Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
krimi serija

Šesta sezona hit-serije 'Mentalist' od idućeg tjedna na malim ekranima!

mentalist
Foto: RTL
1/9
02.10.2015.
u 18:03

Šesta sezona upoznaje nas s dva nova glavna lika - Emily Swallow kao agenticom Kim Ficher te Rockmondom Dunbarom kao agentom Dennisom Abbottom

Nova sezona kriminalističke hit-serije „Mentalist“ prikazuje se u subotu, 10. listopada na RTL2 u 20 sati.

Premijerne dvostruke epizode subotom i nedjeljom od 20 sati odvode Janea u završnu potjeru za Redom Johnom. Nove epizode nastavljaju se na zadnju epizodu 5. sezone, kada je Jane uspio složiti listu među kojima je i pravo ime Reda Johna. Veliki i konačno obračun s mrskim neprijateljem uslijedit će na sredini nove, 6. sezone, koju po prvi put u Hrvatskoj gledamo na RTL2!

Jane i Lisbon pokušavaju smanjiti broj osoba za koje sumnjaju da bi mogle biti Red John. Na listi su Bret Stiles, Gale Bertram, Ray Haffner, Reede Smith, Bob Kirkland, šerif Thomas McAllister i Brett Partridge. U međuvremenu tim istražuje smrt muškarca koji se dvije godine smatrao nestalim. Anonimni poziv odvodi Lisbon u zamku koju je postavio Red John, tamo nađe ozbiljno ranjenog Patridgea, a Red John zove Janea s njezinog mobitela, tako implicirajući da ju je zarobio.

Prve epizode fokusiraju se je Janeovu potragu za Redom  Johnom, u kojima se razotkriva tajna policijska postrojba nazvana „Black Association“, dok se Kalifornijski istražni biro (CBI) nađe u velikim problemima. Drugi dio sezone odvodi nas u Washington u kojem Lisbon radi kao šefica policije, dok se Cho priključuje Abbottovoj jedinici u Teksasu. U međuvremenu, Wayne, Grace i Rigsby ostaju u Kaliforniji i pokreću svoju detektivsku tvrtku, a Jane se vraća, nakon dvije godine, u Ameriku te se priključuje Abbottovom timu, zajedno s agenticom, koja se strogo drži zakona, Kim Fisher i analitičarom Jasonom Wyliejem. Odnos između Jane i Lisbon također je jedna od zanimljivih tema s kojima se bavi nova sezona, koja u svojem finalu nudi još jedan rasplet koji smo toliko dugo čekali.

Šesta sezona, kao što smo i spomenuli, u drugom dijelu sezone upoznaje nas s dva nova glavna lika - Emily Swallow kao agenticom Kim Ficher te Rockmondom Dunbarom kao agentom Dennisom Abbottom, dok će se u jednom trenutku Owain Yeoman kao Wayne Rigsby te Amanda Righetti kao Grace van Pelt oprostiti od pojavljivanja u seriji. Od gostujućih uloga također ćemo, između ostalih, ponovno moći gledati velikog Malcolma McDowella kao Breta Stilesa te sjajnu Aunjanue Stills („Men of Honor“, „Rey“) kao Madeleine Hightower.

Podsjetimo se, posljednje dvije epizode 5. sezone emitirane po prvi puta početkom lipnja 2013. na RTL-u ostvarile su 9,2% gledanosti u ukupnoj populaciji s preko 383 tisuće gledatelja, kada je serija bila najgledaniji program RTL-a te drugi najgledaniji format dana na svim nacionalnim televizijama. 

Novu sezonu, kao naravno i sve prethodne, predvodi Zlatnim globusom nagrađeni glumac Simon Baker, koji tumači Patricka Janea, nezavisnog savjetnika kalifornijskog istražnog ureda (CBI), u potjeri za monstrumom koji mu je oduzeo obitelj, dok  Robin Tunney pratimo u ulozi narednice Lisbon. Tu je opet i Amanda Righetti kao Grace Van Pelt, Owain Yeoman kao Wayne Rigsby te Tim Kang kao Kimball Cho, u seriji koju su kritičari nazvali modernom verzijom Sherlocka Holmesa jer glavni lik rješava najsloženije zločine bez razvijenih naučnih metoda kojima se trenutno koriste mnogobrojne krimi-serije. Umjesto forenzičkih metoda, u seriji je prisutna klasična detektivska istraga koju usmjerava predosjećaj, a svaki slučaj riješen je kompleksno i uvjerljivo. 

>>Veliko finale 3. sezone serije ''Mentalist'' na RTL-u

>>Simon Baker i u petoj sezoni u kriminalističkim istragama

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar fuzzy
fuzzy
19:36 02.10.2015.

"...naučnih metoda...". o kakvom nauku se radi? Naučnici se još uče a ovdje bi se prije moglo očekivati znanstvenike, koji se dakako koriste strogo znanstvenim metodama. Užas od leksike, pravopisa i gramatike sve više postaju značajke hrvatskih medija. O tzv. "novinarima" da i ne govorimo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije