Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bojana G. Vejzović

Nisam stroga, djeca me vrte oko malog prsta

Bojana Gregorić
Foto: Foto-Blue Studio
1/4
05.09.2015.
u 08:15

Glumica novoj RTL-ovoj seriji "Horvatovi" predviđa uspjeh kod gledatelja, govori o obitelji i onome što je plaši

Što se dogodi kada udovac s tri sina sretne svoju mladenačku ljubav, ženu u najboljim godinama, koja je rastavljena i živi s dvije kćeri? Dogodi se vjenčanje poslije kojeg slijedi lepeza životnih zgoda i nezgoda. Tako nekako bismo ukratko mogli prepričati zaplet nove dramske serije RTL-a "Horvatovi", čiji početak emitiranja u ponedjeljak s nestrpljenjem iščekujemo.

Bojana Gregorić-Vejzović, slobodno možemo reći glumačka zvijezda, u njoj glumi fatalnu Lilu, suprugu Gorana Navojca ili Stjepana Horvata, jednog od trojice braće Horvat, a evo što nam je ispričala o seriji, ali i o planovima, životu, stavovima i svojoj djeci.

Kakve su vaše prognoze, čime će gledatelje zavesti "Horvatovi", koji su glavni aduti serije?

Očarat će ih apsolutne glumačke senzacije kao što su Jan Begović, Adrijan Hajsok, Tonka Pavić, Ana Ledenko i Adnan Prohić, naši mladi glumci u seriji. A mi ocvali srednjogodišnjaci šlepat ćemo se na njihov šarm, ljepotu i mladost!

Recite nam nešto o svom liku.

Lila je žena koja živi za obitelj i ljubav. Svi zajedno prolaze kroz razne dirljive i smiješne situacije koje su scenaristički sjajno napisane. Mi se, snimajući, odlično zabavljamo pa se nadam da će se ta atmosfera osjetiti i u seriji. Ekipa je za poželjeti, jedino nas muče pretopli dani kada se od vrućine doslovno topimo u studiju. Ali i to će uskoro proći.

Je li Goran Navojec idealan suprug?

Ne bih znala, pitajte to njegovu suprugu Larisu Lipovac! Ja mogu reći da je idealan glumački partner, znači i idealan lik za mojeg supruga kojeg glumi.

Svaki dan snimate, i po deset sati. Što za trajanja tako iscrpnih poslovnih dana obavezno imate uza sebe?

Da budemo potpuno precizni, 12 sati snimamo, a onda poslije toga navečer imam predstavu... A što imam uza sebe? Pa... scenarij, puno dobre volje, onda još dobre volje, pa par litara vode, pa još puuuno dobre volje (smijeh).

Hvalite male i mlade glumce na setu. Mama ste dvoje djece... biste li dopustili da vaša kći i sin sudjeluju kao djeca glumci u nekom projektu?

Djeci treba dopustiti da rašire krila i punim zamahom krenu u nešto što ih zanima i veseli, bez obzira je li to sviranje klavira, nogomet ili gluma. I što je još važnije, bez obzira na to sviđalo se to nama kao roditeljima ili ne. Divim se ovim klincima iz serije koji su pravi profesionalci, od toga da znaju tekst do toga da izdržavaju tempo snimanja u veselju i smijehu.

Pokazuju li Raul i Zoe interes za glumu ili su se okrenuli u nekom drugom smjeru?

Moji klinci mijenjaju smjerove svako malo, što je u skladu s njihovim uzrastom. Imaju potrebu istraživati i još je rano da se potpuno odrede, a mi, roditelji, kada su te slobodne aktivnosti u pitanju, samo smo vozači, financijeri, sluškinje ili u ulozi kuhara s ponekim savjetom.

Negdje sam pročitala da se niste smjeli šminkati do 16. godine. Jeste li vi stroga mama?

Da, istina je, moja majka smatrala je da neke stvari nisu primjerene u određenoj dobi i danas je razumijem. Klinci se tako trude što brže odrasti, a mi odrasli najradije bi se katkada vratili u te bezbrižne godine. Djeca me uglavnom vrte oko malog prsta, ali trudim se da u vezi s nekim stvarima, kao što su škola, klopa i sl., držim autoritativan balans.

Je li suprug Enes Vejzović oštar kritičar vašega glumačkog rada ili je u tome stroža majka, glumica Božidarka Frait?

Oboje su uvijek iskreni do kraja, ali sa 18 godina iskustva i rada iza sebe čovjek i sam postaje svjestan kada je nešto napravio dobro, a kada samo odradio.

Novinari često pitaju djecu glumaca je li im bilo teško odrastati u sjeni slavnih roditelja. Stoga, jesu li vama kao glumici na počecima spočitavali "a, to je ona mala od Božidarke"?

Ne, primjerice neki profesori na ADU nisu ni znali da mi je mama Božidarka Frait. Nisam nikada bila pobornica usporedbi, pogotovo kada je umjetnost u pitanju. Glumački posao ulazi u osobnost i po takvom gledanju svaki glumac je mali zasebni umjetnički svemir.

Zatitra li vam i danas srce kada odete na baletnu predstavu pa požalite za svojom prekinutom baletnom karijerom?

Ne, mislim da mi je najbolja odluka bilo upravo to što sam špice objesila o klin i okrenula novu stranicu života. Divim se svojim bivšim kolegama i uživam gledajući dobar balet, ali nisam nikad poželjela vratiti se.

Prešli ste četrdesetu. Čemu zahvaljujete tako zavidnu liniju?

Genetika svakako ima velikog udjela, ali bez vježbe ne bih mogla reći da bi sve stajalo na svome mjestu jer gravitacija čini svoje.

Modni kritičari gotovo nikada nemaju zamjerke na vaš modni odabir.

Uvijek sam se vodila onim pravilom – manje je više. Obično nosim ono što smatram da mi dobro pristaje i ne slijedim slijepo trendove. Moda može biti beskrajno zabavna i svašta reći o čovjeku.

Plaše li vas društvena zbivanja kojima svaki dan svjedočimo, bilo da je u pitanju izbjeglička kriza ili terorizam?

Plaše me, zabrinjavaju, rastužuju i s druge strane ukazuju kako trebam biti sretna u svojoj skromnosti mirnog kuta iz kojeg sve to pratim.

Je li teško u Hrvatskoj živjeti od glume?

Kako kome, ja imam sreće što sam u odličnom kazalištu Gavelli, igram divne uloge i dobivam za to pristojnu plaću. Ali kad vidim mlade generacije, shvaćam da im je zaista teško. Kriza je uvjetovala da se vrata kazališta po pitanju angažmana za mlade ne otvaraju lako i mnogima prolaze godine u iščekivanju uloge kojom će si osigurati put u neki ansambl ili po kojoj će ih prepoznati kao nekoga na koga treba računati.

Da ulovite zlatnu ribicu, koje biste tri želje poželjeli?

Kažu da se želje ne ispune ako ih kažemo naglas!

>>Evo koga ćemo sve gledati u novoj sezoni showa 'Tvoje lice zvuči poznato'

>>Bojana Gregorić Vejzović: “Enes mi je najveća podrška!”

Komentara 6

Avatar Ironman0105
Ironman0105
10:06 05.09.2015.

bojana, da djeca....a scenaristi, producenti, snimatelji....ma znamo te svi dobro.....

Avatar GERO2
GERO2
18:10 05.09.2015.

Kakva je ona Majka 12sati na snimanju pa poslije toga na prestave!Kad je s svojom Obitelji???

NU
nulanulasedam
11:32 06.09.2015.

Zavrtim te ja oko male kare

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije