena. Danas sa suprugom nogometašem Mihaelom Mikićem živi u Japanu te imaju dvije kćeri. Voljeli bismo da nam odškrinu vrata svog doma na Dalekom istoku. Ljupka je pokrenula i modnu marku Jolie Petite, a posao vodi s majkom na relaciji Japan – zagrebačka Knežija.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Na našoj je listi i modno otkačena Olja Vori koja sa suprugom, rukometnim reprezentativcem Igorom Vorijem trenutačno živi u Parizu.

A zagrebački pak fotoreporteri koji oblijeću špicom žive za dane kad Olja potegne od Cvjetnog do Jelačićeva placa.

Na našoj je listi i Tatjana Dragović, bivša supruga teniskog asa Gorana Ivaniševića s kojim ima dvoje djece. Lijepa Tanja, iza koje je superuspješna svjetska karijera modela i nekoliko razvikanih modnih naslovnica, nedavno je treći put postala majka. Djevojčicu Luce ima s dubrovačkim studentom Vlahom Arbulićem. Bilo bi zgodno zaviriti u njihov život jer su pravi primjer kako uspješno pomiriti bivšeg i sadašnjeg.

>>Poznate dame nisu razmažene ljepotice nego obične mame: Kuhamo i nemamo dadilje

>>Kada ona dođe na špicu ne može proći nezamijećena

Komentara 2

LE
LeonardS
11:03 26.01.2015.

Bože me sačuvaj takvih "dama"

Avatar Ironman0105
Ironman0105
02:43 01.02.2015.

kao prvo, prevesti americku verziju s "kucanice" je toliko pogresno da je to smijesno. Radi se o bogatim zenama koje ne rade, a pogotovo ne rade doma. Radi se o zenama koje u zivotu nisu bile u ducanu bilo da se radi o speceraju, odjeci ili namjestaju. Samim time Hrvatska verzija bila bi smijesna, jer takvih osoba u hrvatskoj nema. I nadalje, zene koje ste izabrali, pogotovo Dragovic I Vori, bez obzira sto ih Vecernji iz nekog razloga stalno "gura", najomrazenije su zene u Hrvatskoj. Naravno, uz Severinu. I Mikiceva zena nije Ljupka, nego Ljubica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije