Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tri, dva, jedan - kuhaj!

Osim što kuša hranu, Tomislav Špiček spaja parove

tri, dva, jedan- kuhaj
Foto: RTL
1/6
22.04.2014.
u 14:35

Poljički soparnik je prvi izazov drugog dana pripremanja delicija iz Zagore

Natjecatelji showa „Tri, dva, jedan – kuhaj“ već nas peti tjedan zaredom uveseljavaju svojim kulinarskim vještinama.

Danas će imati nešto teži zadatak - kako od škrtih namirnica Dalmatinske zagore složiti ukusan brzi ručak. Kako su pripremili tradicionalni soparnik i janjetinu lešo s raštikom?

Poljički soparnik je prvi izazov drugog dana pripremanja delicija iz Zagore. Za ovo jelo, koje se s punim pravom našlo na popisu jela sa zaštićenim zemljopisnim porijeklom, legenda kaže da je Napoleon rekao kako je to jedini kolač na svijetu poslije kojeg se može uživati u vinu.

Natjecatelji s oduševljenjem rade soparnik jer su ga skoro svi radili kod kuće, tako da će žiri imati pune ruke posla u odabiru najboljeg recepta između deset različitih.

Foto: Marko Lukunić/Pixsell

Slično će biti i s drugim današnjim zadatkom, odnosno janjetinom lešo s raštikom, koju će skoro svi pripremati na različiti načine. I dok će Đurđica kuhati cijeli komad janjetine, Evelina će meso najprije rastrančirati, a Nenad će pripremiti još i juhu s domaćim rezancima. Dok se njegova janjetina kuha, Mile će obilaziti 'susjede' kako bi provjerio jesu li povrće izrezali na sitne ili krupne kockice, jesu li kuhali meso i korjenasto povrće zajedno ili odvojeno, kako će servirati…

Osim što je usredotočen na natjecatelje i njihove izvedbe novih zadataka, Tomislav Špiček je uspio primjetiti da su Zlatan i Anka ponovno na susjednim jedinicama, te da si u pauzama kuhanja rado dijele savjete i namirnice... Hoće li njegovi komentari potaknuti Anku i Zlatana da razmisle ima li u njihovom odnosu nešto više od prijateljstva ili ljubav uistinu ide kroz želudac?

>>Špiček se pripremio - na ocjenjivanje tripica došao 'slinčekom'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije