Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povratak u glumačke vode

'Od mene se ne traži izgled iako žene kažu da imam super oči'

Željko Pervan
Foto: Nova TV
1/2
16.09.2014.
u 08:40

Otkriva znaju li Hrvati napraviti komediju i zašto ne uči tekst na vrijeme

Četiri godine poslije “Najboljih godina” Željko Pervan vratio se na ekrane serijom “Kud puklo da puklo” Nove TV.

Ovaj po vokaciji stand up komičar kaže da televizijska gluma nije nešto što mu se posebno omililo, već je slučajnost.

Foto: Nova TV, RTL

Foto: Nova TV

Dobar i loš proizvod

– Nije imao tko pa su gurnuli mene – kaže Pervan u svom stilu, a mi mu ne vjerujemo jer tamo gdje ima elemenata humora on je nezamjenjiv sastojak pa je to slučaj i s ovim angažmanom.

Kada je pak u pitanju dvojba mogu li Hrvati napraviti dobru komediju poput susjeda iz regije ili ne i koje je vrste humor u seriji “Kud puklo da puklo”, on tvrdi: – Mogli smo i možemo. A što se tiče ove serije, mislim da je jako dobra. Siguran sam da je postignuta razlika između nje i svih prijašnjih. U razradi likova, interakciji... u svemu. Ne krasi je jeftin humor. Podsjeća me na “Život na sjeveru”. Likovi su trodimenzionalni i imaju svoje nedaće koje su nekome smiješne, a nekome tko se nalazi u takvoj situaciji opet nisu i tu je ta razlika između dobrog i lošeg proizvoda. Nije usiljeno, davež ili plitko i mislim da će biti dobro.

I privatno bih je gledao

Sve i da on ne glumi u njoj, privatno bi je, kaže, gledao, a lik Marka Došena kojeg u njoj igra opisuje ovako:

– On je tip koji kao i svi mi osjeća krizu na najgori mogući način. Imao je građevinsku tvrtku i, kako je pala ta grana industrije, tako se i on našao u nemilosti, što udara na njegov ego kao muškarca i glave kuće. Ipak, uspio je na okupu održati obitelj, ženicu koja ga voli (Vesna Tominac Matačić) i kćer liječnicu (Mirna Medaković). Šira obitelj pravi mu probleme. Upliće se, besprizorna je, grabežljiva... Svađam se sa sestrom (Sanja Vejnović) i nekako plivam u tome.

Nisam smršavio za ulogu. Uvijek sam tu negdje isti, kao tabure s bradom

Željko Pervan

Sebi je Pervan najveći kritičar. Kaže: “Nema goreg i tananijeg od mene. Samog sebe stavljam na medicinsku vagu”. Otkriva tako i koja mu je zasad najveća glumačka mana:

– Skoro nikada ne naučim tekst kako valja i na vrijeme. Zašto? Ne znam. To je kao da me pitate zašto sam nizak rastom. Recimo, Milan Štrljić dođe i unaprijed zna pet epizoda. On mi je ideal. Ja čitam tekst tek kada dođem na set.

Na snimanju je gotovo svakodnevno i dosta je naporno, ali uživa čak i u trenucima umora kada, kaže, na kraju dana dopuže kući. Pa iako nam se čini da je za ovu ulogu malo smršavio, odmahuje rukom i dobacuje: – Ja? Ma ne, uvijek sam tu negdje, otprilike kao tabure s bradom. Od mene se i ne traži izgled. Nekome je adut lijepo tijelo, kod mene je to prošlost i nevažno. Iako mi žene kažu da imam super oči. Ostalo je ružno, ali oči su mi navodno mrak. Njima sam osvojio i svoju suprugu. Da mi je netko iskopao oči, umro bih kao samac.

>>Ovu jesen uljepšat će serija Kud puklo da puklo

>>Škoro i Pervan plesali breakdance u kvizu 'Tog se nitko nije sjetio!'

Komentara 1

Avatar XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
17:31 16.09.2014.

Kome je on više smiješan

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije