Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
medijski transfer

Mila Horvat s HRT-a odlazi na Šukerovu HNS Televiziju?

03.11.2013., Zagreb - Televizijska voditeljica Mila Horvat. Photo: Petar Glebov/PIXSELL
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/6
15.12.2015.
u 10:01

Iza Milina iznenadnog odlaska s HRT-a, čini se, novi je poslovni izazov, a pridružit bi joj se mogao i stari kolega s HRT-a Ivica Blažičko

Sve je veća gužva u lovu na gledatelje specijaliziranih sportskih programa. Ne samo da je HRT najavio osnivanje kanala HRT Sport, već je sve bliža realizaciji i priča koju je u srpnju pokrenuo predsjednik HNS-a Davor Šuker najavivši kvalitetnije praćenje domaćeg nogometa osnivanjem HNS Televizije. Kako stvari stoje, upravo taj HNS-ov kanal počet će se emitirati iduće godine.

– Trenutačno odrađujemo posljednje pripreme za televiziju, na kojim će se platformama prikazivati, tko će raditi... a o svemu ćemo detaljno moći govoriti početkom iduće godine – kazao nam je glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak i nastavio:

– Neupitna je ambicija da ulazimo u projekt pokretanja televizije. Plan je, dakle, s početkom emitiranja početi 2016. godine.

Prostor za mlade

S obzirom na to da tvrtka Sportska dimenzija ima trogodišnje pravo na emitiranja utakmica Prve lige HNL-a na temelju ugovora koji je sklopila s Udrugom klubova Prve HNL, zanimalo nas je što će im biti prioritet emitiranja na HNS Televiziji.

– Zasad sve ono što potencijalno možemo i za što prava nisu prodana. Plan je u početku emitirati utakmice druge i treće lige te Futsal, utakmice mladih reprezentacija – kaže Pacak.

Što se tiče potencijalnih komentatora, urednika i sportskih novinara koje ćemo na HNS-u gledati, sve glasnije su priče da će, među ostalima, tu biti i Mila Horvat i Ivica Blažičko. To je tim izglednije s obzirom na to da je Mila prije dva dana najavila da 1. siječnja 2016. nakon 13 godina napušta HRT objasnivši odluku riječima:

– To je odluka koja nije bila jednostavna, ali je u skladu s mojim prioritetima. Odlučila sam napraviti značajne i potrebne promjene u svojemu životu. Odlazim ispunjena, mirna, zadovoljna i ponosna na sve što sam napravila.

Bez komentara

Njezino objašnjenje na prvu bi moglo zazvučati kao opraštanje od novinarske karijere. Ili čak kao potreba za mirom i predahom zbog zdravstvenih problema s kojima se suočavala od 2013. godine kada joj je dijagnosticiran tumor na jednjaku. Nasreću, čini se da je pravo objašnjenje njezina odlaska bolja prilika i novi izazov.

Na pitanje o istinitosti Milina transfera s HRT-a na HNS, glasnogovornik Pacak sa smiješkom je rekao da je bez komentara, a isti odgovor dao je i na spomen Ivice Blažička koji je do 2011. godine također bio Milin kolega na HRT-u, a donedavno je radio za spomenutu Sportsku dimenziju.

U svakom slučaju, riječ je o zanimljivom projektu koji će zahtijevati brojčano jaku logistiku pa će zanimljivo biti pratiti transfere televizijskih ljudi, a ujedno je to i dobra vijest za gledatelje koji će na jednom mjestu moći odmah iz prve ruke doznati sve o hrvatskom nogometu. 

>>Mila Horvat odlazi s HRT-a: 'Odlučila sam se za značajne promjene u životu'

>>Znanjem i šarmom do ekskluzive s Guardiolom

Komentara 38

CR
crodux
10:42 15.12.2015.

podržavam takvu TV. jer što ima trenutni hrt , rtl...sa Hrvatskom? ništa!

Avatar kontraadmiraI
kontraadmiraI
16:15 15.12.2015.

Ova televizija koja još uvijek nosi ime HRT zapravo je JNA televizija, stara jugopartizanska propaganda koja radi protiv vas i živi od prisilno izvučenog novca iz vaših džepova, bez obzira gledate li vi uopće njihov "program" ili ne gledate.

JU
jupimi
12:13 15.12.2015.

Bolje na HTV nego YUTEL, bravo Mile

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije