Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
malo novog sadržaja

Što televizijske gledatelje čeka u novoj jesenskoj shemi?

kud puklo da puklo
Foto: Nova TV
1/12
07.09.2014.
u 09:22

U idućih nekoliko mjeseci malo će toga u programima nacionalnih televizija biti doista novo i domaće. Spas će se, kao i dosad, potražiti u brojnim licencijama.

Televizijskim gledateljima već je dobro poznat termin – jesenska shema. Označava on sve ono što su televizije pripremile kako bi pažnju i vjernost svoje publike zadržale uz svoj program idućih nešto manje od godinu dana. Znajući to, pomislio bi svatko da bi nas onda na malim ekranima trebali očekivati mnogi inventivni noviteti, osobito oni domaći jer se iz toga iščitava kreativnost onih koji na televizijama osmišljavaju i stvaraju programski sadržaj. No ni ove jeseni nismo bili te sreće da se takva očekivanja i obistine. Jer, ponuda novih domaćih emisija na sve tri nacionalne televizije bit će – siromašna. Zaista novog sadržaja bit će tek u tragovima, većinom će "novi" biti termini, voditelji...

Povratak Piramide i Otvorenog

Evo, HTV je tako malo pretumbao svoje programe i termine pa će u najviše slučajeva biti potrebno samo iznova upamtiti mjesto i vrijeme emitiranja onih starih emisija koje smo i inače gledali. Tako će oni koji su sa zanimanjem pratili prošlogodišnji novitet "Svaki dan, dobar dan", emisiju Brune Šimleše od utorka do petka trebati potražiti na Prvom programu u 13 sati. Seoba je pogodila i kviz "Potjeru" s Tarikom Filipovićem koji će se, po novom, emitirati češće, radnim danom netom prije Dnevnika. Nedjeljni game show "Volim Hrvatsku" imat će pak novu voditeljicu – Danielu Trbović, i kapetane timova – Franu Ridjana i Martinu Validžić. Utorkom se, odmah po završetku Dnevnika, nakon nekoliko godina pauze, na HTV-ov ekran vraća game show "Piramida" u kojem su njegovi autori Dubravko Merlić i Željka Ogresta na pijedestal postavili – umijeće govorništva.

Povratak doživljava i "Otvoreno". Ono će se emitirati umjesto Dnevnika 3, a vodit će ga, također povratnik na mali ekran, Mislav Togonal i Domagoj Novokmet koji je, do najsvježije prekomande, bio odličan kao jedan od urednika i voditelja "Hrvatske uživo". Središnji Dnevnik se, naravno, ne ukida, ali bi u studenom trebao doživjeti neke promjene. Kakve, živi bili pa vidjeli. Jest da se pričalo i o promjeni termina emitiranja i trajanja, ali pričekajmo. Dotad se, zabave radi, tek možemo kladiti na još jednu promjenu urednika i voditelja jer u Dnevniku ta mijena doista stalna jest.

Ipak, ponedjeljkom navečer Slavica Babić i Mladen Sirovica uređivat će novi magazin "Poslovna zona" o gospodarskim temama. Prašina koja se prije mjesec-dva podigla zbog najave mogućeg ukidanja dugovječne emisije Branke Kamenski slegla se tako da "Pola ure kulture" nastavlja živjeti, ali četvrtkom u 15.35, dok će novu 50-minutnu emisiju iz kulture, nazvanu "Noćna kavana", petkom oko 22 sata raditi nenadmašni Dražen Ilinčić, s čijeg smo "Kulturnog kolodvora" cijelo ljeto rado kretali u kratke noćne vožnje u svim kulturnim smjerovima. Bit će tu i dvije nove domaće serije: "Glas naroda" Ognjena Sviličića (s puno političke satire, komičnih sudara mentaliteta...) i "Crno-bijeli svijet" Gorana Kulenovića (gdje će, kroz priču o dvije zagrebačke obitelji, uskrsnuti duh 80-ih godina prošlog stoljeća i bivše države). Tu su još i novi licencni show "Maestro" i domaća inačica svjetski poznatog showa "The Voice". Noviteti HTV-a 2 bit će: emisija "RECi" (namijenjena tinejdžerima), magazin "Juhuhu", glazbeno zabavni serijal "Šlep show" (voditelj Vlado Šagadin utorkom će voziti naše poznate glazbenike u crvenom kombiju razgovarajući i otkrivajući njihove mane, strahove i strasti, uz svirke na neuobičajenim mjestima). Nedjeljom se u sportski dio programa vraća "Olimp", ali i Hrvatska nogometna liga (HNL).

Filozofija na Trećem

Treći program donosi dnevni format "Knjiga dana", kao i, prvi put u Hrvatskoj, emisije iz kulture proizvedene u vanjskoj produkciji: portrete hrvatskih strip-crtača, animirane portrete filozofa te tjednu emisiju o filozofiji. Bit će tu i "Mjesec filozofije na Trećem" i "Mjesec stripa na Trećem".

Što se HTV-ova Četvrtog, specijalizirano informativnog programa tiče, on nastavlja po starom, a to ionako nije bilo bog zna što.

>>Bingo show prelazi na RTL! Voditelji Miroslav Škoro i Antonija Blaće

Ključne riječi

Komentara 9

ST
strsljen2013
09:58 07.09.2014.

Na HTV-u opet ništa. Isfurani, ukočeni i drski Tarik koji misli da je glumac i voditelj.

Avatar Veljko_Veseljko
Veljko_Veseljko
09:30 07.09.2014.

Malo nude, a pretplatu znaju uzimati kako bi razni uhljebi dobivali visoke plaće i razni projekti uhljeba visoke honorare.

KN
knezica
10:14 07.09.2014.

Čeka nas Josipović, za doručak, užinu, za ručak i za večeru... Hvalospjevo o velikom vođi ne smiju nestati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije