Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Murat Yildirim

Murat Yildirim: Suprugu sam zaprosio zbog ljubomore na Asi

demir
04.02.2011.
u 09:09

Zgodni i bogati Demir Dogan iz popularne turske serije “Asi” otkriva koliko je daleko išao zbog ljubavi

Romantičnu prosidbu o kakvoj mašta svaka žena nije doživjela supruga turskog glumca Murata Yildirima koji u sapunici “Asi” ljubi glavnu junakinju. Naime, Murat, u sapunici igra Demira Dogana, priznao je kako je glumicu Burçin Terzioğlu zaprosio u vrlo napetoj situaciji, nakon što je Burçin zbog svoje ljubomore doživjela lakšu prometnu nesreću! Nesvakidašnja ljubavna priča ukratko ide ovako: izjedana ljubomorom na Tubu Büyüküstün, proglašenu najljepšom turskom glumicom, Burçin je odlučila iznenaditi svog dečka na setu u Antakyiji te je na putu doživjela prometnu nesreću. Murat otkriva kako zbog osjećaja krivnje nije više želio gubiti vrijeme i zaprosio je svoju izabranicu.

- To sam napravio u trenutku dok smo se svađali. Burçin me pitala što želim od nje, a ja sam joj rekao da se želim oženiti njome. Tako je završila i prepirka - otkriva 31-godišnji glumac koji je svoju prvu ulogu odigrao u predstavi svoga oca profesora koji je u slobodno vrijeme radio školske predstave. U svom sinu očito nije prepoznao glumački talent jer ga je izabrao za samo jednu manju ulogu. Murata to nije puno diralo jer u to vrijeme ionako nije bio zainteresiran za glumu. Zanimali su ga matematika i glazba, pa se nakon završene srednje škole uputio u Istanbul, gdje je diplomirao inženjerstvo na Sveučilištu Yıldız Teknik, a u slobodno vrijeme svirao je bubnjeve. Nije bio niti svjestan da je dolazak u Istanbul na studij zapravo bio njegov prvi korak prema glumi. - Najveći mi je san bio svirati bubnjeve na nekom velikom koncertu, ali to mi se nije ostvarilo. Svirao sam samo u grupama svojih prijatelja. Jedanput je u dvorište fakulteta došla jedna lijepa djevojka. Rekla je da igraju predstavu i pitala nas želimo li doći pogledati. Prijatelju se djevojka svidjela pa nas je prisilio da odemo pogledati. Bila je to predstava Cana Yücela, Bahar Noktası (Proljetni ekvinocij) i sjećam se da sam za predstave umirao od smijeha.

Jako me se svidio glumac Volkan Sümbül, na pozornici je bio poput Jerryja Lewisa. Poželio sam biti na njegovu mjestu, a sljedeće sam im se godine pridružio - prisjeća se početaka uvjeren kako je u sve prste uplela sudbina. Otada, dodaje, bubnjeve više nikada nije svirao. Ženska srca osvojio je glumeći zaštitnike, hrabre, one koji se ne boje ljubavi i koji su, naravno, bogati. Popularnost izvan Turske donijela mu je uloga imućnog i privlačnog poslovnjaka Demira Dogana koji se zaljubljuje u kćer čovjeka kojeg Demir smatra odgovornim za majčinu smrt. Obožavateljice ima i u Hrvatskoj, a jedna od njih posvetila mu je i pjesmu u kojoj ga naziva “lijekom za sve probleme”. Samouvjerena turska zvijezda ima svoju definiciju privlačnosti kod muškaraca.

- Smatram da muškarac prije svega mora biti čovjek da bi bio karizmatičan. Nakon toga je važno da je pametan i da ima povjerenja u sebe - ističe. Odgojen u tradicionalnom duhu, svojim najslabijim točkama smatra obitelj, prijatelje i savjest, a osim prema samome sebi, najkritičniji je prema nečijoj netoleranciji i nepoštovanju. - Ne volim se baš gledati na televiziji jer sam samokritičan. Vjerojatno se i dalje neću moći na to naviknuti - priznaje. Kao i mnogi njegovi kolege, i Murat bi rado udružio snage s nekom holivudskom zvijezdom.

- Prvu bih ponudu poslao Javieru Bardemu. Ako on ne bi prihvatio, onda Seanu Pennu, a ako ni on ne bi pristao, Johnnyju Deppu ili Robertu Downeyu Jr. Ako ni oni ne bi prihvatili, dovoljno bi mi bilo da sam igram u Hollywoodu. No, više nego od pomisli da zaigra u nekom američkom filmu, srce mu i dalje najviše zatreperi kada pomisli na svoju suprugu koju je upoznao na probama za seriju Fırtına (Oluja).

- Da sam se zaljubio, shvatio sam na setu kad smo već snimali. U jednoj sceni izjavio sam joj ljubav gledajući je ravno u oči. No, to nije bila samo gluma, zaista sam to mislio - otkrio je popularni Turčin koji se može pohvaliti savršenim manirama. Svojoj supruzi, naime, svaki put kaže nazdravlje kad kihne, a nije mu teško ni otići u šoping! - U kupnju volim ići sam, ali uvijek kad idem nešto kupiti, pokupujem stvari za Burçin. Ali, eto, nedavno sam i sebe nagradio majicom, a Burçin sam kupio knjigu - hvali se glumac te otkriva koji odjevni predmet nikada ne bi stavio na sebe: “Muške slip-gaće. Zovem ih “šala”. Kad ih vidim, kažem: “Gle, ide šala!”

Iako privatni život najradije čuva za sebe, otkriva kako je Burçinin zaštitnički stav prema njemu bio presudan da je učini svojom ženom. U ljubavi je, dodaje, najdalje išao do braka. U sljedećih nekoliko godina planiraju i djecu.

- Još nismo razmišljali o imenima. Nekoliko puta pala su mi na pamet imena Ali i Zeynep - govori Murat. Koliko može, izbjegava povlačenje po novinama te umjesto izlazaka više se voli s prijateljima zabavljati u kućnoj atmosferi. Tako je, otkriva, i odrastao u Mardinu, gradu na sjeveroistoku Turske. Kroz život ide vođen očevim savjetom: - Tata mi je uvijek govorio da je grijeh uspoređivati se s drugima. Još se nikad ni s kim nisam upustio u takvo što. Prvo sam želio učiniti nešto za obitelj, a onda za sebe - kaže glumac koji je spreman pauzirati godinu dana nakon završetka serije “Asi”.

Jedna od najboljih turskih serija “Asi” počela se prikazivati 2007. godine. U središtu priče o novoj aristokraciji, ljubavi prema zemlji i romansi čije ostvarenje priječe utezi prošlosti djevojka je Asi i imućni Demir, koji moraju ispaštati grijehe predaka. Serija se osim u Turskoj uz mnogo uspjeha prikazivala i u Rumunjskoj, Bugarskoj i zemljama Bliskog istoka, a uspjeh bilježi i kod nas. Gledatelje je, osim zbog vječne tematike o nemogućoj ljubavi, osvojila i izvrsnom glazbom autora Naila Yutsevera, iznimnom fotografijom i predivnim pejzažima.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar kanonik
kanonik
10:18 04.02.2011.

Moja žena luda za serijom

LI
liliZG
09:25 11.02.2011.

...ne gledam je....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije