Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U ponedjeljak velika promjena na HTV-u

Nema više Dnevnika u pola osam

đurica
Foto: PR FOTO
1/3
28.02.2015.
u 16:59

Počinjat će u 19 sati, trajati sat vremena, a vodit će ga urednici u paru

Nakon više od 40 godina stari Dnevnik HTV-a, onaj koji počinje u "pola osam", koji je trajao pola sata i koji je vodio jedan voditelj, u nedjelju odlazi s ekrana. Takav kakvog ga znamo emitirat će se posljednji put, i taj oproštajni stari Dnevnik vodit će Stipe Alfier.

Prisilna šutnja

A već u ponedjeljak na scenu stupa Dnevnik koji će počinjati u 19 sati, trajat će sat vremena (posljednjih 15 minuta pripast će sportu i vremenskoj prognozi) i vodit će ga – voditeljski par. Već u ponedjeljak taj posao, ali i onaj suurednički, odradit će Sanja Mikleušević-Pavić i Đurica Drobac, dok će drugi uredničko-voditeljski dvojac središnje informativne emisije činiti Stipe Alfier i Tina Šimurina. I dok bi se očekivalo da bi o ovakvoj promjeni svi oni koji s njom imaju bilo kakve veze željeli rado razgovarati i ponešto reći, ovdje to baš nije slučaj. Sanja Mikleušević-Pavić i Đurica Drobac samo su kratko uzvratili da ništa ne smiju govoriti. Ponovila je to i Tina Šimurina dodajući tek da i nema što za reći jer je proteklih tjedan dana bila shrvana gripom. Stipe Alfier ostao je pak nedostupan, a rukovoditeljica Informativno-medijskog servisa HRT-a Lamija Alečković kazala nam je kratko:

– Poanta je svega da u središte stavljamo čovjeka, a sadržaj na prvo mjesto. Upravo to je i uloga javnog servisa.

Iako mnogi, unatoč svemu, sad i dodatno strepe za sudbinu HTV-ova Dnevnika, čiji su ugled i gledanost poprilično narušeni, svojevrsna utjeha ostaje činjenica da će Dnevnik i u novom duljem izdanju pred kamerama voditi oni koji ga uređuju, što tu emisiju ipak čini uvjerljivijom. Hoće li tako ostati i od jeseni, kada bi novi Dnevnik trebao dobiti i novi vizualni i grafički identitet, ili će taj voditeljski posao preuzeti prezenteri, ostaje za vidjeti. Ono što se sad još može reći sa sigurnošću odnosi se na raspored rada u ponedjeljak kada se u program ponovno vraća i kasnovečernji Dnevnik 3.

Naime, uredničko-voditeljski dvojac središnjeg Dnevnika svakoga će dana odrađivati i podnevni Dnevnik te onaj večernji, koji bi, prema najavama, trebao počinjati u 22 sata, a petkom u 22.15 te bi uvijek trajao 20 minuta. Ponedjeljkom, srijedom i petkom nakon Dnevnika 3 emitiralo bi se "Otvoreno", dok bi utorkom u tom terminu išle "Paralele", a četvrtkom "Labirint".

Šihte u tri Dnevnika

A što se prvog ponedjeljka tiče, uredničko-voditeljski raspored bit će ovakav: Đurica Drobac radit će podnevni Dnevnik, zatim on i Sanja Mikleušević-Pavić zajednički uređuju i vode Dnevnik u 19 sati, a potom Dnevnik 3 ostaje u rukama Sanje Mikleušević-Pavić. Osobe oštećena sluha sva tri Dnevnika HRT-a (u 12, 19 i 22 sata) na svojim prijamnicima moći će pratiti aktivirajući tzv. DVB titlove.

>>Kolege s Nove TV: Iva odlazi u trenutku kada je program najbolji

>>Novi koncept središnjeg Dnevnika HTV-a s emitiranjem kreće 2.ožujka

Ključne riječi

Komentara 81

MO
mojazemlja
17:14 28.02.2015.

Nemojte ništa prikazivati na tzv:"hrt".Spasite nas!

Avatar abakus
abakus
17:35 28.02.2015.

Nije moguće da genijalci s htv-a misle da ljudi ne gledaju njihov dnevnik zbog termina u kojem ide a ne zbog toga što je odavno prepoznat kao sdp-ovo glasilo totalitarnog predznaka i naglašene jugonostalgije...? Gledao sam ga ipak i ja tu i tamo, sve dok mi ga Šprajc nije do kraja zgadio. Mijenjajte vi sada termin koliko god hoćete, može početi i u 8 ujutro što se mene tiče, ali Nova tv je ono jedino što se (još) da gledati. Kad se partijci i njenog dnevnika, prestat ću ga sasvim gledati. Kao što sve rjeđe čitam i Večernjak koji iz dana u dan sve više nalikuje Jutarnjem...

DI
Dijaspora
17:22 28.02.2015.

Svejedno, ne gledam...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije