Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Promjena formata

Novi koncept središnjeg Dnevnika HTV-a s emitiranjem kreće 2.ožujka

11.01.2012., Zagreb - Hrvatska radio televizija od 15. veljace 2012. svoju sredisnju informativnu emisiju, vecernji Dnevnik, pomice pola sata. Od tog datuma umjesto u 19:30, Dnevnik se pocinje prikazivati u 19:00 na uobicajenom 1. programu HRT-a.  Photo:
Foto: Marko Lukunić7PIXSELL
27.02.2015.
u 16:51

Novi termin najpoznatije informativne emisije prate koncepcijske i voditeljske promjene te će Dnevnik umjesto jednog voditelja ubuduće uređivati i voditi muško-ženski voditeljski par.

Središnji Dnevnik HTV-a, izmijenjene voditeljske i sadržajne koncepcije, kreće od ponedjeljka 2. ožujka u novom terminu u 19 sati, a trajat će sat vremena.

Novi termin najpoznatije informativne emisije prate koncepcijske i voditeljske promjene te će  Dnevnik umjesto jednog voditelja ubuduće uređivati i voditi muško-ženski voditeljski par.

Kroz najvažnije događaje dana svake večeri od 19 sati vodit će Vas Sanja Mikleušević Pavić i Đurica Drobac te Stipe Alfier i Tina Šimurina. Uz njih, u uredničkom timu su Stela Kolar Borovčak, Ankica Posavljak, Eugen Husak i Siniša Kovačić. Novost je i da će sadržajne i vizualne promjene zahvatiti i Dnevnik u podne te Dnevnik 3 koji se ponovno vraća na ekrane HTV-a, a emitirat će se u 22 sata.

-Do sada su tri različita tima kreirala tri različita Dnevnika s različitim voditeljima, a sada će s jednim kompaktnim timom koji će se izmjenjivati tijekom jednog dana biti postignuta sadržajna nit koja se provlači tri puta na dan. Ne treba očekivati drastične promjene, volim to nazivati "faceliftingom" postojećeg vizuala Dnevnika - grafičkog paketa i studija. Igramo na kartu boljeg sadržaja, kompaktnijeg, bolje posloženog i strukturiranog, a dulja minutaža nam, osim za obradu dnevno-političkih događaja, ostavlja prostora za više priča koje se tiču građana, za više vanjske politike i gospodarstva, kao i sadržaja iz kulture, znanosti, školstva... Naše glavno radno geslo je: čovjek u središtu, sadržaj na prvom mjestu-  objasnila je rukovoditeljica Informativnog medijskog servisa Lamija AlečkovićDodala je i kako su sva tri Dnevnika produkcija Informativnog medijskog servisa te da je u njihovom osmišljavanju i kreiranju sudjelovao cijeli tim Deska IMS-a.

Od idućeg tjedna Dnevnici HRT-a bit će pristupačniji osobama oštećena sluha nego što su bili do sada.  Naime, osobe oštećena sluha Dnevnike Hrvatske televizije dosad su mogle pratiti uz titlove na teletekst stranici 888 . Ondje je aktivna prilagođena tekstualna forma koja prati sadržaj programa/emisije kao pomoć u razumijevanju i ostvarivanju što potpunijeg dojma za osobe oštećena sluha. 

Novost je da će od 2. ožujka osobe oštećena sluha koje HRT-ove programe prate putem zemaljskih odašiljača sva tri Dnevnika HRT-a (u 12, 19 i 22 sata) na svojim prijamnicima moći pratiti aktivirajući tzv. DVB titlove. Oni su vizualno znatno prihvatljiviji u odnosu na titlove koji se emitiraju putem teletexta a reakcije korisnika nakon testiranja DVB titlova koje je HRT proveo bile su izuzetno pozitivne.  

DVB titlovi se uključuju/isključuju pritiskom tipke na daljinskom upravljaču TV prijamnika koja nosi oznaku SUBTITLE ili STTL, ali može imati i druge oznake, ovisno o proizvođaču. 

Također, središnji Dnevnik HRT-a u 19 sati koji se emitira istodobno na Prvom i Četvrtom programu, na 4. programu imat će prevoditeljicu za osobe oštećena sluha koja će simultano prevoditi na znakovni jezik.  Time je HRT svojim korisnicima oštećena sluha osigurao još jednu mogućnost za praćenje najvažnijih informativnih emisija.

>>Đurica Drobac dramatično najavio sukob branitelja i njihovih protivnika

>>Novi Dnevnik HTV-a: Pokusni kunić koji eksperiment može, ali i ne mora preživjeti

Komentara 12

Avatar comparator
comparator
20:29 27.02.2015.

Mislim da fali jedan ili dva para istospolnih voditelja homoseksualnog opredjeljenja kako bi gotovo sve ravnopravne skupine građana imale jednaku zastupljenost u idealnom po nenametljivosti poznatom Dnevniku. To će biti fantazija ali si moram naviti sat za početak i naravno za povremeno buđenje tokom te informativno odgojne emisije. Sva sreća što televizija nije interaktivna te nas osim nasilne predplate ne mogu tokom emitiranja tretirati elektrošokovima. Vjerojatno je to emisija za intelektualno hendikepirane gdje će gledatelji naućiti slikovne znakove i šifrirane poruke za lakše shvaćanja poruka. Nema što ,potrudili su se utjecati na nas za lovu koju nam maznu.

OB
ObrenM
18:06 27.02.2015.

Koga su pitali za misljenje gledatelja?Kada se vidi dnevni pregled svih tv i radio vijesti,dolazimo do porazne cinjenice,da se vijesti od prvih do zadnjih razlikuju 5-10%.Cisto ispiranje razuma u zadnje vrijeme sve vise popracenog sa reklamama.Jedna od rijetko dobrih korisnih uradaka je emisija"Sto vas zulja".Od rezimske Tv dolazi obrazlozenje,da je to ucinjeno,radi slabe gledanosti i smanjivanja troskova.Ovo priopcenje pokazuje,da nas crvena uprava drzi na nivou pacijenata umobolnice.

Avatar ivo587
ivo587
21:57 27.02.2015.

brigame za yutel, ubio bi se kad bi to gledao leglo radmanovih komunista

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije